TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Stingrāki ierobežojumi Latvijā spēkā jau no 3. decembra

Pēc 13 stundas ilgušas Ministru kabineta sēdes, 2020. gada 1. decembra vēlā vakarā valdība beidzot bija gatava nākt klajā ar savu lēmumu par ārkārtas situācijas pagarināšanu un jaunajiem ierobežojumiem, no kuriem daži stāsies spēkā jau 3. decembra.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš norādīja, ka situācija ar Covid-19 izplatību Latvijā ir ļoti nopietna, tādēļ, konsultējoties ar ekspertiem, pieņemta virkne lēmumu. Ārkārtas situācija tiek pagarināta līdz 2021. gada 11. janvārim, atgriežoties pie regulējuma – 2 cilvēki, 2 metri. Maksimāli ir jāierobežo kontaktēšanos ar cilvēkiem, mājas ballītes ir aizliegtas, jāturas vienas mājsaimniecības ietvaros. Tikai vientuļnieki drīkst izveidot “burbuli” ar vēl kādu mājsaimniecību.

Līdz 11. janvārim ir pārtraukta visu kultūrvietu, izstāžu, kā arī gadatirgu, tai skaitā Ziemassvētku tirdziņu darbība.

Maskas jāvalkā visur iekštelpās, tostarp arī darba vietās – visur, kas nav mājas. Šie ierobežojumi spēkā jau no 3. decembra. Prasība par masku nēsāšanu būs arī bērniem, kuri turpinās mācības klātienē skolā, bet tas būs spēkā no janvāra.

Nagu meistari varēs sniegt manikīra un pedikīra pakalpojumus - frizieri vairs nebūs tikai izņēmums, bet stingri jāievēro drošības prasības.

Brīvdienās varēs strādāt tikai veikali, kuri tirgos pirmās nepieciešamības preces. Drīkstēs tirgot tikai pārtikas preces (izņemot cigaretes un alkoholu), higiēnas preces un degvielu. Turklāt veikalos tiks rūpīgi skatīts pircēju skaits, cik cilvēku drīkst atrasties konkrētā tirdzniecības platībā - šie ierobežojumi daudz stingrāki, nekā iepriekš. Proti, uz vienu cilvēku jānodrošina 15 kvadrāmetru platība, un uz veikala durvīm jābūt informācijai par maksimālo ietilpību.

Veikalu darba laiks tiks ierobežots arī darba dienās: darba laiks drīkstēs būt no plkst. 6 līdz plkst. 20.

Uz robežām tiks ieviesta pastiprināta uzraudzība ar mērķi, zināt, kas iebrauc Latvijā, un būs obligāti jāaizpilda Covidpass, kas ļaus kontrolēt, vai iebraucēji ievēro pašizolāciju. No 7. decembra sabiedriskajā transportā ierobežojums – 50% no kopējās ietilpības.Tāpat maskas sabiedriskajā transportā no 7. decembra jālieto arī bērniem no 7 gadu vecuma - iepriekš šāda prasība bija no 13 gadu vecuma.

Veselības ministre Ilze Viņķele norādīja, ka šobrīd stingrie ierobežojumi, kas iepriekš skāra 12 Latvijas pašvaldības, tagad ir spēkā visā Latvijā.

Jāatgādina, ka ārkārtas situācija spēkā stājās 2020. gada 9. novembrī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50216794sec.