27. Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienā Siguldā - jauns brauciens un nominācijas

Septembra pirmajā svētdienā Siguldā notiks 27. Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens. Šajā gadā vērienīgā pasākuma rīkotāji aicina ikvienu aktīvās atpūtas cienītāju izmēģināt dalību jaunajā Retro velo tūrisma braucienā. Vienlaikus saglabātas jau tradicionālās distances. Finišā dalībnieki, neatkarīgi no izvēlētās distances, saņems īpašās piemiņas medaļas, kas tiks veidotas pēc 1936. gadā notikušā  1. Vienības brauciena dizaina.

Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens ir gada nozīmīgākais notikums pašmāju riteņbraukšanā, kas vienkopus pulcē profesionālus riteņbraucējus, amatierus, uzņēmumu, iestāžu un skolu kolektīvus, kā arī citus aktīvās atpūtas piekritējus. Šajā gadā velobrauciens notiks 3. septembrī Siguldā.

Trešdien, 2. augustā, gaidāmo Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienu ieskandināja velotūre pa Rīgas vēsturiskajām velo vietām kopā ar kolorīto velo gidu Mārtiņu Eņģeli un Veclaiku divriteņu klubu, kam sekoja sabiedrības informēšana par šī gada velobrauciena jaunumiem.

Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciena rīkotājs Igo Japiņš atklāja, ka bez jau ierastajām distancēm, pirmo reizi tiks ieviests jauns brauciens bez sacensību elementa. "Mums ir liels gandarījums paziņot, ka šī gada Vienības brauciena programmu papildinās Retro velo tūrisma brauciens, kurā piedalīties var ikviens aktīvās atpūtas cienītājs, kam sirdij tuva nesteidzīga pārvietošanās ar divriteni. Nepilnu 50 kilometru garajā trasē esam iekļāvuši brīnišķīgus Gaujas Nacionālā parka un Nurmižu dabas rezervāta ainavas, kā arī citas ievērojamas vietas, ka neatstās vienaldzīgu nevienu dalībnieku. Pie tam, velomīļiem, kuri aicināti trasē doties retro apģērbā un ar retro velosipēdiem, distances laikā būs iespēja baudīt Latvijas produktus, kas atradīsies īpašajos kontrolpunktos. Aicinu pievienoties Vienības braucienam arī tos, kuri līdz šim vēl nav to baudījuši!"

Pēc finiša, neatkarīgi no izvēlētās distances, sacensību dalībnieki saņems svētku medaļas. Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics atklāja, ka šajā gadā riteņbraucējiem tiks sagatavotas īpaša dizaina medaļas, kuras pasniegs sabiedrībā zināmas personības: "Sigulda – vieta, kur velomīļi vienmēr ir laipni gaidīti, ar lepnumu septembra sākumā uzņems jau 27.Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienu. Lai mudinātu uz jauniem sasniegumiem, esmu aicinājis Latvijā zināmas personības pasniegt īpaši šim braucienam izgatavotās medaļas un finišā sveikt velobrauciena dalībniekus. Šī gada medaļas būs pavisam īpašas, jo veidotas pēc 1936.gada Vienības brauciena piemiņas zīmes parauga, kuru pērn, atklājot Vienības velobrauciena vides objektu ar vairāk nekā 6000 dalībnieku vārdiem un uzvārdiem, Igo Japiņam pasniedza siguldiete Gaida Eglīte. Ceru, ka dalībnieki ar aizrautību piedalīsies Vienības braucienā un atgriezīsies Siguldā atkal", izbaudīt Siguldas velotrases aicina mērs Uģis Mitrevics.

Tradicionāli nozīmīgajā velonotikumā apbalvoti tiek arī kuplāk pārstāvētākie darba kolektīvi. Lai mudinātu startēt un izjust sacensības garu arī mazos uzņēmumus, rīkotāji šogad izveidojuši jaunu nomināciju – kuplākais mazais darba kolektīvs. Tajā tiks vērtēti uzņēmumi, kuros strādā līdz 100 darbiniekiem. Pēdējos gados kuplākā darba kolektīva kausu vairākkārt ieguvis VAS Latvijas dzelzceļš, kas arī šogad ir Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciena galvenais partneris.

VAS Latvijas dzelzceļš viceprezidents Aivars Strakšas: Latvijas dzelzceļa darbinieku vidū iecienīti ir dažādi sporta veidi, taču Vienības velobrauciens nenoliedzami ir vienas no mūsu visplašāk apmeklētajām sacensībām. Latvijas dzelzceļa komandu tajā ik rudeni pārstāv ap 300 dalībniekiem, un arī šogad jau aktīvi veidojas Vienības brauciena komanda. Līdzās tam, ka ikviens no dalībniekiem pārbauda savus individuālos spēkus konkrētā distancē, tas ir arī kolektīva saliedēšanas veids, un kuplākā kolektīva kauss, protams, gandarījumu vēl vairāk pastiprina!"

Aktīvās atpūtas cienītāji aicināti izmēģināt spēkus kādā no trīs distancēm: Sporta šosejas braucienā (84 km), Latvijas Valsts mežu kalnu divriteņu (MTB) braucienā (49 km), "LDZ" Tautas braucienā (36 km) vai Retro tūrisma velo braucienā (50 km). Reģistrēties 27. Latvijas Riteņbraucēju Vienības velobraucienam iespējams internetā www.velo.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15151191sec.