TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Pirmo reizi Igaunijā un Latvijā notiek «Atvērtās dienas Dārza pērlēs»

26.-28.jūlijā Igaunijā un 2.-4.augustā Latvijā dārzu entuziastus un ceļotājus viesmīlīgi uzņems vairāk nekā 30 parku un dārzu saimnieki, kas kopīgiem spēkiem veido jaunu tūrisma maršrutu “Dārza pērles”. Akcijas “Atvērtās dienas Dārza pērlēs” laikā katrā norises vietā paredzēti īpaši notikumi, piemēram, koncerti zem klajas debess, radošās darbnīcas lieliem un maziem, lekcijas par stādu aprūpi, bezmaksas ekskursijas un iespēja iegādāties stādus.


Par jauno iniciatīvu stāsta topošā tūrisma maršruta veidotāja, projekta “Dārza pērles” koordinatore Latvijā Alise Plaude: “Lepojamies ar aktīvo parku un dārzu iesaisti projektā un akcijā, kas liecina par interesi un pieprasījumu attīstīt dārzu tūrismu Latvijā un Igaunijā. Akciju rīkojam ar mērķi iepazīstināt plašāku publiku ar dārzu un parku bagātību. Saimnieku izstrādātie piedāvājumi būs interesanti kā dārzniekiem, tā ģimenēm ar bērniem, pāriem, draugu grupām un kolektīviem, kas vēlas kvalitatīvi kopā pavadīt laiku brīvā dabā.”


LATVIJĀ


Latvijā īpašus pārsteigumus sagatavojuši Vidzemes parku un dārzu saimnieki Kārļamuižas ainavu parkā un ābeļdārzā, Kokmuižas parkā, Daugavas muzejā, saimniecībā “Jaunrūjas”, Lēdurgas dendroparkā, Ternejas parkā, Oleru muižas parkā, Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā un rododendru selekcijas un izmēģinājumu audzētavā, Nacionālajā botāniskajā dārzā, Turaidas muzejrezervāta Mežaparkā un Kalsnavas arborētumā. Viesi gaidīti arī Ojāra Kiršteina daiļdārzā, z/s “Cīruļi” un stādaudzētavā “Raunas stādi”.


IGAUNIJĀ


Igaunijā viesi gaidīti Dienvidigaunijas, Muhu un Sāremā salu dārzos: Maie Aed (Maies dārzā), Portselaniaed (Porcelāna dārzā), Norga Talu iluaed (Nurgas saimniecības daiļdārzā), Kaevandi Talu (Kaevandi saimniecībā), Panga Talu (Pangas saimniecības rožu dārzā), Audru Kirik (Audru baznīcas arborētumā), Loosilma Talu aed (Loosilma saimniecības dārzā), Tamme Aiandustalu (Tammes dārzniecībā), Rapina Aianduskool (Repinas dārzniecības skolā), Mikko Talu-Südametega aed (Mikko saimniecības sirds dārzā), Risttee Talu taimeaed (Ristee saimniecības dārzeņu dārzā), Rannametsa Arboreetum (Rannametsas arborētumā), Seitsme Tuule Aed (Septiņu vēju dārzā), Karstna mois (Kerstnas muižā), Saare-Torvaugu Aiand (Sāres-Torvaugu dārzā), Sangaste Loss (Sangastes pilī), Lepiku – Mardi Talu Kollektsioonaed (Lepiku – Mardi saimniecības kolekcijas dārzs).


Akcijas dalībnieku karte un piedāvājumi: Ej.uz/atvertasdienasdarzaperles   


Atvērtās dienas rīko parku un dārzu saimnieki, kas piedalās Igaunijas - Latvijas pārrobežu programmas projekta “Dārza pērles” realizēšanā. Projekta mērķis ir veicināt dārzu tūrisma attīstību Latvijā un Igaunijā, kā arī popularizēt Latviju un Igauniju kā vienotu dārzu tūrisma galamērķi. Latvijā un Igaunijā varam lepoties ar brīnišķīgu parku un dārzu dažādību. Projektā iesaistījušies stādaudzētavu, daiļdārzu, kolekciju dārzu, vēsturisko muižu parku, saimniecību dārzu, arborētumu un dendroparku pārstāvji. Projekta vadošais partneris Latvijā ir Vidzemes Tūrisma asociācija.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.02.2024 - 23.03.2024 KRAUZE pret KRAUZI - Sarunu vakars Jaunmoku pils
23. martā pl. 19.00 Jaunmoku pilī iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru “Krauze pret Krauzi". | Skatīt vairāk
no 15.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.03.2024 - 27.02.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.08203888sec.