Rosina atteikties no prasības vadītājiem ņemt līdzi vadītāja apliecību un transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību

Satiksmes ministrija (SM) iesniegusi Saeimā ierosinājumu atteikties no prasības vadītājiem ņemt līdzi braucienos vadītāja apliecību un transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību.

SM šo priekšlikumu 2019. gada 7. februārī ir iesniegusi Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai likumprojekta "Grozījumi Ceļu satiksmes likumā" otrajam lasījumam.

Priekšlikums paredz administratīvā sloga mazināšanu, proti, gan transportlīdzekļa vadītāja apliecība, gan transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība apliecina datus, kas pieejami Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā vai attiecīgi Traktortehnikas un tās vadītāju informatīvajā sistēmā.

Veicot kontroles pasākumus, par personas tiesībām vadīt attiecīgo transportlīdzekli vai pārbaudot transportlīdzekļa reģistrācijas datus, ir jāpārliecinās par datu atbilstību reģistros, līdz ar to, Latvijas vadītajiem vai Latvijā reģistrētiem transportlīdzekļiem to ir iespējams veikt arī pamatojoties tikai uz personas datiem vai reģistrācijas numura zīmi.

Patlaban Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav klāt kāda no transportlīdzekļa vadītājam nepieciešamajiem dokumentiem paredzēts izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam trīs eiro apmērā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66183901sec.