TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Maijā aicina iepazīt Latvijas un Lietuvas laukus Atvērto dienu laikā

„Lauku ceļotājs” sadarbībā ar Lietuvas lauku tūrisma asociāciju "Atostogos kaime" Latvijas – Lietuvas programmas projekta “Lauksaimniecības tradīciju mantojums agro-tūrismā Latvijā un Lietuvā” (Agriheritage, LLI-65) ietvaros aicina uz ikgadējo akciju “Atvērtās dienas laukos”, lai iepazītu lauku dzīvi, nobaudītu lauku labumus, atrastu “savas” saimniecības, no kurām iegādāties laukos audzētus un ražotus produktus.

Šajā gadā akcija noritēs divās nedēļas nogalēs – 4.-6. maijā Latvijā un 11.-13. maijā Lietuvā. Atšķirīgi datumi izvēlēti, lai apmeklētāji varētu paspēt apceļot pēc iespējas vairāk saimniecību abās valstīs, kā arī tie, kam nav iespēja apmeklēt akciju kādā no nedēļas nogalēm, to var darīt otrā nedēļas nogalē. Latvijā akcija notiks svētku brīvdienās, aicinot doties uz laukiem, lai sveiktu Latviju – daudzas saimniecības aicina ciemos uz “Baltā galdauta svētkiem”. Savukārt, Lietuvā akcijas nedēļas nogalē tiek svinēta Mātes diena. Kopīgā braucienā uz laukiem ir jauks veids kā svinēt svētkus!

Akcijas laikā apmeklētājiem abās valstīs kopā būs atvērtas vairāk kā 200 lauku saimniecības, un katra gaidīs viesus ar savu īpašo piedāvājumu. Akcijā piedalās naktsmītnes, amatnieki, pirtnieki, pārtikas ražotāji, biškopji, stādu audzētāji, lielās lauku saimniecības, pilis un muižas, atrakciju parki, lauku krodziņi un restorāni, dabas takas un daudzi citi. Visus akcijas dalībniekus var atrast akcijas mājas lapā www.celotajs.lv/atvertasdienas.

Kāpēc doties uz laukiem Atvērtajās dienās?

Pirmkārt, akcijas dienā saimnieki piedāvā atlaides, īpaši sagatavotus pasākumus un programmas, piemēram: par godu valsts svētkiem un Latvijas simtgadei daudzas lauku saimniecības aicina ciemos uz “Baltā galdauta svētkiem” – būs gardumi, koncerti, lauku labumu tirdziņi un izzinošas ekskursijas un kopīga dāvanu sarūpēšana Latvijai. Iedvesmai daži no akcijas piedāvājumiem: “Saldējuma kopā dūcināšana”, “Leģendārās konfektes "Gotiņa" meistarklase”, “Saimnieču un saimnieku svētki”, “Izbaudi ķiploku karalisti”, “Kamielis Murats aicina ciemos”, “100 lavandas Latvijai” dobes izveide, “Olas inkubācijas ceļš- no olas līdz cālim!”, “Mājas siera siešana”, “Medus māksla” un daudzi, jo daudzi citi!

Otrkārt, tā ir unikāla iespēja paviesoties pie tādiem saimniekiem, kas ikdienā vairāk laika velta ražošanai vai arī ir sastopami ar savu produkciju tirdziņos, taču šoreiz būs mājās un gaidīs jūs – savus ciemiņus.

Treškārt, nevienā citā reizē tik daudz dažādu saimniecību nebūs atvērtas viesiem vienlaicīgi – tapēc šī ir laba iespēja doties ceļojumā ar daudziem interesantiem apmeklējumiem.

Ko varam apskatīt Lietuvas lauku saimniecībās?

Lietuviešu saimnieki arī šogad iesaistās kopīgajā akcijā. Varēsim salīdzināt – kuram skaistākas lauku sētas un garšīgāki lauku labumi. Meistardarbnīcā varēs iemācīties izcept tradicionālo lietuviešu šakoti, iztēloties Franciju Lietuvas laukos - gliemežu saimniecībā, izbaudīt lietuviešu pirts tradīcijas, nogaršot – ko lietuvieši gatavo no pašu audzētām kaņepēm.

Kā nokļūt Atvērto dienu saimniecībās?

Vispirms skatieties “Atvērto dienu” akcijas mājas lapā www.celotajs.lv/atvertasdienas, kur atradīsiet karti un visu saimniecību aprakstus ar īpašajiem piedāvājumiem, saimnieku kontaktiem un ieteikumiem, kā veiksmīgāk plānot vienas vai vairāku dienu braucienu. Papildus informācija par Lietuvas saimniecībām atrodama šeit: http://www.atostogoskaime.lt/atviros-dienos-kaime.

Drukāto akcijas karti ar saimniecību kontaktiem un piedāvājumiem Latvijā un Lietuvā sākot no 12. aprīļa varēs saņemt "Lauku ceļotāja" birojā, novadu tūrisma informācijas centros un DUS "Circle K" visā Latvijā. Noteikti savu apmeklējumu saimniecībās iepriekš saskaņojiet ar saimniekiem. Vēlamais apmeklējuma laiks - no 10:00 līdz 18:00. Pārbaudiet pie katras saimniecības akcijas dalības dienas!

Akcijas dalībnieku konkurss

Aicinām iemūžināt labākos ceļojuma mirkļus un dalīties ar spilgtākajiem iespaidiem no "Atvērtām dienām laukos" gan Latvijā, gan Lietuvā, piedaloties foto konkursā. Jo vairāk saimniecību abās valstīs apmeklēsi, jo tuvāk būs balva – Dāvanu karte atpūtai laukos 100 EUR vērtībā Latvijā vai Lietuvā. Sīkāka informācija akcijas mājas lapā www.celotajs.lv./atvertasdienas.

Akcija organizēta projekta „Lauksaimniecības tradīciju mantojums agro-tūrismā Latvijā un Lietuvā” (Agriheritage, LLI-65) ietvaros, ko finansē Eiropas Savienības Interreg Latvijas - Lietuvas programma 2014.–2020. gadam. Akciju atbalsta Zemkopības ministrija.

Projekta mērķi

Projekta mērķis ir izveidot un popularizēt ilgtspējīgu pārrobežu agrotūrisma produktu, kas ir pieejams visā programmas teritorijā Latvijā un Lietuvā, tādējādi saglabājot kultūras mantojumu, attīstot un popularizējot uz tā balstītus produktus un pakalpojumus, kā arī veicināt tūristu skaita pieaugumu šajā reģionā. Par pamatu šim agrotūrisma produktam būs lauku saimniecības, kurās tiek uzturētas pārmantotās tradīcijas lauksaimniecībā, zivsaimniecībā, amatniecībā un pārtikas ražošanā un pārstrādē.

Projekta plānotie rezultāti

1. Lauku kultūras mantojumā balstīts agrotūrisma produkts (50 saimniecības Latvijā un 50 Lietuvā), saistītas 10 tūrisma maršrutos.

2. Izglītojošs atbalsts lauksaimniekiem agrotūrisma produktu veidošanā (produkta kritēriji, 3 rokasgrāmatu komplekts, informatīvie semināri, produkta akreditācija).

3. Mārketinga un popularizēšanas kampaņa.

Kopējais projekta budžets ir 235 881 Eur, no tā 200 499 Eur tiek finansēts no Eiropas Reģionālā Attīstības Fonda.

(http://latlit.eu/)

Šis raksts ir sagatavots ar Eiropas Savienības finansiālo atbalstu. Par saturu pilnībā atbild “Lauku ceļotājs”, un tas nekādos apstākļos nav uzskatāms par Eiropas Savienības oficiālo nostāju   

Par biedrību „Lauku ceļotājs”: Biedrība „Lauku ceļotājs” ir vecākā un spēcīgākā lauku tūrisma organizācija Latvijā, dibināta 1993. gadā. Biedrības mērķis ir lauku tūrisma attīstība Latvijā kopējā lauku ekonomikas kontekstā, sadarbojoties ar lauksaimniecības, pašvaldību, dabas aizsardzības un citām nozarēm. „Lauku ceļotājs” pārstāv savu biedru intereses, iesaistās uzņēmējiem labvēlīgas politikas veidošanā, kalpo kā profesionālas informācijas forums un mārketinga platforma. „Lauku ceļotāja” biedri ir lauku tūrisma, lauksaimniecības, amatniecības uzņēmēji, pašvaldības, valsts iestāžu un organizāciju struktūrvienības visos Latvijas novados.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10883594sec.