TŪRISMA BIZNESS | TN.LV

Latvijas Restorānu biedrība aicina Egilu Levitu iesaistīties Jūrmalas restorāna lietā

Latvijas Restorānu biedrība (LRB) ir nosūtījusi atklāto vēstuli Valsts prezidentam Egilam Levitam, vēršot uzmanību bezprecedenta situācijai, kurā nonācis viens no lielākajiem nozares uzņēmumiem SIA "LAURIS RESTAURANT SERVICE". Nozare aicina valsts augstākās amatpersonas atjaunot valstī tiesiskumu un likuma piemērotājiem vadīties pēc tā gara, nevis burta.

"Uzrunājot Satversmes tiesas tiesnešus, Egils Levits šā gada sākumā visiem atgādināja, ka tiesiskuma ienaidnieks ir tiesību normu formāla ievērošana, un tiesiskā valstī šāda situācija nav pieļaujama. Arī LRB uzskata, ka arī šajā gadījumā tiesas rīcība ir nepieņemama un grauj tiesiskumu un tiesisko paļāvību, kā arī nodara būtisku kaitējumu uzņēmumam, nozarei un Latvijas uzņēmējdarbības videi kopumā. Tāpēc lūdzam Valsts prezidentu iesaistīties šīs situācijas saprātīgā un tiesiskā noregulējumā," vēstulē norāda LRB prezidents Jānis Jenzis.

Atklātajā vēstulē Valsts prezidentam teikts, ka 2020. gads nozarei un uzņēmumam iesācies ar šokējošu pārsteigumu – pēc 12 gadu ilgas pastāvēšanas tas ir spiest pārtraukt divu savu restorānu darbību Jūrmalā, kā arī steidzamības kārtā meklēt citas telpas un investēt restorānu pārcelšanā. Administratīvās rajona tiesas ieskatā SIA "LAURIS RESTAURANT SERVICE" nedrīkst veikt saimniecisko darbību restorānā "36. līnija" un "Apetit" līdz brīdim, kamēr likumīgā spēkā nebūs stājies galīgais tiesas nolēmums konkrētajā lietā. Uzņēmums un Jūrmalas pilsētas dome šos pirmās instances tiesas spriedumus ir pārsūdzējusi apgabaltiesā, kas lēmumu vēl nav pieņēmusi.

""Mūsuprāt, Latvijas uzņēmējdarbības vidi regulējošie normatīvie akti ir nepilnīgi un uzņēmējiem klaji nedraudzīgi, nenodrošinot tiesisko paļāvību. Arī Administratīvās rajona tiesas nostāja, ir uzskatāma par nepamatotu un balstīta burtiskā likuma interpretācijā. Visus apsvērumus SIA "LAURIS RESTAURANT SERVICE" vairākkārt izklāstījuši arī tiesai, taču tie diemžēl nav ņemti vērā," teikts LRB vēstulē.

Nozare vēstulē norāda, ka SIA "LAURIS RESTAURANT SERVICE" Jūrmalā pieder divi starptautiski atzīti un tūristu iecienīti restorāni – "36. līnija" un "Apetit", kā arī banketu zāle, kas tiek izmantota tikai vasaras sezonā. Uzņēmums ir ēdināšanas nozares lepnums, bet tā līdzīpašnieks un šefpavārs Lauris Aleksejevs – viens no restorānu kultūras aizsācējiem Latvijā un mūsdienu latviešu virtuves vēstnešiem pasaulē.

Neraugoties uz sarežģīto situāciju sabiedriskās ēdināšanas nozarē, uzņēmumam ir izdevies izveidot stabili augošu biznesu, kas nodarbina 110 līdz 150 (atkarībā no sezonas) cilvēku, no kuriem vairums ir jūrmalnieki. Pēdējos divos gados SIA "LAURIS RESTAURANT SERVICE" apgrozījums katru gadu ir bijis vairāk nekā 4 miljoni eiro, nodokļos katru gadu samaksājot gandrīz 1 miljonu eiro.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 23.03.2024 SARUNAS “Krauze pret Krauzi” Jaunmoku pilī Tukuma TIC
23. martā pulksten 19.00 Jaunmoku pils Kolonnu zālē iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 20.03.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.51150298sec.