Kā neizniekot laiku ceļā uz darbu?

Brauciens sabiedriskajā transportā uz un no darba nereti mēdz asociēties ar neērtībām un zaudētu laiku, kas labprātāk tiktu veltīts citām lietām – ģimenei, draugiem vai atpūtai. Taču patiesībā ir vairāki veidi kā neizbēgamās minūtes ceļā – un nav svarīgi, vai tās ir desmit, vai piecdesmit – neizniekot, bet gan veltīt personiskai izaugsmei.

Atgūsti iekavēto

“Piespiedu” laiks ceļā var būt labs brīdis, kad pārdomāt un sakārtot ikdienā iekrājušos sīkumus, piemēram, iztīrīt savu e-pasta pastkastīti, atjaunot darāmo lietu sarakstu, izlasīt iepriekš saglabātus rakstus un citus darbus. Piemēram, ērtā un populārā lietotne Pocket ļauj piefiksēt interesantu saturu – rakstus, video vai attēlus, lai tiem pievērstos vēlāk, kaut vai sēžot vilciena vai tramvaja krēslā.

Klausies grāmatas

Paplašināt redzesloku noteikti palīdzēs arī grāmatas – turklāt šobrīd ir pieejams īpaši plašs audio grāmatu un blogu klāsts, kas ļauj ne tikai atbrīvot vietu somā, bet arī atpūtināt acis no datora un telefona ekrāna. Izmēģini Stitcher, kas piedāvā vairāk nekā 40 tūkstošus dažādu radio pārraižu un blogu, vai Audible, kur atradīsi vairāk nekā 180 tūkstošus audio grāmatu un cita veida ierakstu. Tev atliks vien izvēlēties tēmu! Turklāt audio grāmatas noderēs ne tikai sabiedriskā transporta pasažieriem, bet arī tiem, kas uz darbu dodas ar savu auto.

Atbrīvo prātu un meklē iedvesmu

Uztver braucienu kā brīdi, kad vari nedomāt par darba vai ikdienas rūpēm – atpūtini prātu, meditējot  ar Headspace aplikāciju. Pavēro cilvēkus sev apkārt – noteikti atradīsi svaigas idejas, tāpēc jau laikus izveido savā viedtālrunī īpašu piezīmju sadaļu, kurā saglabāt visas prātā ienākušās domas. Īpaši ērti idejas ir pierakstīt Samsung Galaxy Note8 viedtālrunī – ar pildspalvai līdzīgo irbuli to var izdarīt pat uz neatbloķēta ekrāna, lai nekavētu laiku un neļautu domai pazust.

Pārvērt braucienu par tikšanos

Lai arī tas var būt mazliet sarežģītāk, ir vērts apdomāt, vai ceļā uz un no darba ir iespējams doties kopā ar kādu kolēģi, paziņu vai draugu, kas dzīvo netālu. Tas pavērs durvis jauniem iespaidiem un zināšanām, turklāt arī vienkārša pļāpāšana par dzīvi var uzlabot noskaņojumu.

Trenē smadzenes

Google Play Store pieejams plašs izglītojošu aplikāciju klāsts – sākot ar lietotnēm, kas ļauj iepazīt jaunu valodu līdz pat tādām, kas paredzētas loģiskās domāšanas un kognitīvo spēju veicināšanai, piemēram, Peak vai Lumosity. Turklāt viedtālruņiem ar lielu ekrānu, piemēram, Galaxy Note8, ir iespējams ērti blakus novietot divas aplikācijas, lai vienlaikus varētu gan mācīties valodu, gan atzīmēt svarīgāko no apgūtā, nepārslēdzoties no vienas programmas uz otru.

Izkusties

Ja attālums un laikapstākļi to ļauj, sabiedrisko transportu var mēģināt vismaz pāris reizes mēnesī iemainīt pret velosipēdu vai garāku pastaigu. Tas šo šķietami bezjēdzīgo dienas daļu ceļā pārvērtīs nelielā treniņā, turklāt ļaus ietaupīt līdzekļus un ne vienmēr aizņems vairāk laika.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79567695sec.