Vērtīgi padomi veiksmīgai grilēšanai

Ar dažādām bārbekjū mērcēm, marinādēm un ierīvējamajām garšvielām ir viegli pagatavot interesantu ēdienu uz uguns, bet ne mazāk svarīgi ir apstākļi, kādos ēdiens tiek gatavots – grils, piemērotākais ogļu karstums, grilēšanas ilgums utml., vērš uzmanību Santa Maria mazumtirdzniecības mārketinga vadītāja Latvijā Inga Auziņa.

Kā labāk izmantot marinādi, ierīvējamās garšvielas un BBQ mērci?

Pielietojot gatavo marinādi, gaļa, zivs vai dārzeņi grilēšanai ir gatavi stundas laikā. Ievietojiet marinējamo gaļu plastmasas maisiņā kopā ar marinādi un pirms grilēšanas vismaz stundu paturiet to ledusskapī!

Piemēram, sauso marinādi (RUB) jeb garšvielu maisījumu pirms grilēšanas ierīvē gaļā. Savukārt BBQ mērci gaļai vai zivij uzklājiet grilēšanas laikā vai pasniedziet kā piedevu! Mērces pārklāšanai ērti var izmantot otu.

Lai gaļa nepieliptu pie grila restēm, tām jābūt tīrām un pietiekami sakarsušām. Esiet pacietīgs – paies vismaz 20 minūtes, līdz ogles būs pietiekami karstas grilēšanai!

Izvēlieties lielus gaļas gabalus un liekos taukus nogrieziet tikai pēc grilēšanas! Sāli kaisiet, kad gaļa jau ir gatava, jo sāls mēdz sausināt gaļu!

Uz kādu laiku aizverot grila vāku, gaļa iegūs patīkamu dūmu garšu.

Cik ilgi un kādā temperatūrā cept?

Lūk, Santa Maria Garšas skolas ceļvedis par dažādu gaļas un zivju veidu gatavošanas ilgumu un ieteicamo iekšējo temperatūru. Ņemiet vērā, ka norādītais grilēšanas ilgums ir aptuvens, jo gaļas gabalu izmēri var atšķirties, tāpat kā gatavotāja gaume. Vieniem patīk labāk sacepta gaļa, citiem mazāk!

  • Liellopa fileja: 30–50 minūtes, 52–55°C vidēji izcepta

  • Liellopa jostasvietas steiks, antrekots: 2–3 minūtes no katras puses, 50–55°C vidēji izcepts

  • Cūkgaļas fileja: 30 minūtes, 65–70°C

  • Hamburgeri: 2 minūtes no katras puses, 60–65°C

  • Jēra gaļas karbonāde: 2–3 minūtes no katras puses, 60–65°C

  • Cūkas muguras gabals, cūkgaļas karbonāde: 3–4 minūtes no katras puses, 80°C

  • Vistas fileja: 10–12 minūtes, 72°C, dzidra sula

  • Vistas gaļa ar kaulu: 15-20 minūtes, 82°C, dzidra sula

  • Vista: aptuveni stunda, 82°C, dzidra sula

  • Laša steiks: 3–4 minūtes no katras puses, 48–52°C

  • Laša fileja ar ādu: 12 minūtes, 48–52°C

  • Mencas fileja: 4–6 minūtes no katras puses, 48–52°C

Santa Maria ietilpst Paulig Grupā, un tās ražošanas vienības atrodas Somijā, Zviedrijā, Beļģijā, Lielbritānijā un Igaunijā. Paulig Grupas galvenais birojs atrodas Helsinkos, Somijā. Paulig Grupa ir 1876. gadā nodibināts starptautisks pārtikas rūpniecības koncerns, kas ir pazīstams ar Paulig grupas zīmoliem Paulig, Santa Maria, Risenta un piedāvā dažādus pasaulē pazīstamus etnisko ēdienu konceptus, garšvielas un dabīgus, veselīgus pārtikas produktus, kā arī kafiju un kafijas dzērienus. Uzņēmums novērtē bezkompromisu kvalitāti, ilgtspējīgu darbību un ilgstošu koncentrēšanos uz rezultātiem. Paulig Grupā 13 valstīs strādā 2000 darbinieku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
VELOMARŠRUTS NR. 779 “LUKNAS EZERA LOKS” TAKA
Izzinošs maršruts, kas ietver sevī Višķu pagasta saimnieciski aktīvāko un ainaviski spilgtāko daļu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas bāze “Virogna” TAKA
Ja vēlaties izbaudīt Latgales dabas valdzinājumu un pavadīt jaukus mirkļus rāmā Viragnas ezera krastā, esiet laipni aicināti atpūtas bāzē | Skatīt vairāk
Vasargelišķu skatu tornis TAKA
Uzkāpjot 21 m augstajā skatu tornī, no putna lidojuma augstuma var aplūkot ainavas un gleznainos Daugavas lokus. | Skatīt vairāk
Kara tehnikas kolekcija TAKA
Ekspozīcija atrodas līdzās viesnīcai “Sventes muiža". Šī ekspozīcija ir unikāla ar to, ka kolekcijā esošie objekti atrasti bijušo kauju laukos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2020 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2020 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54176807sec.