Atklāj 12 interesantus faktus par zemenēm

Visticamāk ikviens zina to prieku, kas pārņem, apēdot pirmo, svaigo, ar mīlestību piemājas dārziņā audzēto ogu, taču, iespējams, ne visi zina dažādus ar zemenēm saistītus faktus.

1. Zemenes (fragaria) ir rožu dzimtas pārstāves, tāpēc tās ir tik aromātiskas.

2. Zemenes palīdz uzveikt galvassāpes, jo satur vielas, kas ir līdzīgas aspirīna sastāvam.

3. Zemenes pieņemts saukt par ogām, taču patiesībā tās ir augļi. Turklāt zemene ir vienīgais auglis ar sēkliņām ārpusē. Vidēji katrai zemenei ir ap 200 sēkliņu.

4. Beļģijā ir izveidots īpašs Zemeņu muzejs, savukārt Francijā zemeņu krēmzupa ir tradicionāls jaunlaulāto brokastu ēdiens, jo tām piedēvē afrodīzija (viela, augs, ēdiens vai dzēriens, ko uzskata par seksuāli uzbudinošu) īpašības.

5. Zemenēs atrodams varš, kas stimulē kolagēna izstrādi. Tā vietā, lai pirku dārgu krēmu, labāk uztaisīt masku no zemenēm. Efekts būs tāds pats, bet par ieekonomēto naudu labāk nopirkt pāris spaiņus ar zemenēm.

6. Visdārgākās zemenes var nobaudīt "Arnaud’s" restorānā Ņūorleānā, ja jums ir lieki 1.4 miljoni dolāru. Zemenes "Arnaud’s" restorānā tiek pasniegtas ar krēmu un izrotātas ar piparmētras lapiņām kopā ar teju 5 karātu rozā briljantu gredzenu.

7. Aptuveni 53% bērnu vecumā no 7-9 gadiem zemenes uzskata par savu mīļāko augli.

8. Zemenes palielina enerģiju. Zemeņu sastāvā ietilpst pietiekami daudz skābeņskābes, ko organisms var izmantot kā enerģijas avotu.

9. Delavēras štatā ASV 2010. gadā tika iedibināta ikgadēja zemeņu nedēļa programmas "Zemnieku saimniecība skolā" ietvaros. Programma atbalsta un veicina vietējo augļu un dārzeņu pārdošanu skolām, lai nodrošinātu veselīgu pārtiku bērniem.

10. Londonā katru gadu notiek 3 dienu ilgs zemeņu festivāls, kurā iekļautas dažādas izklaides, pasākumi un ēdieni, kuros viena no sastāvdaļām obligāti ir zemene.

11. Senie romieši ticēja, ka zemenes palīdz ārstēt lielāko daļu slimību un kaišu. Ar zemenēm ārstēja melanholiju, ģībšanu, dažādus iekaisumus, drudzi, rīkles infekcijas, nierakmeņus, sliktu elpu, podagru, asins slimības, aknas un liesu.

12. Viduslaikos zemenes pasniedza svarīgās sarunās vai darījumos, kā miera un labklājības simbolu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21397901sec.