5 triki, ar kuru palīdzību neparasti iemūžināt svētku uguņošanu

Lai arī svētku uguņošana ir neatņemama svētku sastāvdaļa, tā vienlaikus ir arī ir viena no visgrūtāk iemūžināmajām lietām, it īpaši ar tālruņa kameru. Tādēļ Huawei eksperti ir apkopojuši noderīgus padomus, ar ko iepazīties pirmssvētku laikā, lai šogad uguņošanas bildes un video beidzot izdotos lieliski.

Atrodi ideālo vietu salūta vērošanai

Tikpat, cik svarīga ir laba viedtālruņa kamera, svarīgi arī izvēlēties labāko lokāciju uguņošanas iemūžināšanai. Vislabāk iemūžināt salūtu vietā, kur mums blakus nav cilvēku pūļu. Taču saprotams, ka, sagaidot salūtu pilsētā, no citiem svinētājiem izvairīties neizdosies. Tādēļ, plānojot svētku salūta vērošanu, ieteicams izvēlēties 2–3 blakus esošas potenciālās lokācijas, kur pūļa gadījumā būs iespējams ātri pārvietoties uz citu vietu.

"Iemūžinot salūtu, ir būtiski atcerēties arī par perspektīvu – salūts skaisti izskatīsies iemūžināts foto vai video formātā pie ūdens vai vecpilsētas torņu fonā. Fotoattēlā esošais objekts padarīs bildi vizuāli interesantāku, kā arī palīdzēs vieglāk sastādīt nepieciešamo foto kompozīciju tā, lai attēls izskatās dinamiski," iesaka Huawei produktu apmācību vadītājs Latvijā Aleksandrs Jekimovs.

Iemūžini debesu plašumu

Uguņošanu vislabāk iemūžināt ar platleņķa objektīvu. Ja vēl pavisam nesen platleņķa objektīvs bija vien profesionālu fotokameru priekšrocība, tad tagad šī opcija ir pieejama arī viedtālruņos. "Viedtālruņu ražotāji ir spēruši vienu soli uz priekšu, iestrādājot viedtālruņos platleņķa objektīvus. Tā, piemēram, Huawei Nova 5T ir iestrādāta 16 megapikseļu platleņķa kamera, kas ļaus iemūžināt salūtu visā tā krāšņumā," stāsta A. Jekimovs.

Vislabākās platleņķa fotogrāfijas būs iespējams uzņemt tieši sākoties uguņošanai. Salūta sākumā platleņķa fotoattēli izskatīsies vislabāk, jo debesis vēl nebūs pilnas ar dūmiem, tādējādi ļaujot iemūžināt labākas kvalitātes fotoattēlus vai video.

Saki "nē" zibspuldzei

Tā kā visbiežāk tumsā esam pieraduši fotografēt vai filmēt ar zibspuldzi, tad arī uguņošanas iemūžināšana ar zibspuldzi sākotnēji var šķist laba doma. Taču A. Jekimovs iesaka nepieļaut šo kļūdu: "Tā kā uguņošana atrodas vairāku simtu metru attālumā, tad to vislabāk iemūžināt, neizmantojot zibspuldzi. Tās vietā tālruņos iestrādātie viedpalīgi palīdzēs parūpēties par nevainojamu fotoattēla izgaismošanu. Piemēram, Huawei Nova 5T viedtālrunī iestrādātais mākslīgais intelekts automātiski atpazīst uguņošanu un izvēlas nepieciešamos iestatījumus, lai iegūtu labāko rezultātu, kas noteikti izpelnīsies daudz komentāru sociālajos tīklos."

Paļaujies uz savu viedtālruni

Ja iepriekš salūta iemūžināšanai bija nepieciešams statīvs vai tripods, kas padarīja Jaunā gada sagaidīšanu un salūta vērošanu apgrūtinošāku, tad šobrīd viedtālruņos nakts fotografēšanas režīmā pieejamā attēlu stabilizācijas tehnoloģija (AIS) ir padarījusi lietotāju dzīves vieglākas – tagad nevainojamu uguņošanas foto var uzņemt ar vienu pieskārienu. "Piemēram Nova 5T pieejamā nakts fotografēšanas režīmā ir iestrādāta gaismas uztveršanas, apkārtējo trokšņu mazināšanas, fotoattēla uzlabošanas funkcijas kā arī attēlu stabilizācijas tehnoloģija, kas ļaus patiesi izbaudīt salūtu, ļaujot visu fotografēšanas darbu padarīt viedtālrunim pašam," piebilst Aleksandrs Jekimovs. Uguņošanas iemūžināšanai labi noderēs arī video formāts, jo video labāk varēs vērot arī dinamiskās salūta pārejas.

Padari salūtu par neaizmirstamu notikumu

Protams, iemūžinot salūtu, nepieciešams atcerēties arī par būtiskāko – labu laika pavadīšanu ar sev tuvajiem. Tāpēc bez ierastajām salūta fotogrāfijām uzņem arī pašiņus ar draugiem vai ģimeni! Te palīgā nāks jaudīga priekšējā kamera, kā piemēram tālrunī Nova 5T, kas ir apveltīts ar 32 megapikseļu pašiņu kameru. Tā izceļ fotoattēla galvenos varoņus, tajā pašā laikā neaizmirstot arī par fonu – mākslīgā intelekta tehnoloģija līdzsvaro ekspozīciju un fona apgaismojumu, vienlaikus optimizējot fonu. Protams, iemūžinot svētkus, būtu ieteicams arī izbaudīt mirkli kopā ar sev tuvajiem cilvēkiem, ne tikai vērot svētkus caur kameras aci.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38536215sec.