TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Notiek tautas balsojums par Smiltenes novada jauno grafisko zīmi

Turpinoties darbam pie Smiltenes novada zīmolvedības, mārketinga komunikācijas un vizuālās identitātes stratēģijas izstrādes, iedzīvotāju balsojumam nodoti trīs Smiltenes novada jaunās grafiskās zīmes varianti. Balsojumā var piedalīties jebkurš Latvijas iedzīvotājs, izsakot savu  viedokli elektroniski vai klātienē Smiltenes novada domē.

Smiltenes novada dome kopā ar biedrības “Abulas lauku partnerība” konsultatīvo darba grupu šobrīd izvērtējusi reklāmas aģentūras SIA “Triple Bounce" projekta pirmajā posmā piedāvātos zīmola pozicionējuma virzienus, kā arī projekta otrā posma ietvaros izveidotos radošos konceptus. Saskaņā ar lēmumu, Smiltenes novads tiks pozicionēts kā aktīva un enerģijas pilna vieta. Savukārt no piedāvātajiem radošajiem konceptiem, kas balstīti uz minēto Smiltenes novada pozicionējumu, izvēlēta koncepcija “Smiltenē sanāk!”. Tā vienlaikus kalpos arī par Smiltenes novada jauno devīzi, kurai ir divas nozīmes. Pirmkārt, Smiltenes novadā sanāk darbīgi cilvēki, lai dzīvotu, strādātu, mācītos un atpūstos. Otrkārt, Smiltenes novadā cilvēki dara, un viņiem sanāk.

“Projekta ietvaros aptaujājot cilvēkus, redzējām, ka Smiltenes novadu no malas lielākoties uztver kā klusu un mierīgu vietu. Taču, pētot dziļā, pierādījās, ka novadā kūsā enerģija, aktīvi darbojas uzņēmīgi cilvēki, kā arī ir labi panākumi uzņēmējdarbībā un sportā. Izvēlētais pozicionējums par Smiltenes novadu kā aktīvu un enerģijas pilnu vietu, kā arī koncepts “Smiltenē sanāk!”, būs pamats arī turpmākas komunikācijas stratēģijas veidošanai,” norāda aģentūras “Triple Bounce” valdes loceklis Eduards Dubovickis.

Apjomīga projekta otrajā posmā, pamatojoties uz apstiprināto pozicionējumu un radošo koncepciju, notiks darbs pie novada grafiskās identitātes izstrādes. Sabiedriskai apspriešanai izvirzīti trīs Smiltenes novada grafiskās zīmes varianti. Pirmais veidots kā stilizēta rudzupuķe ar uz iekšu vērstām bultām, kas simbolizē gan to, ka Smiltenes novadā vienkopus sanāk aktīvi cilvēki, gan to, ka šeit cilvēkiem viss sanāk. Otrais grafiskās zīmes variants veidots kā moderns bišu strops augšup vērstas bultas formā, simbolizējot, ka Smiltenes novadā ļaudis vienkopus sanāk kā bites stropā, kur enerģiskiem un čakliem cilvēkiem viss sanāk. Savukārt trešais grafiskās zīmes variants ir mūsdienīga grafiskā zīme, kas tapusi, vizuāli apspēlējot burtu virknējumu vārdā Smiltene, kā arī jauno devīzi “Smiltenē sanāk!”.

Smiltenes novada dome jauno grafisko zīmi izvēlēsies, apspriežoties ar biedrības “Abulas lauku partnerība” konsultatīvo darba grupu, kā arī ņemot vērā tautas balsojuma rezultātus. Jaunā Smiltenes novada grafiskā zīme nākotnē tiks izmantota paralēli jau esošajiem simboliem – novada ģerbonim un karogam.

Tautas balsojumā par Smiltene novada grafisko zīmi aicina piedalīties gan novada iedzīvotājus un uzņēmējus, gan viesus. Balsojums notiks no 10. līdz 31. jūlijam. Balsot iespējams elektroniski vietnē ejuz.lv/smilteneslogo, kā arī Smiltenes novada iedzīvotāji aicināti balsot klātienē Smiltenes novada domē Dārza ielā 3.

Smiltenes novada zīmolvedības, mārketinga komunikācijas un vizuālās identitātes stratēģijas izstrāde notiek biedrības “Abulas lauku partnerība” starptautiska ELFLA projekta "Place Branding for Rural Development" ietvaros. Projekta mērķis ir sekmēt teritorijas daudzveidīgu attīstību, sadarbojoties ar citu līdzīgu teritoriju partneriem, pārņemot vērtīgu pieredzi, gūstot jaunas zināšanas, izstrādājot teritorijas zīmola stratēģiju un radot jaunu pieeju vietas zīmola izmantošanas iespējām, kā arī apmācot mērķa grupas efektīgi lietot zīmolu dažādām mārketinga aktivitātēm.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 25.03.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Lieldienas  un skolēnu brīvdienas Estravel Latvia
Atpūta svētkos un skolēnu brīvlaikā - īsie ceļojumi un atpūta tepat Tartu ar izklaides programmu. Nepalaidiet garām, jo vietas kūst! | Skatīt vairāk
no 222 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.63796997sec.