Latvijas austrumu pierobežā tapis neparasts ūdens tūrisma piedzīvojums

Šajā tūrisma sezonā Latvijas apceļotājiem kļūs pieejams jauns laivu pārgājiens "Latvijas sākumu meklējot", ko piedāvā LOST IN LATGALE Kayaking.

Maršruts instruktora vadībā ved pa Daugavu gar Latvijas – Baltkrievijas robežu virzienā Piedruja - Krāslava. Šajā teritorijā sākas Latvija un Rietumu pasaule – Eiropas Savienība, NATO, Šengenas zona, šeit satiekas kultūras – latviešu, baltkrievu, krievu, poļu, ebreju, un vēsture turpinās cilvēkos un arhitektūrā.

24 kilometrus garajā maršrutā varēs paviesoties Latvijas tālākajā dienvidaustrumu apdzīvotajā vietā Piedruja, apskatīt Latvijas un Baltkrievijas krastus no Daugavas vidus, pieskarties 174. Latvijas robežstabam, ienākt Latvijas senākajā koka dievnamā, praktiski izzināt dabas parku "Daugavas loki" un ieraudzīt "Piļsātu pi upis" -  Krāslavu. Caur izzinošām un saliedējošām aktivitātēm, saturiskām pieturvietām un instruktora stāstījumu pārgājiens ļaus iepazīt Latvijas austrumu pierobežas dabu un kultūrvēsturi. Maršruts ved cauri dabas parka "Daugavas loki" teritorijai. Sezonas devīze ir #esbraucupazust.

2020. gada 21. jūnijā notiks vasaras centrālais notikums – ielīgošanas laivu pārgājiens "Latvijas sākumu meklējot" ar vakara tematisko programmu Krāslavā. Pasākuma laikā vainagu darbnīca pie ugunskura, dzīvā mūzika, brīvdabas kino un citas aktivitātes.

Maijā durvis vēra arī LOST IN LATGALE Home, neparasta svinību vieta Krāslavā, kurā ļauties mūsdienīgiem svētkiem Latgalē. Tā iekārtota pašu rokām restaurētā senā koka arhitektūras ēkā, kas apvieno koku ar metālu, romantisko ar industriālo. Pēc nostāstiem īpašuma vēsture saistīta ar grāfu Plāteru dzimtu. 2018. gadā tika uzsākta ēkas restaurācija, un divus gadus vēlāk tā ir vērusi durvis viesiem. Kā pirmie kāzas LOST IN LATAGLE mājās svinēja idejas autori – Evija un Anrijs. Šeit atrodas pārgājiena "Latvijas sākumu meklējot" starta punkts.

LOST IN LATGALE komandu veido Vagaļu ģimene, kas četrās paaudzēs dzīvo Sauleskalna ezeru sistēmas pakājē un Daugavas krastā. Arī pārgājiens "Latvijas sākumu meklējot" ir stāsts par mums pašiem. Tāpat kā Latvijā daudzi, nākam no jauktas ģimenes. Mūsos plūst gan latviešu, gan baltkrievu asinis. Tā nav vēstures kausējamā katla radīta problēma, tā ir iespēja, tas ir identitātes kods. To piedāvāsim iepazīt un izprast labāk, apstājoties ikdienas skrējienā" Evija Djatkoviča Vagale, idejas autore.

2019. gada vasarā LOST IN LATGALE sevi pieteica ar laivu pārgājienu "Laikam pa pēdām" pa Sauleskalna ezeru sistēmu, kas tapis sadarbībā ar Latvijas Dabas fondu. Pārgājiens instruktora vadībā iepazīstina ceļotājus ar ezeru sistēmas pasaules mēroga dabas vērtībām un kultūrvēsturisko mantojumu no Latvijas pirmās neatkarības laika, cauri padomju gadiem līdz mūsdienām. Iepriekšējās sezonas laikā sadarbībā ar Latvijas Dabas fondu un Krāslavas novada domi tapa filma par neparasto Sauleskalna ezeru sistēmu. Tās pirmizrāde un plašāka demonstrācija iecerēta šovasar.

2019. gada nogalē LOST IN LATGALE saņēma divus tūrisma apbalvojumus, kā Latgales labākais jaunais tūrisma objekts 2019 un gada jaunais tūrisma pakalpojuma sniedzējs.

Šovasar publiskie pārgājieni plānoti abos maršrutos. Pieteikšanās un informācija: Facebook @lostinlatgale un @lostinhome. Foto ieskats: Instagram @lostinlatgale.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 Laivošanas sezona sākusies Madonas TIC
Ieplāno brīvdienu izbraucienu ar ģimeni vai draugiem un nobrauc kādu posmu pa upi pie Madonas! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.02.2024 - 26.03.2024 Plāno pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Plāno pasākumus Bauskas novadā? Ieskaties - pasākumu vietas, fotogrāfi, transports un vēl! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.85538197sec.