TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Latvija tiks pārstāvēta Berlīnes starptautiskajā izstādē - gadatirgū «Zaļā nedēļa 2018»

Pateicoties Zemkopības ministrijas (ZM) atbalstam un Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) izstāžu daļas organizētajam stendam, Latviju dodas pārstāvēt pārtikas uzņēmumi, latvju saimnieces un amatnieki starptautiskajā pārtikas izstādē- gadatirgū “Internationale Gruene Woche Berlin 2018” jeb tautā sauktu “Zaļā nedēļa”.  Izstāde lielajā Messe Berliln teritorijā norisināsies no 19. -28. janvārim.

Latvijas stendu rotās ne tikai skaistie dabas skati un arhitektūras skati, bet arī  latvju saimniece Ilze Briede, pazīstama kā Donu Ilze, kura mīcīs mīklu un ceps maizi turpat izstāžu zālē, amatnieki, kas apstrādās dzintaru, darinās rotaļlietas, grebs koku, kā arī gastronomiskās Latvijas pārstāvji ar alu, medu, ogām, medījumiem, dabīgiem dzērieniem, saldējumu, tējām u.c.

Par Latvijas apmeklēšanas un tūrisma iespējām gādās Lauku ceļotājs, informējot arī par simtgades pasākumiem.

Stendu, kā ierasts, apmeklēs arī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs ar svītu, tiksies ar dažādu valstu pārstāvjiem un apmeklēs samitu un paneļdiskusijas par lauksaimniecību saistītām tēmām.

Latvijas Etnogrāfiskais Brīvdabas muzejs 2018.gada Zaļajā nedēļā piedalās kā Eiropas Kultūras mantojuma un Latvijas simtgades nesējs. Kultūras mantojumu, tradīcijas, lauku kultūras mantojumu varēs baudīt Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja stūrītī Latvijas stendā pie Brīvdabas muzeja lībiešu sētas “Dēliņu” dzīvojamās mājas fotogrāfijas.  Dēliņu sētā rosīsies vesela saime – dižsaimniece Donu Ilze ceps maizi un cienās viesus, kokamatnieks Jānis Jēkabsons grebs karotes, dzintarnieki Anita Kovjazina un Harijs Kalējs rūpēsies, lai ļaudīm ir skaistas dzintara rotas, kā arī rādīs dzintara apstrādes knifiņus. Par Brīvdabas muzeju, kur visa Latvija vienuviet redzama, stāstīs un mudinās viesus ciemos sētas saimniece Kristīne Kūla.

Latvijas stendā šogad varēs iegādāties “Kurzeme GB” nēģus, “Kārums” svaigo, ķimeņu sieru un bezpiena sieriņus, “Smiltenes piens” biezpienu, “Talsu piens” ritulis zaļais, sarkanais, “Rānda” mencu aknu krēms bezpiedevu un kaviāra, “Kaija” siļķe Matje, ķilavu filejas, šprotes, sardīņu filejas, “Brīvais vilnis” šprotes, šprotes un sardīnes, “Gamma A” šprotes, “Aibi” aļņa konservi, liellopu desiņas,  “Donas” ķiplociņš, senču, piknika, saldskābā, Borodina, “Lāču” rupjmaize, saldskābā, augļu, valriekstu, “Rēzeknes gaļas kombināts” alkšņu desiņas, mednieku odziņas, brūkleņu servelāde, speķis, šmakovkas, brieža desas, “Brāļa alus” gaišs, tumšs, porteris, PIN UP, “Ilgezeem” Kraftbeer, “Warasula” sīpolu džams, Lotes rotaļlietas.

Pirmo reizi Berlīnes stendā piedalīsies uzņēmums “Mazsālijas”, kas ārzemnieku un vietējo patikšanu iekarojuši ar savu viesmīlību viesu mājā “Mazsālijas”, netālu no Kudīgas un saimnieka Gunāra darinātajiem dzērieniem, kā arī saimnieces Gunitas izsmalcinātajiem cienastiem un izcilo apkalpošanu.

Īpaši iecienītos produktus pārstāvēs mājražotāji un uzņēmumi paši- Sandris Akmaņs z/s “Kalnu medus”, “55 mārītes” tējas, SIA “Baltic Wild” medījumu gaļa un konservi, “IR avots” putotais medus, Z/S “Jāņkalni” sukādes un sīrupi, SIA “Skrīveru pārtikas kombināts” konfektes Gotiņa, SIA “Sula” Libertu bioloģiski ražotie bērzu sulas produkti, “Kurzemnieku ražojumi” ar žāvētiem āboliem un to čipsiem, SIA “Rozīne” Skrīveru mājas saldējumi- ar dažādām sēkliņām un riekstiem; valdzinošais zemeņu jogurta; šokolādes, ruma ar žāvētiem augļiem, ēteriskais pipamētru, baltais no svaigpiena un krējuma ar kaifīgo vaniļu, samtainais bezlaktozes melleņu sorberts, ķirbju saldējums, SIA “Nuteko” riekstu sviests.

Latvijas nacionālo kopstendu arī šogad organizē Agroresursu un ekonomikas institūta Starptautisko pārtikas izstāžu projekta īstenotāji sadarbībā ar LR Zemkopības ministriju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13602996sec.