TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Nagu meistari piketēs pie Saeimas: Gribam parādīt, ka esam dzīvi cilvēki

2020. gada 23. novembrī plkst. 9.00 pie Saeimas notiks sankcionēts pikets – nagu kopšanas speciālistes ir gatavas iziet ielās, lai atgādinātu tautas kalpiem, ka arī viņas ir dzīvi cilvēki, vēlas strādāt legāli, lai gan ārkārtas situācijā viņām šāda iespēja ir liegta.

Piketa organizētāja Anastasija Rozonova Travelnews.lv pastāstīja, ka piketā, atbilstoši noteikumiem, var piedalīties līdz 50 personām. Visticamāk, atsaucība būs lielāka, bet atbalstītāji jau tagad tiek brīdināti turēties atstatu un ievērot divu metru distanci.

“Mūsu mērķis ir parādīt, ka mūsu darbs ir drošs,” atklāja Anastasija Rozonova, norādot, ka nagu kopšanas speciālistes var nodrošināt arī pandēmijas laikā drošu klientu apkalpošanu, bez riska saslimt.

Tāpat tautas kalpiem ir jāredz, ka ar ārkārtas situācijas izsludināšanu bez darba palikušās nagu meistares ir dzīvi cilvēki – cilvēki, kuriem jāmaksā rēķini, jābaro bērni. “Un ne jau tikai par naudu ir stāsts – arī par mūsu klientēm! Sievietēm, kuru nagiem ir gēla pārklājums, nav veselīgi to nēsāt vairāk kā četras nedēļas. Mums pat nebija laika apzvanīt klientes un pabrīdināt, lai viņas nāk kaut vai noņemt pārklājumu,” sašutusi ir Anastasija Rozonova, norādot ka manikīrēm katrs klients ir kā rūpju bērns.

Skaistumkopšanas speciālistēm sākumā bijusi ideja vizualizēt savu darba drošumu piketa laikā, bet, tā kā pārsvarā šajā nozarē strādā sievietes, tad ideja nerealizējas – meitenēm grūti būtu atgādāt pie Saeimas ēkas galdus, turklāt arī laika apstākļi šobrīd ir tādi, ka manikīra taisīšana uz ielas varētu pat apdraudēt veselību – vēss un slapjš.

“Mēs neesam abstraktas figūras. Mēs esam dzīvi cilvēki,” atgādināja Anastasija Rozonova, paužot cerību, ka tiks sadzirdētas un saredzētas 23. novembrī pie Saeimas.

Jāatgādina, ka lēmums par ārkārtas situāciju, kas liedza darbu turpināt skaistumkopšanas speciālistiem, izņemot frizierus, tika pieņemts 6. novembrī, un stājās spēkā ar 9. novembri. Ārkārtas situācija spēkā līdz 6. decembrim. Vismaz pagaidām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44916892sec.