10 iemesli, kādēļ sākt sportot jau tagad

Ir reizes, kad vajag to mazumiņu motivācijas, lai beidzot uzsāktu aktīvu dzīvesveidu. Ceram, ka kāds no mūsu ieteikumiem noderēs, lai jau tuvākajā laikā kājās autu sporta apavus un dotos izkustēties.

1. Tie, kuri sporto, ir priecīgāki

Tikko pēc sportošanas tu jutīsies labāk. Uzreiz! Fiziskas aktivitātes izraisa pastiprinātu laimes hormonu izdalīšanos smadzenēs. Turklāt - iedomājies to lielisko gandarījuma izjūtu, kad katru dienu pārspēj sevi.

2. Vieglāka dzīve

... gan burtiski, gan tēlaini izsakoties. Vieglāk - jo pats kļūsti vieglāks. Un vieglāk - jo kļūsti stiprāks un izturīgāks. Turklāt ne tikai fiziski. Sportošana prasa arī psiholoģisko izturību, lai tiktu pāri tām šaubām, kuras visas ir "tikai tavā galvā". Tādēļ ar laiku spēj objektīvāk skatīties arī uz jebkuriem citiem šķēršļiem un to pārvarēšanu.

3. Jo tu vienkārši to vari!

Skaties uz sportu no šāda skatu punkta - tas nav sods, bet gan svētība. Sportošanai būtu jābūt sava ķermeņa un visu tā dotību svinēšanai! Tu nezini, cik daudz tavs ķermenis spēj izdarīt, līdz to pārbaudi dzīvē.

4. Pašpārliecinātība

Un kad esi pārliecinājies, uz ko tavs ķermenis ir spējīgs, kāpj arī tavs pašnovērtējums! Kā gan var sevi nemīlēt, kad esi tik vesels!

5. Mazina sāpes

Tas varbūt šķiet neloģiski, taču fiziskas aktivitātes tiešām mazina citas ar to nesaistītas ķermeņa sāpes. Pieaug ne tikai ķermeņa izturība, bet arī veselības stāvoklis. Piemēram, 30-60 minūšu ilgas fiziskas aktivitātes trīsreiz nedēļā ilgtermiņā mazina menstruāciju izraisītos krampjus.

6. Kļūsti radošāks

Interesanti! Kādā pētījumā pierādīts, ka regulāra vienkārša pastaiga stimulē kreativitāti un domāšanu kopumā.

7. Izturīgai sirdij

Varbūt skrējiena laikā šķiet, ka sirds drīz bezmaz vai pa muti izleks, taču patiesībā sportošana trenē sirds izturību. Sirds arī ir muskulis un tai ir nepieciešams treniņš. Regulāra sportošana jaunībā samazina sirds slimību risku vecumdienās - domā par savu veselību laicīgi!

8. Kaulu veselība

Sportošana arī stiprina kaulus, palielinot to blīvumu. Tādējādi tiek samazināts osteoporozes un artrīta risks vēlākos dzīves gados.

9. Uzlabo miega kvalitāti

Sportošana samazina bezmiega iespējamību, kā arī uzlabo miega kvalitāti, paildzinot dziļo miegu nakts laikā.

10. Uzlabo imunitāti

Imunitāte novecojot pakāpeniski pasliktinās. Taču ar regulārām fiziskām aktivitātēm šo procesu iespējams aizkavēt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
Latvija 3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.61432886sec.