Latgalē tapuši 7 jauni velomaršruti

Latgales plašie lauki, dzidrie ezeri, zaļie meži un tikai Latgalei raksturīgā kultūrvide ir atklājama 7 jaunos velo maršrutos, kas izvedīs velo mīļus no Ziemeļlatgales cauri Rāznas nacionālajam parkam uz pierobežu Krāslavas novadā.

Baltinavas novada velomaršruts nr. 785 "Vēstures atskaņas Grīvas mežos" slēpj sevī daudz pārsteigumu un pagātnes noslēpumu. Aktīviem dabas izzinātājiem šī būs iespēja ne tikai baudīt Latgales skaistās ainavas, bet arī iepazīt Baltinavas novada un Latvijas vēstures pieturpunktus. Maršruts ir 34 kilometrus garš un ietver sevī 7 vēsturiskus apskates objektus, kā arī Baltinavas novada ezerus un meža bagātības.

Viļakas novada velomaršruts nr. 788 "Tepenīcas aplis" ir domāts dabas un kultūrvēstures baudītājiem un tā kopgarums ir 30 km. Tuvākajā laikā tas tiks nomarķēts. Tas sākas no Viļakas Tūrisma informācijas centra, kas ir arī bijusī kapucīnu klostera ēka,  pa mazāk pazīstamām senajām Viļakas ieliņām gar Viļakas katoļu baznīcu un pa seno Marienhauzenas liepu aleju, gar Viļakas ezeru turpinās ceļš uz seno Tepenīcas ciemu - Senlietu kolekciju "Cīrulīši", pa ceļam apskatot Vēdeniešu dzirnavas drupas un seno Mītrakalnu. No Tepenīcas ciema gar Tepenīcas ezeru un vairākām saimniecībām ceļš tālāk aizved līdz Kultūrvēsturiskajai lauku sētai "Vēršukalns".

Velomaršruts "Apkārt Latgales jūrai" nr. 783 izved riteņbraucējus ap Rāznas ezeru, iekļaujot tā apkārtnes interesantākos apskates objektus, kā arī ļauj vērot Latgales augstienes raksturīgo pauguraino ainavu un mainīgo Latgales jūru. Velomaršruta kopgarums ir 50 kilometri. Savukārt netālu esošais maršruts Lūznava- Rāznas ezers nr. 784 ar kopgarumu 30 kilometri ved pa Rāznas Nacionālā parka teritoriju uz rietumiem no Rāznas ezera un iekļauj kultūrvēsturiskus objektus. Sākums no Lūznavas muižas, kuru dēvē par jūgendstila pērli Latgalē. Tālāk seko Lūznavas muižas īpašnieku Kerbedzu celtais nams māksliniekiem Veczosnā un maza, skaista katoļu baznīciņa un Gaļicinu muižas ēkas Zosnā Rāznas ezera krastā. Pa ainavisku lauku ceļu gar Rāznas ezeru aizved uz Čornoju, kur labiekārtota atpūtas vieta un peldvieta.

Maršruts nr.787 " Silenes dabas parks" ir izzinošs velomaršruts, kas ietver sevī Silenes dabas parka floras, faunas, ģeoloģiskās un kultūras vērtības. Ceļš ved garām vairākām viesu mājām, viesnīcām, muižām (Ilgu un Šengeidas), zinātniskajai izpētes stacijai, vairākām privātkolekcijām, vienai no lielākajām koka baznīcām Latvijā. Kā viena no lielākajām maršruta vērtībām ir Silenes dabas parks, kas sevī ietver vairākus dabas liegumus, brīnišķīgus ezeru skatus un meža zvēru daudzveidību. Kopējais maršruta garums ir 25 km. Savukārt velomaršruts nr. 786 "Sventes ezera loks" ved gar Sventes ezeru - vienu no dziļākajiem un dzidrākajiem ezeriem Latvijā. Izbraucot maršrutu iespējams izbaudīt gleznaino ainavu un apskatīt renovēto Sventes muižu, kurā šobrīd darbojas viesnīca un restorāns, Kara tehnikas kolekciju, labiekārtoto Jaunsventes parku, piestāt un izstaigāt Sventes ezera promenādes laipas un "Egļukalna meža taku", kas priecē ar iespaidīgiem dabas skatiem – dziļām gravām, sūnām apaugušiem laukakmeņiem, vareniem ozoliem un Pirmā Pasaules kara ierakumu paliekām.

Drīzumā tiks atklāts pierobežas maršruts nr. 789. Maršruts sākas aiz Krāslavas, pagriežoties no A6 (Rīga – Baltkrievijas robeža) šosejas pa labi un sekojot velo maršruta marķējumam. Maršruta garums ir 40 km, iekļaujot 3 pagastu nozīmīgākos apskates objektus. Velomaršruts pārsvarā iet pa meža, lauku un grants ceļiem, šķērsojot Indricas upi, kur paveras ļoti ainavisks skats uz apkārtējo dabu. Šeit ir labiekārtota arī atpūtas vieta. Bet aptuveni 4 km pirms Indricas upes, ir lieliska iespēja, iepriekš piesakoties, apmeklēt vecāko koka baznīcu Latgalē - Indricas Sv. Jāņa Kristītāja Romas katoļu baznīcu. Savukārt Piedruja sagaida ar tādām arhitektūras pērlēm kā Piedrujas Sv. Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas Romas katoļu baznīca un  Piedrujas Sv. Nikolaja pareizticīgo baznīca. Vērts apmeklēt arī unikālo Daugavas akmeni un, iepriekš piesakoties, Piedrujas muzeju. Velomaršruta galamērķī, kur paveras skaistākais skats uz Daugavas upes krastu, kā arī uz Baltkrievijas ciemu Druju, ir labiekārtota vēl viena atpūtas vieta, kas ir īpaša ar uzstādītajām koka arhitektūras formām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 23.03.2024 SARUNAS “Krauze pret Krauzi” Jaunmoku pilī Tukuma TIC
23. martā pulksten 19.00 Jaunmoku pils Kolonnu zālē iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru. | Skatīt vairāk
Latvija
Idejas pavasara svētku dāvanām Kolekcija
Pavasara svētki ir īpaši - dan Lieldienas, gan Mātes diena, gan īpašie svētki mums svarīgiem cilvēkiem. Šajā kolekcija idejas dāvanām no kolekcija | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.02.2024 - 26.03.2024 Plāno pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Plāno pasākumus Bauskas novadā? Ieskaties - pasākumu vietas, fotogrāfi, transports un vēl! | Skatīt vairāk
Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.078578sec.