«Porsche» paplašina elektrisko sporta automobiļu klāstu ar «Taycan 4S»

Nupat septembrī Porsche jaunais elektriskais sporta automobilis iespaidīgi nosvinēja pirmizrādi trijos kontinentos vienlaikus, un jau tagad uzņēmums iepazīstina ar šī sporta sedana trešo versiju Taycan 4S.

Jaunais modelis tiek piedāvāts ar divu izmēru akumulatoriem: ar veiktspējas akumulatoru tas sasniedz 390 kW (530 ZS) jaudu, savukārt ar veiktspējas akumulatoru Plus tas sasniedz 420 kW (571 ZS) jaudu. Tādējādi Taycan 4S pēc Taycan Turbo S un Taycan Turbo ir jaunais sērijas bāzes modelis. Standartaprīkojumā ir iekļauts vienkomplekta veiktspējas akumulators ar kopējo ietilpību 79,2 kWh. Divkomplektu veiktspējas akumulators Plus, kas jau ir pazīstams no Taycan Turbo S un Taycan Turbo, tiek piedāvāts papildaprīkojumā. Tā kopējā ietilpība ir 93,4 kWh.

Attiecīgi atšķiras arī jauda un nobraucamais attālums: ar veiktspējas akumulatoru Taycan 4S sasniedz 390 kW (530 ZS) īslaicīgo jaudu, savukārt ar veiktspējas akumulatoru Plus tas nodrošina līdz pat 420 kW (571 ZS) jaudu. Abos variantos Taycan 4S paātrinās no vietas līdz 100 km/h 4,0 sekundēs. Arī maksimālais ātrums abām versijām ir vienāds — 250 km/h. Ar veiktspējas akumulatoru nobraucamais attālums sasniedz 407 kilometrus, un ar veiktspējas akumulatoru Plus — 463 kilometrus (abos variantos saskaņā ar WLTP datiem), kas ir vislielākā vērtība pašreizējā Taycan klāstā. Maksimālā uzlādes jauda ir 225 kW (veiktspējas akumulatoram) vai 270 kW (veiktspējas akumulatoram Plus).

Inovatīvas piedziņas mašīnas un dinamiska veiktspēja

Elpu aizraujošs paātrinājums, sporta automobiļiem raksturīga vilces jauda un izcila pastāvīgi pieejamā jauda — arī jaunajam modelim 4S piemīt šīs Taycan priekšrocības. Aizmugures ass pastāvīgās ierosmes sinhrondzinēja aktīvais garums ir 130 milimetru, un tas ir tieši par 80 milimetriem īsāks nekā attiecīgais Taycan Turbo S un Taycan Turbo piedziņas komponents. Uz Taycan 4S priekšējās ass izmantotais impulsvadāmais invertors darbojas ar līdz pat 300 ampēru, un invertors uz aizmugures ass — ar līdz pat 600 ampēru strāvas stiprumu.

Ar diviem pastāvīgās ierosmes sinhrondzinējiem uz katras ass, citiem vārdiem sakot, ar pilnpiedziņu, kā arī divpakāpju transmisiju uz aizmugures ass piedziņas arhitektūra ietver tādas pašas tehniskās priekšrocības kā modeļa līdziniekiem. Tas pats attiecas arī uz intelektisko uzlādes pārvaldību un izcilo aerodinamiku. Ar Cd vērtību no 0,22 aerodinamika dod ievērojamu ieguldījumu maza enerģijas patēriņa un tādējādi arī liela nobraucamā attāluma nodrošināšanā. Tāpat Taycan ir raksturīga skaidra un vienkārša ārējā konstrukcija ar Porsche raksturīgajām iezīmēm, kā arī oriģināls salona iekārtojums ar platu ekrāna joslu.

Askētisks ārējais izskats ar Porsche gēniem

Ar skaidro un vienkāršo izskatu Taycan iezīmē jauna laikmeta sākumu, taču saglabā labi pazīstamos Porsche konstrukcijas gēnus. No priekšpuses tas izskatās sevišķi plats un sēdināts ar skaidri konturētiem spārniem. Siluetu veido sportiska jumta līnija, kas slīpi noliecas uz aizmuguri. Zīmolam ir raksturīgas arī izteiksmīgi veidotās sānu daļas. Slīpinātā kabīne, ievilktās aizmugures statnes un spilgti izteiktie aizmugures spārni spēcīgi izceļ aizmuguri, kas tāpat ir tipiski zīmolam. Ir arī inovatīvi elementi, piemēram, stiklveida Porsche logotips, kas ir iestrādāts gabarītlukturu joslā aizmugurē.

Taycan 4S raksturīgo iezīmju vidū, kas to atšķir no Turbo un Turbo S, ir aerodinamiski optimizēti 19 collu diski Taycan S Aero un sarkani krāsotas bremžu skavas. Vēl lielāku vizuālo atšķirību nodrošina priekšējais apakšējais panelis ar jaunu ģeometriju, sānu sliekšņi un melns aizmugures difuzors. LED priekšējie lukturi ar Porsche dinamisko apgaismojuma sistēmu Plus (PDLS Plus) ir uzstādīti standartaprīkojumā.

Oriģināls salona iekārtojums ar platu ekrāna joslu

Arī kabīne iezīmē jauna laikmeta sākumu ar skaidru struktūru un pilnīgi jaunu arhitektūru. Priekšējā paneļa augstāko punktu veido brīvstāvošs, izliekts kontrolmērinstrumentu panelis. Tas ir skaidri vērsts pret braucēja asi. Centrālais 10,9 collu infoizklaides displejs un papildaprīkojumā pieejamais pasažiera displejs ir apvienoti, lai tie veidotu iebūvētu stikla joslu, kas izskatās kā melns panelis.

Standartaprīkojuma Taycan 4S tiek piedāvāts ar daļēju ādas salonu, kā arī astoņās pozīcijās elektriski regulējamiem priekšējiem komforta sēdekļiem.

Taycan ir pirmais automobilis, kurā Porsche piedāvā salona apdari pilnīgi bez ādas elementiem. No inovatīviem, pārstrādātiem materiāliem veidotais salons uzsver elektriskā sporta automobiļa ilgtspējīgo koncepciju.

Centralizēti satīklotas šasijas sistēmas

Taycan šasijai Porsche izmanto centralizēti satīklotu vadības sistēmu. Integrētā Porsche 4D šasijas vadība reāllaikā analizē un sinhronizē visas šasijas sistēmas. Standartaprīkojumā Taycan 4S ir uzstādīta adaptīvā pneimatiskā piekare ar trīskameru tehnoloģiju, kas ietver elektronisko amortizatoru vadību PASM (Porsche aktīvo piekares pārvaldību).

Taycan 4S priekšējai asij ir sešvirzuļu bremzes ar nekustīgām skavām un iekšēji ventilētiem čuguna bremžu diskiem. Priekšējās ass bremžu disku diametrs ir 360 milimetru, un aizmugurējās — 358 milimetru. Aizmugurējai asij tiek izmantotas četrvirzuļu bremzes. Bremžu sistēmas bremžu skavas ir sarkani krāsotas.

Taycan 4S jau var pasūtīt, un Latvijā tas nonāks jau 2020. gada janvārī. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12386894sec.