«Rallijs Latvija» priecēs skatītājus Jūrmalā, Tukumā, Biķernieku trasē un Sporta kompleksā 333

Latvijas rallija čempionāta noslēdzošā posma Rallijs Latvija maršrutā šogad iekļauti 14 ātrumposmi, kuru norise paredzēta Jūrmalā, Tukumā, kā arī divos sacīkšu kompleksos – Biķernieku trasē un Sporta kompleksā 333. Sportiskā distance 102 km garumā būs īstens izaicinājums pašmāju rallija meistariem, kuriem, atšķirībā no citiem Latvijā notikušajiem rallijiem, 50% no ātrumposmu garuma būs jāveic pa asfalta seguma ceļiem!

Rallijs Latvija laikā šogad notiks vairāku čempionātu posmi – rallija, rallijsprinta, minirallija, rallija supersprinta, kā arī vēsturisko auto sacensības Historic Rally Latvija divās ieskaites klasēs – regularitātes un sporta režīmā startējošām ekipāžām. Skatītājiem tas nozīmē, ka katrā no sacensību norises vietām varēs vērot ļoti plašu spektru sacīkšu auto.

RALLIJA STARTS UN PILSĒTAS ĀTRUMPOSMI JŪRMALĀ

Sestdien, 22. oktobrī, Rallijs Latvija dalībnieki pulcēsies Kauguros pie Jūrmalas sākumskolas, kur būs izveidots pirmsstarta laukums un ceremoniālā starta estakāde. Regularitātes sacensību ekipāžas ātrumposmos dosies plkst. 10.00, savukārt no plkst. 14.15 startēs arī sporta režīma ekipāžas – gan vēsturiskās Historic Rally Latvija, gan mūsdienu Rallijs Latvija sporta automašīnas.

Arī Rallijs Latvija pirmie divi ātrumposmi paredzēti turpat Jūrmalā, Ķemeros – SS1/2 Ķemeri City Special. Jau no plkst. 9.00 šo 2,87 km garo pārbaudījumu veiks rallija supersprinta ekipāžas, kam sekos Historic Rally Latvija sporta režīmā startējošo ekipāžu braucieni (plkst. 14.35), bet rallija mašīnas ātrumposmā startēs sākot no plkst. 15.00.

Rallijs Latvija kūrortpilsētā Jūrmalā iegriezīsies arī svētdien, kad plaša programma paredzēta Kauguros izveidotajā ātrumposmā SSS13 Jurmala. No plkst. 13.35 tajā startēs vēsturiskie spēkrati, no plkst. 14.05 - rallija, bet plkst. 14.50 arī minirallija ekipāžas.

PARALĒLAIS ĀTRUMPOSMS UN SERVISA PARKS BIĶERNIEKU KOMPLEKSAJĀ SPORTA BĀZĒ

Rallijs Latvija ātrumposmi tiks sarīkoti arī galvaspilsētā, Biķernieku trasē. Rallija maršrutā šogad iekļauti ne vien auto un moto trases izaicinājumi, bet arī jaunuzceltās rallijkrosa trases līkloči, pa kuriem vēl pirms dažām dienām, pasaules rallijkrosa čempionāta posma laikā, brauca pasaules atzinību izpelnījušies rallija piloti Peters Sūlbergs un Sebastjēns Lēbs.

Sestdien apmeklētājiem piepildīta diena būs arī Biķernieku trasē, kur jau no plkst. 7.30 notiks dalībnieku iepazīšanās ar trasi, bet dienas turpinājumā paredzēti arī sacensību ātrumposmi, kuros startēs arī Historic Rally Latvija dalībnieki (gan regularitātes, gan sporta ekipāžas). Vēsturiskajām regularitātes ekipāžām Biķerniekos paredzēti divi ātrumposmi – pirmo reizi trasē tās dosies plkst. 14.00, bet otro reizi, kas būs arī regularitātes sacensību noslēdzošais ātrumposms - plkst. 19.40. Tikmēr sporta režīmā startējošajiem dalībniekiem Biķerniekos (no plkst. 16.15) būs jāveic kopumā pieci ātrumposmi, tajā skaitā arī paralēlais ātrumposms SSS9 Conti STL, kad trasē vienlaicīgi dosies divas automašīnas! Atbilstoši grafikam, sestdienas noslēdzošo pārbaudījumu kā pirmās veiks vēsturiskās sporta ekipāžas (plkst. 20.25), kam sekos arī rallija auto (plkst. 20.45).

Tāpat Biķernieku trasē atradīsies servisa parks, skatītājiem sniedzot iespēja pārliecināties, ka rallijs nav tikai ātra braukšana pa ātrumposmiem, bet arī rūpīgs sagatavošanās darbs, lai ekipāžas vadītais automobilis spētu braukt ātrāk par konkurentu analogiem.

Svētdien, 23. oktobrī, no plkst. 11.00 Biķernieku trasē startēs Minirallijs Latvija dalībnieki, kuri trasē veiks četrus ātrumposmus. Savukārt plkst.16.30 Biķerniekos notiks Rallijs Latvija pēdējais pārbaudījums – 3,70 km garais paralēlais ātrumposms – SSS14 20th Rally Latvija!

SPORTA KOMPLEKSS 333

Jaunums visiem ātruma cienītājiem būs Sporta kompleksa 333 iekļaušana rallija plānojumā. Sacensību ātrumposma sarīkošanas vajadzībām tiks izmantoti gan supersprinta, gan kartingu, tā arī rallijkrosa trases posmi, sarīkojot rallija ekipāžām vēl nebijušu izaicinājumu, apvienojot dažādas specifikas ceļu posmus vienā ātrumposmā. 3,33 km garais ātrumposms ekipāžām sestdien būs jāveic divas reizes – SS7 Sports Complex 333 (plkst. 19.05) un SS8 Canon IB Serviss (plkst. 19.18). Neiztrūkstoši trasē dosies arī Historic Rally Latvija dalībnieki – regularitātes ekipāžas startēs plkst. 18.00, bet sporta režīma ekipāžas – plkst. 18.40. Svarīgi, ka Sporta kompleksā 333 esošie uzbērumi pavērs lielisku skatpunktu apmeklētājiem, ļaujot pārredzēt visu ātrumposmu – no starta līdz finišam!

GRUNTS ĀTRUMPOSMI TUKUMĀ

Lai gan puse no Rallijs Latvija sacensību distances notiks pa asfaltētiem ceļiem, arī šogad neiztikt bez ātrumposmiem pa grunts ceļiem. Rallija maršrutā iekļauti kopumā trīs ātrumposmi, kas visi notiks svētdien Tukuma pusē.

Pirmie divi grunts pārbaudījumi apvienoti vienā sekcijā – SS10 Latauto (plkst. 10.30) un SS11 Strabag (plkst. 11.00). Rallijs Latvija turpinājumā paredzēts tā sauktais Power stage – ātrumposms, kurā iespējams izcīnīt papildpunktus. Šoreiz par šādu ātrumposmu izvēlēts 22,81 kilometrus garais SS12 DMACK.lv (starts plkst. 12.45). Turklāt, šis būs rallija sezonas pēdējais grunts ātrumposms, tādējādi īpašu nozīmi šim ātrumposmam piešķirs fakts, ka tieši šī ātrumposma laikā tiks noteikta tā latviešu pilota ekipāža, kura saņems Latvijas rallija leģendas Aleksandra Karamiševa ceļojošo piemiņas kausu!

Rallijs Latvija notiks 22. un 23. oktobrī un arī šogad vienuviet pulcinās ne vien mūsdienu rallija automašīnas, bet arī vēsturiskos automobiļus. Dalībniekiem, kuri startēs ar modernāko sporta tehniku, šoreiz būs iespēja izcīnīt punktus trīs dažādās sacensībās – Latvijas rallija čempionātā, FIA Eiropas rallija kausā, kā arī Baltijas rallija kausā. Savukārt autosportistiem, kuri vēl tikai uzsāk savu rallija karjeru, un pilnu sacensību distanci plāno veikt tuvākajā nākotnē, savas prasmes šoreiz būs iespējams pārbaudīt trīs savam sagatavotības līmenim atbilstošās sacensībās – rallijsprintā, rallija supersprintā un minirallijā! Par īpašu intereses devu un zīmīgu jaunumu šogad parūpēsies Historic Rally Latvija – regularitātes sacensību dalībniekiem šoreiz pievienosies arī sporta režīmā startējošās ekipāžas.

Plašāku informāciju un Rallijs Latvija rezultātus atradīsiet Latvijas rallija čempionāta oficiālajā interneta mājaslapā www.autorally.lv, kā arī sociālo tīklu Twitter, Facebook, un YouTube kontos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Želesa
,


Kaļķu vārti
,


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44992399sec.