TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Atjaunināti un atjaunoti trīspusējie tūrisma informācijas stendi visā Latvijā

Nobeigumam tuvojas ļoti nozīmīgs darba posms – aptuveni divu darba gadu laikā atjaunināti un atjaunoti 179 stendi, uz kuriem bija gaidījuši gan tūrismā strādājošie, gan tūristi.

Viens no pirmajiem atjaunotajiem stendiem novietots pie Ložmetējkalna. Stendu maiņa ir sākta ar Zemgali, bet maijā vai, vēlākais, jūnijā, tas būs paveikts arī visur citur Latvijā.

Iepriekšējie stendi bija kalpojuši godam, bet savu laiku – apmēram 10 gadu garumā - nokalpojuši. Lai stendus atjaunotu, tika paveikts ļoti apjomīgs darbs. Pēc stendu apsekošanas un novērtēšanas tika apzināts katra stenda katrs kvadrātcentimetrs un, ņemot par pamatu iepriekšējo tekstu, saturs atjaunināts un pilnīgots. LIAA Tūrisma departamenta Tūrisma produktu attīstības nodaļa šo darbu veica ciešā sadarbībā ar reģionālajām tūrisma asociācijām, novadu tūrisma informācijas centriem un arī pašiem tūrisma objektiem.

Tūrisma departamenta vecākā eksperte Kristīne Mickāne ir gandarīta, ka grūtais uzdevums, piemēram, apkopot kontaktinformāciju, kura vairākkārt pat stendu informatīvo plakņu maketēšanas un drukāšanas laikā mainījās, ir paveikts pēc labākās sirdsapziņas. Eksperte neslēpj: “Vislielākās raizes sagādāja augstvērtīgu fotogrāfiju trūkums, bet, ja nav laba vizuālā materiāla, arī pats stends nerada pārliecinošu iespaidu. Gribētos, lai novadu tūrisma informācijas centri un tūrisma objekti bildēm pievērstu vēl lielāku uzmanību.”

Teksti, tāpat kā iepriekš, ir 4 valodās – mūsu dzimtajā latviešu valodā, krieviski, angliski un vāciski. Novadu informācijas teksta daļā izcelti galvenie tūrisma objekti, kuru atlase veikta kopīgi ar reģionālajām tūrisma asociācijām.

Stendu lielākā daļa atradīsies iepriekšējās vietās, un tikai daži tiks mazliet pārvirzīti, ņemot vērā vides apstākļus.

Vasaras tūrisma sezona, kad ceļošanas prieks mūsu platuma grādos ir vislielākais, strauji tuvojas. Tāpat arvien tuvāk nāk mūsu valsts 100. dzimšanas diena, kad iepazīt dzimto zemi gribēsies vairāk nekā citkārt. Jaunie 179 stendi mūsu ceļotāju gaitās būs noderīgi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.98730707sec.