TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Kur šogad ceļojumos plāno doties Latvijas ģimenes?

Arī Latvijas iedzīvotāji sāk arvien aktīvāk plānot vasaras atvaļinājuma ceļojumus. Lai arī līdz kalendārajai vasarai ir vairāk nekā četri mēneši, tādās kūrortvalstīs kā Turcija sezona sākas jau aprīlī. Kopējās tendences liecina, ka Latvijas iedzīvotāji atvaļinājumus sāk plānot aptuveni pusgadu pirms plānotā ceļojuma, un, ja agrāk ceļotāji izvēlējās lētākos ceļojumu piedāvājumus, tagad pieaug nozīme kvalitātei. Populārākais galamērķis pavasara-rudens sezonā tradicionāli ir Turcija, kamēr Ēģipte - ziemas mēnešos.

Ceļojumu organizētājs "Kidy Tour" šogad pavasara un vasaras sezonā uz Turciju plāno vienu lidojumu nedēļā, un pirmā lidmašīna pacelsies jau 13. aprīlī. Katru gadu nozīmīgu daļu ceļojumu "Kidy Tour" pārdod starptautiskajā tūrisma un aktīvās atpūtas izstādē "Balttour", kura notiek šajā nedēļas nogalē.

Pirmās plāno ģimenes

Ar katru gadu Latvijas iedzīvotāji atvaļinājumus plāno arvien agrāk, vairums ceļotāju sāk to darīt pēc gadumijas svētkiem, kad līdz atvaļinājumam atlicis apmēram pusgads. Pirmās vietas rezervēt mēdz ģimenes ar bērniem, kurām svarīgākie kritēriji ir lidojuma datumi, kas der visiem ģimenes locekļiem, un piemērota naktsmītne.

"Ceļotāji arvien rūpīgāk izvēlas ceļojumus, izvirza tiem augstākas prasības, tāpēc bieži vien prioritāte ir nevis zema cena, bet labākā cenas un kvalitātes attiecība. Ģimenēm ar skolas vecuma bērniem ceļojumus patiešām vajadzētu plānot laicīgi, jo ir jārēķinās ar skolēnu brīvdienām – tieši šie datumi ir populārākie," saka "Kidy Tour" produktu menedžere Elīna Aņiļonīte.

E.Aņiļonīte piebilst, ka rezervēt ceļojumu savlaicīgi cilvēkus mudina arī tas, ka rezervācijas apstiprināšanai parasti pietiek ar avansa maksājumu, atlikušo cenu var samaksāt aptuveni  mēnesi pirms ceļojuma.

Protams, ceļojumu var meklēt arī teju pēdējā brīdī, bet tad jāizvēlas no tā piedāvājumu klāsta, kas atlicis. Ceļojuma plānošana pēdējā brīdī piemērotāka tiem, kuri spēj viegli  pielāgoties apstākļiem un ir gatavi kompromisiem.

Svarīgas ekspertu konsultācijas

Latvijas iedzīvotāju populārākais ceļojumu virziens no agra pavasara līdz vēlam rudenim vēl aizvien ir Turcija, bet aukstajā periodā – Ēģipte. Lai arī daudz informācijas un atsauksmes par šīm valstīm un kūrortu viesnīcām var atrast internetā, vairums ceļotāju konsultējas ar ekspertiem.

"Katram atpūtniekam ir savas gaidas un iespējas – kas vienu ceļojumā iepriecina, otru  var kaitināt, tieši tāpēc ļoti svarīgi ir konsultēties ar ekspertiem. "Balttour" izstāde ir viena no lielākajām un visvairāk apmeklētākajām tūrisma izstādēm Baltijas valstīs ne tikai īpašo cenu piedāvājumu dēļ, bet arī tāpēc, ka tā sniedz  iespēju aci pret aci satikties ar ceļojumu organizētājiem un viesnīcu pārstāvjiem," stāsta E. Aņiļonīte.

E. Aņiļonīte atklāj, ka šogad ceļojumu organizētājs uz izstādes trīs dienām ir uzaicinājis piecu viesnīcu tīklu pārstāvjus no Turcijas, kuri labprāt sniegs padomus un papildu informāciju. Izstāde "Balttour" notiek no 1. līdz 3. februārim starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53935099sec.