TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

«Latvijas Meža dienas» pulcē vairāk nekā 12 000 meža draugu

Latvijas valsts mežu dabas parka Tērvetē jaunākajā daļā “Kurbada zeme” aizvadīts līdz šim Baltijā lielākais meža nozares pasākums – “Latvijas Meža dienas”. Divu dienu svētkus apmeklēja vairāk nekā 12 000 bērnu, jauniešu un pieaugušo no visas Latvijas.

”Latvijas Meža dienas” vienkopus pulcēja ap 100 dažādas ar mežsaimniecību, kokapstrādi un vidi saistītas organizācijas, kas svētku laikā rūpējas par apmeklētāju iesaistīšanu un labsajūtu. Apmeklētājiem bija iespēja piedalīties vairāk nekā 80 meža izziņas darbnīcās, darboties daudzveidīgās izglītojošās aktivitātes kopā ar rūķiem, Cūkmenu un īstiem meža večiem.

Atraktīvā un inovatīvā veidā visa vecuma apmeklētāji tika iepazīstināti ar ikvienā stendā sagatavoto informāciju un iepazina plašu spektru visdažādāko darbības sfēru – gan noslēpumainās zemes dzīles un derīgos izrakteņus, gan aizraujošo arboristu darbu, gan varēja piedalīties Latvijas Staltbriežu piebaurotāju kluba demonstrējumos un vērot medību suņu parādi. Modernā meža apsaimniekošanas un ceļu būves tehnika piesaistīja visu apmeklētāju interesi.  Savām rokām varēja pagatavot gan putnu būrīti, gan spalvu rotu. Prieks un aizrautība mirdzēja gan zēnu, gan meiteņu acīs, jo savu iespējamo nākotnes profesiju te varēja iepazīt katrs, kurš apmeklēja daudzveidīgos ar mežu saistīto mācību iestāžu stendus.

Stāsta Normunds Namnieks, “Latvijas Meža dienu” rīkotāju pārstāvis: “Šī ir pirmā reize, kad dažādas ar mežu un dabu saistītas organizācijas apvieno spēkus, lai ikvienam Latvijas iedzīvotājam izsmeļoši stāstītu par mežu kā mūsu nozīmīgāko  dabas resursu, kas tiek apsaimniekots videi draudzīgi ilgtspējīgi un profesionāli. Raugoties uz lielo apmeklētāju atsaucību un interesi par mūsu zaļo bagātību un mežsaimniecības nozari, esam apņēmības pilni turpināt tradīciju un padarīt “Latvijas Meža dienas” par ikgadējiem svētkiem ikvienam interesentam.”

Piektdien, 25. maijā, pasākuma tēma bija “No skolas uz mežu”, un tā laikā notika arī "Zaļās jostas" vides kampaņas “Tīrai Latvijai!” noslēguma svētki, pasākuma laikā tika sumināti arī Zemkopības ministrijas konkursa “Mūsu mazais pārgājiens” uzvarētāji. Savukārt sestdien – 26. maijā – pasākumā īpaši tika gaidītas ģimenes. Visas dienas garumā Dobeles, Tērvetes un Auces novadu pašdarbnieku kolektīvi iepriecināja pasākuma apmeklētājus ar dejām, dziesmām un pūtēju orķestra koncertu.

“Latvijas Meža dienu” organizētāji: biedrība “Tērvetes meža izglītības centrs” un Tērvetes novada pašvaldība. Galvenie sadarbības partneri: biedrība “Zaļās mājas”, biedrība “Zaļā josta” Latvijas Meža īpašnieku biedrība, Latvijas Kokrūpniecības federācija un  AS “Latvijas valsts meži”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10199094sec.