Biķerniekos norisināsies Vasaras drifta festivāls

2019. gada 15.jūnijā Biķernieku trasē norisināsies Latvijas drifta kausa 3.posms un Igaunijas drifta kausa posms, kā arī jaunās LAF disciplīnas "Gymkhana" 1.posms. Visas dienas garumā būs iespējams vērot kā trasi piekūpina vairāk kā 60 drifteru , kuriem pievienosies arī Gymkhanas dalībnieki.

Latvijas drifta kausam šīs būs noslēdzošās sacensības Biķerniekos šovasar, jo jau nākamreiz Proam klasi Biķerniekos redzēsim 31. augustā, bet konfigurācijā Raganas katlā, toties Street klasi - tikai sezonas noslēgumā, 5. oktobrī.  Pēc šī posma Latvijas drifta kausam priekšā nāk posmi Daugavpilī un Igaunijā, tāpēc šī būs lieliska iespēja visus satikt un redzēt Biķerniekos tieši šo sestdien.

Latvijas drifta kausam jau ir notikuši 2 posmi, pēc kuriem jau ir izveidojies labāko braucēju TOP5, sezonas kopsummā tas , protams, vēl neko neizsaka, bet cīņas katrā ziņā būs interesantas, un vēl aizraujošākas padarīs Igaunijas spēcīgie piloti, kuri arī aizvadīs savu oficiālo posmu Biķerniekos. Proam klasē pašlaik kopvērtējuma līderis ir Rolands Bērziņš, kuram aktīvi seko abi jaunākie Latvijas drifteri- Artūrs Bondars un Nikolass Bertāns. Viņiem ļoti tuvu seko arī citi Proam klases braucēji, bet sezonas kopvērtējums noteikti pamainīsies pēc šīm sacensībām.

Arī street klasē notiks apvienotais posms gan Latvijas,gan Igaunijas ieskaitei. Street klasē viss var mainīties vienā posmā, kāds izstājas, kāds uzvar, jaunie braucēji pārsteidz ar savu rezultātu, kuru šogad ir daudz, un ar ļoti lielu potenciālu.

Proam klase brauks konfigurāciju #frombridge ,kas nozīmē daudz dūmus, tuvus tandēmus un atraktīvas cīņas lielās tribīnes priekšā. Street klase savu ieskaiti aizvadīs aiz starta mājas, kur trase tiks veidota atbilstoši street klasei, ar tuviem tandēmiem.

Šajās sacensībās kā jaunums tiks aizvadīts Gymkhana.lv pirmais pilotposms. Gymkhana, jeb auto slaloms ir autosporta paveids, kurš notiek slēgtās trasēs, jeb speciāli ierīkotos laukumos. Braucējs dodas trasē, kur tam ir jāveic tiesnešu noteikta trases šķēršļu izbraukšana. Gymkhana disciplīnā var piedalīties ar visu veidu piedziņu automašīnām, Dalībnieks var startēt gan ar sportam sagatavotu automašīnu, gan ar ielas automašīnu, gan slaloma ieskaitē, gan drift ieskaitē. Trases konfigurācija vienmēr tiek paziņota tikai sacensību dienā, savā ziņā šī disciplīna trenē arī prātu, jo braucējam atrodoties trasē ir jāatceras kā pareizi ir jāizbrauc noliktā konfigurācija. Organizatori jau ir sagatavojuši trases konfigurāciju 15. jūnijam, kas būs ļoti interesanta, tajā būs gan paralēlā braukšana, gan manevri, kurus jāatcerēas. Gymkhana disicplīna notiks paralēli drifta sacensībām Spīdveja stadionā.

Uz doto brīdi sacensībām kopā ir pieteikušies vairāk kā 60 braucēji, un 31 braucējs Gymkhana klasē. Par papildus pārsteigumu Gymkhana iespējams parūpēsies PRO klases braucēji, kuri izteikuši vēlmi piedalīties, bet to visu redzēsim jau 6dien.

Pozitīva ziņa visiem drifta līdzjutējiem – šajā sacensībās dalībnieku parks būs atvērts visiem skatītājiem, kas nozīmē, ka jebkuram skatītājam būs iespēja ienākt dalībnieku parkā un apskatīt drifta automobiļus, un pavadīt lielisku laiku drifta gaisotnē. Tāpat padomāts ir arī par izklaidēm bērniem, jo būs pieejams bērnu stūrītis ar bezmaksas atrakciju.

Biļetes iepriekš pārdošanā uz sestdienas sacensībām pieejamas visās Biļešu servisa kasēs un internetā.  Plašāka informācija driftlatvia.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42795396sec.