Mūsdienīga atpūtnieka aptieciņa: kam tajā noteikti jābūt?

Mūzikas festivāls, brīvdabas koncerts, pilsētas svētki vai vienkārši izbraukums zaļumos ar ģimeni vai draugiem. Lai bezrūpīgo atpūtu nenomāktu neplānotas raizes, vēlams, lai pa rokai būtu maza aptieciņa ar pirmās nepieciešamības precēm, iesaka "Euroaptiekas" farmaceite Daina Bulmeistere.

Antibakteriālie līdzekļi

Ja nav tīra ūdens, kur nomazgāt rokas, lielisks palīgs ir antibakteriālās želejas vai mitrās salvetes ar antibakteriālu efektu. Vēlams līdzi paņemt arī krēmu virspusēju brūču dezinfekcijai, ja gadījies paklupt vai iekodis insekts. Krēms palīdzēs dezinficēt kairināto vietu un ātrāk tai sadzīt. "Ja gadās savainoties, nelielas atvērtas brūces un nobrāzumus vispirms jānoskalo ar tīru ūdeni, lai mazinātu iekaisuma risku, bet pēc tam jāpārsien. Šim nolūkam vislabāk izmantot plāksteri vai nelīpošo marles pārsēju," iesaka "Euroaptiekas" farmaceite Daina Bulmeistere.

Plāksteri

Ja plānotas dejas, īpaši jaunos apavos, plāksteris būs labākais draugs un neaizstājams deju partneris. Pat tad, ja dejas nav plānotas, plāksteris noderēs situācijās, kad radušās mazas skrambas, novēršot riskus nobrāzuma iekaišanai, un praktiski pasargās no sasmērēta apģērba, ņemot vērā, ka savainotā āda mēdz nemanāmi asiņot. Aptieciņā ieteicams noglabāt dažāda izmēra plāksterus, komplektā noderēs arī vates tamponi.

Pretsāpju un pretiekaisuma tabletes

Festivālos var paspēt sakarst, nosalt un atkal sakarst, un tad līdz drudzim vairs nav tālu. Cerams, tā nenotiks, bet ātrāk tikt atpakaļ ierindā palīdzēs pretsāpju un pretiekaisuma tabletes. Tās palīdzēs arī tad, ja iekodis kukainis – noņems sāpes un mazinās iekaisuma riskus. Tāpat lieti noderēs līdzekļi pret galvassāpēm un vajadzības gadījumā arī pretpaģiru preparāti.

Ātrie skaistuma līdzekļi

Arī pie dabas un festivāla burzmā ir jāizskatās labi, un tam nepieciešams higiēnas starta komplekts. Te noderēs līdzekļi, kas palīdz ātri atsvaidzināt un tonizēt sejas ādu arī tad, ja vannas istaba nav pa ceļam – acu pilieni apsārtušām acīm, micelārais ūdens un mitrinošs krēms (vēlams ar saules aizsardzību) brīdī, kad āda jūtas sagurusi, un mutes skalojamais līdzeklis svaigai elpai.

Aizsardzībai no saules

Lai izvairītos no saules apdegumiem, līdzi noteikti jāņem saules aizsargkrēms ar ādas tipam piemērotu UVB un UVA aizsardzības faktoru. Aizsardzības faktoru ieteicams izvēlēties pēc iespējas augstāku. Tāpat krēmu uz ādas jāatceras atjaunot ik pēc divām stundām vai pēc katras peldes ūdenī. Pēc sauļošanās noteikti ir jālieto mitrinošs krēms, lai "nomierinātu" ādu. Ja tomēr gūti saules apdegumi, pēc iespējas ātrāk āda jāatvēsina ar pantenolu saturošām putām, kas mazinās ādai nodarīto bojājumu un palīdzēs tai ātrāk atjaunoties. Vēlāk ieteicams ādu palutināt ar pantenolu saturošu krēmu, kas veicina ādas reģenerāciju.

Kontracepcijas līdzekļi

Arī kontracepcijai ir vieta mūsdienīga atpūtnieka aptieciņā. Tajā noteikti jābūt prezervatīvam, kas pasargās ne tikai no nevēlamas vai neplānotas grūtniecības, bet arī no seksuāli transmisīvām slimībām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34364414sec.