Uber un NASA kopā strādā pie lidojošas mašīnas, kas varētu parādīties jau 2020.gadā

Domājot par lidojošām mašīnām, gribot negribot prātā uzreiz nāk vai nu ļoti futūriska nākotne (piemēram 2050. vai 2100.gads) vai vismaz Harija Potera pasaule, kurā mazais burvis kopā ar rižo draugu lidinās virs Londonas. Tomēr lidojošas mašīnas varētu būt tuvāk mūsu ikdienai nekā liekas...

Divas no pasaulē zināmākajām kompānijām - NASA un Uber ir apvienojuši savus spēkus, lai strādātu pie lidojošas mašīnas. Kā apgalvo projekta pārstāvji, pirmos rezultātus varētu redzēt jau tuvāko gadu laikā - un lidojoša mašīna debesīs varētu "peldēt" jau 2020.gadā!

Šis projekts ir daļa no Uber veidotā plāna ieviest lidojošas mašīnas par kurām tu "maksā par to cik nobrauc". Jaunā programma tiek dēvēta par "Uber Elevate" jeb "Uber Pacelies".

Helikoptera stila lidmašīnas varētu būt realitāte tuvākajos trijos gados - un viena no pirmajām pilsētām pasaulē, kur ko tādu varētu meklēt, ir ASV metropole Losandželosa.

"Losandželosa ir viena no sastrēgumiem bagātākajām pilsētām pasaulē šobrīd," sacīja Uber pārstāvis. "Pilsētai praktiski nav publiskā transporta infrastruktūras. Tieši tāpēc mēs skatāmies uz variantiem kā pārvietot cilvēkus, nepasliktinot jau tā esošo satiksmi".

Sistemātiski gan nekas nemainītos - tāpat kā šobrīd, pasūtot Uber taksometru, tiktu izsaukts Uber lidojošais taksometrs - caur mobilā telefona aplikāciju. Pēc tam nāktos doties uz tuvāko novietni, kur lidojošais taksometrs varētu apstāties - kā arī nosvērties (lai pārliecinātos, ka neesi par smagu) un tad jau - lido, kur vien vēlies.

Lai arī ideja liekas gana ekstravaganta, lai tāš īstenošanu apšaubītu, patiesībā pasaulē ir vismaz 19 citi uzņēmumi, kas nodarbojas ar lidojošu mašīnu izstrādāšanu.

Uber arī sola, ka šāds pakalpojums nebūšot ekstremāli dārgs - "tas nav mūsu motīvs, sadārdzināt pakalpojumu", sola Uber, gan precīzi nepasakot cik tas varētu izmaksāt.

Līdzīgu servisu šobrīd izstrādā arī Dubaijā un pāris citās pasaules pilsētās. Tajā pašā laikā arvien ierastākas kļūst arī pašbraucošās automašīnas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29499698sec.