TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Rīgā labiekārtota jauna pludmales zona, izbūvētas autostāvvietas un jaunas pastaigu takas

Mangaļsalā, dabas parka “Piejūra” teritorijā, labiekārtota pludmales zona, kā arī jaunas, labiekārtotas pastaigu takas un autostāvvietas.


Darbi veikti Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta īstenotā projektu „Antropogēno slodzi mazinošas infrastruktūras izbūve un rekonstrukcija dabas parkā „Piejūra”” un “LIFE CoHaBit” gaitā, kuru mērķis ir mazināt antropogēno slodzi uz Eiropas Savienības aizsargājamiem biotopiem.


Jaunais teritorijas labiekārtojums ir vērsts uz dabas vērtību saglabāšanu, papildus sniedzot dažādas atpūtas iespējas piekrastē – gan aktīvas, gan izzinošas.


Šogad dabas parkā „Piejūra” ir izbūvēta labiekārtota veselības taka Mangaļsalā, kura ir aprīkota ar vingrošanas elementiem. Veselības takas galā apmeklētājus sagaida labiekārtots un aprīkots atpūtas laukums pludmalē, kurā apmeklētājiem ir iespējams nodieties vingrošanai, izmantojot uzstādītos vingrošanas elementus.


Kopā izbūvētas piecas atpūtas takas un pagarinātas divas jau esošās takas, takās  izvietoti soliņi, atkritumu urnas un velosipēdu novietnes, kas iedzīvotājiem nodrošinās komfortablas atpūtas iespējas dabas parkā „Piejūra”. Kopējas labiekārtoto pastaigu taku garums Mangaļsalā un Vecāķos sasniedz gandrīz divus kilometrus. Mangaļsalas ielā 5a un Mangaļsalas ielā 2 ir izbūvētas labiekārtotas autostāvvietas. Izbūvētās takas novērsīs zemsedzes un kāpu izmīdīšanu, organizējot gājēju plūsmas pa takām, bet stāvvietas – mazinās nesankcionētu auto novietošanu.


Daugavgrīvā izbūvēta kāpas atbalsta siena, uzstādīt informatīvi stendi, robežzīmes, barjeras, soliņi un izveidota velosipēdu novietne.


Dabas parks “Piejūra” ir Eiropas nozīmes īpaši aizsargājama dabas teritorija. Šobrīd dabas parks “Piejūra” aizņem vairāk nekā 4103 ha lielu platību, no kuriem 1265,7 ha atrodas Rīgas administratīvajās robežās. Parks ir unikāls ar savu biotopu daudzveidību, tajā atrodas 10 Eiropā aizsargājamie biotopi, retas un aizsargājamas augu, putnu un dzīvnieku sugas.


Papildu informācija par projektiem Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta mājaslapā: www.rdpad.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13767695sec.