TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Ogres iedzīvotājus un viesus priecē krāšņas strūklakas

Ogrē, Brīvības ielas skvērā blakus ēkai "Pie zelta liepas", katru dienu no plkst. 8 līdz pusnaktij pilsētas iedzīvotājus un viesus priecē strūklaku komplekss "Digitālais ūdens aizkars", kā arī bradājamā strūklaka, kas īpaši patiks mazākajiem strūklakas apmeklētājiem.

Strūklaka darbojas jau no 3.maija. Pateicoties saulainajām un siltajām pavasara dienām, mazie strūklakas apmeklētāji jau steiguši izmēģināt strūklakas. Tomēr īpaši skaistas strūklakas izskatās tumšajās vakara stundās, kad visā krāšņumā redzamas krāsas, tēli, zīmes.

Digitālajā ūdens ekrānā iespējams vērot visdažādākos vizuālos tēlus un programmas, ko ir iespējams mainīt, pielāgojot pilsētas noformējumam vai pasākumam. Strūklaku darbību ietekmēs vēja ātrums, stipra vēja gadījumā strūklakas pielāgojas vai arī pavisam atslēdzas. Ūdens ekrāns pārtrauks savu darbību, kad vēja ātrums būs lielāks par 10 m/s, savukārt bradājamā strūklaka pati izslēgsies pie vēja ātruma, kas lielāks par 18 m/s.

Strūklakas "Digitālais ūdens aizkars" apdarē izmantotas bronzas plāksnes. Digitālais ūdens aizkars ir 4 metrus plata un 2,75 metrus augsta vertikāla, krītoša ūdens siena, kas veidota no atsevišķām, uz leju krītošām ūdens strūklām. Savukārt bradājamo strūklaku rotaļu laukumu veido 10 vertikālas, gludas formas strūklas, kuru maksimālais augstums ir 1 metrs. Abas strūklakas izgaismotas ar RGB LED prožektoriem.

Strūklakas būvprojekta autori ir ainavu projektēšanas darbnīca SIA "ALPS" sadarbībā ar inženieri Gintu Jaudzemu no SIA "Akvedukts". Strūklaku apsaimniekos pašvaldības aģentūra "Ogres namsaimnieks", pieaicinot uzņēmumu, kas kvalificējas strūklaku apsaimniekošanā. Šobrīd notiek iepirkuma procedūra.

Strūklakas izbūvētas Brīvības ielas skvēra pārbūves ietvaros. Skvēra pārbūves un labiekārtošanas projekts ir apjomīgs, taču pilsētvidei nepieciešams. Līdz ar šiem pārbūves darbiem tiek sakārtota teritorija apkārt vēsturiskajai ēkai "Pie zelta liepas" Brīvības ielā 18, ko pašvaldība iegādājās 2015. gadā un šobrīd atjauno. Ēka ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis un tā, laikam ejot, bija zaudējusi savu pievilcību un apdraudēja garāmgājējus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.75432396sec.