10 veidi, kā parūpēties par savu veselību ziemā

Ar pareizām rūpēm par sevi iespējams justies lieliski un izvairīties no veselības problēmām arī ziemā! Ieskaties Hotel Jūrmala Spa sniegtajos padomos!

1. Kārtīgi izgulies

Miegs ir ĻOTI svarīgs visa gada garumā, taču ziemā jo īpaši. Saīsinoties dienas gaišajam laikam un naktīm paliekot garākām, ķermenis automātiski "pieprasa" vairāk miega. Mēģini iet gulēt pusstundu agrāk nekā parasti - 30 papildu miega minūtes var darīt brīnumus!

2. Dodies laukā

Ziemā, šķiet, ķermenis un prāts prasa tieši pretējo - nogurums liek gribēt vairāk sēdēt mājās, nevis doties aukstumā. Taču tava ķermeņa vajadzība pēc svaiga gaisa nav mazinājusies, tādēļ iešana laukā ir tieši tas, kas nepieciešams. Spirgtais gaiss palīdzēs pamosties no ziemas miegainuma!

3. Turpini sportot

Tas, ka ārā ir auksts, nenozīmē, ka laiks ņemt pārtraukumu no sportošanas. Fiziskas aktivitātes palīdzēs uzlabot tavu emocionālo pašsajūtu. Turklāt pavasarī par šo lēmumu tu sev noteikti teiksi paldies, jo būsi uzturējis savu ķermeni labā formā un nebūs "viss atkal jāsāk no jauna".

4. Satiecies ar draugiem

Tavai psiholoģiskajai labsajūtai ir nepieciešamas sociālas saiknes. Piezvani sen nesatiktiem draugiem vai ģimenes locekļiem un sarunā kopā iedzert karstu tēju vai kafiju.

5. Uzņem pietiekošu daudzumu proteīnu

Tas palīdzēs mazināt vēlmi pēc saldumiem, kas ziemas mēnešos paaugstinās, jo, ķermenim nepieciešams vairāk enerģijas, lai uzturētu optimālu temperatūru organismā. Ēd vairāk pākšaugu, sēklu, riekstu, olas, gaļu, it īpaši zivis.

6. Ēd pēc iespējas vairāk augļu un dārzeņu

Tie palīdzēs iegūt vajadzīgos vitamīnus un enerģiju. Centies apēst vismaz vienu augli vai dārzeni katrā ēdienreizē.

7. Nepārspīlē ar ūdens karstumu

Karsta duša ziemā šķiet kārdinoša, taču mēreni silta ūdens temperatūra būs saudzīgāka pret tavu ādu un nepadarīs to tik sausu.

8. Lieto sauļošanās krēmu

Tavai ādai aizsardzība no saules UV stariem ir joprojām nepieciešama arī ziemā. Pārliecinies, vai tava sejas krēma sastāvā ir SPF aizsardzība. Ja nav, uzliec papildu kārtu ar sauļošanās krēmu.

9. Izmanto tējas maisiņus lūpu mitrināšanai

Vakarā, pēc tējas pagatavošanas, neizmet tējas maisiņu - to vari pielikt pie lūpām. Tajā esošie tanīni palīdzēs mitrināt un nomierināt sausas un sasprēgājušas lūpas.

10. Eksperimentē ar garšvielām

Mazāk sāls un vairāk garšvielu! Dažādas pikantās garšvielas, kā, piemēram, pipari, čili, ingvers, palīdzēs stimulēt vielmaiņas procesus, kā arī sasildīs ķermeni no iekšpuses.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.3781631sec.