TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Lidostā «Rīga» sagaidīs Ziemassvētku labdarības avioreisu

Ar īpašu avioreisu no Norvēģijas 8.decembrī, lidostā “Rīga” ieradīsies labdarības projekta “SAS Ziemassvētku avioreiss” (SAS Julefly) komanda – vairāk nekā 90 brīvprātīgo. Viņi apciemos Latvijas mazturīgās ģimenes, lai tām nogādātu sarūpētās pārtikas un higiēnas preču paciņas, apģērbu, apavus un citas noderīgas mantas.

Sadarbībā ar fondiem “Cerība ģimenei” un “Cerība bērniem” plānots sniegt palīdzību vairāk nekā 300 ģimenēm visā Latvijā. Kopumā projekta brīvprātīgie un atbalstītāji sarūpējuši teju 350 kravas paletes ar pārtiku un dažāda veida pirmās nepieciešamības precēm, kuras jau vistuvākajā laikā tiks nogādātas ģimenēm.

“SAS Ziemassvētku avioreisa” idejas autors ir bijušais aviokompānijas Scandinavian Airlines (SAS) gaisa kuģa kapteinis Karstens Midtuns (Karsten Midtun), kurš pirms 31 gada kopā ar domubiedriem un atbalstītājiem aizsāka šo projektu, dodoties pirmajā labdarības avioreisā uz Polijas pilsētu Gdaņsku.

No 1991. līdz 2002. gadam “SAS Ziemassvētku avioreisa” brīvprātīgo komanda bija biežs viesis arī Latvijas mazturīgajās ģimenēs un bērnunamos. Tolaik, projekta ietvaros tika sarūpētas ne tikai dažādas pārtikas un pirmās nepieciešamības preces, bet daudzi bērni no Latvijas arī devās uz Norvēģiju, kur viņi tika silti uzņemti SAS darbinieku ģimenēs un pavadīja neaizmirstamu nedēļu ārpus viņiem ierastās vides.

No 2003.gada līdz 2016.gadam projekta brīvprātīgie sniedza palīdzīgu roku Igaunijas trūkumcietējiem, bērnu namiem, cietumu iemītniekiem, kā arī sociālajiem dienestiem.

Izvērtējot situāciju un gadu gaitā nodrošinātās palīdzības apjomu Igaunijā, projekta vadības komanda ir nolēmusi šogad atkal sniegt palīdzību Latvijas mazturīgākajiem iedzīvotājiem.

Lai īstenotu labdarības projektu, aviokompānija SAS bez maksas nodrošina gaisa kuģi, savukārt, apkalpe (piloti un stjuarti), kā arī visi brīvprātīgie ziedos savas brīvdienas un uz Latviju dosies no darba brīvajā laikā.

Starptautiskā lidosta “Rīga” ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas ”Rīga” ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 60, bet vasaras sezonā - uz gandrīz 90 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2016.gadā lidosta “Rīga” apkalpoja vairāk nekā 5,4 miljonus pasažieru – gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.15729809sec.