«Mazda MX-30» ir videi saudzīgs un autovadītājam ērts elektromobilis

Automobiļu izstādē Tokyo Motor Show prezentētais ražotāja Mazda pirmais elektromobilis Mazda MX-30, kuru var pasūtīt jau tagad, ir paredzēts tiem, kas vēlas iegādāties patīkami vadāmu elektromobili.

No ekoloģiskiem materiāliem ražotajam automobilim ir unikāla dizaina durvis ar aizmugurējiem cilpveida stiprinājuma elementiem (angļu val. freestyle doors) un kompakta baterija, ar kuru nobrauksiet vairāk nekā 200 km , t. i., dienas laikā pieveiksiet lielāku attālumu, nekā ir vidējais Eiropas autovadītāju nobrauktais attālums (48 km) . Iepazīstinot ar progresīvajiem Skyactiv-X dzinējiem, uzņēmums Mazda turpina radīt vidi saudzējošas tehnoloģijas, un modelis Mazda MX-30 tam ir vēl viens pierādījums.

Automobilis ar bateriju, nevis baterija ar riteņiem

Stāstot par modeli Mazda MX-30, kas Eiropas automobiļu salonus sasniegs 2020. gada otrajā pusē, uzņēmuma Mazda Motor Europe prezidents un ģenerāldirektors Yasuhiro Aoyama uzsvēra:

"Veidojot mūsu pirmo elektromobili ar bateriju, uzņēmuma dizaineri un inženieri izvirzīja ļoti skaidrus mērķus – šī automobiļa dizainam jābūt īpašam. Turklāt automobiļa vadīšanai jābūt patīkamai, t. i., tai jāgarantē visiem Mazda automobiļiem raksturīgais vadīšanas baudījums, un, būtiskākais, šim automobilim visā tā ekspluatācijas laikā jāgarantē sevišķi mazs emisiju daudzums.

Esam salīdzinoši neliels uzņēmums, tādēļ cenšamies izmantot dažādas automobiļu elektrificēšanas iespējas. Šī modeļa veidošanas procesā koncentrējām visu savu uzmanību un centienus, tādēļ ceram, ka tas būs otrais modelis, kura nobraucamais attālums atbildīs klientu vajadzībām.

Liela daļa žurnālistu, kuri izmēģināja jauno modeli, atzina, ka šis ir viens no nedaudziem elektromobiļiem, kas izceļas ar ierastajiem automobiļiem raksturīgām īpašībām. Vadīšanas baudījums ir automobiļu Mazda galvenā īpašība, tādēļ to piedzīvosiet arī ar mūsu elektromobili."

Uzmanība autovadītājam

Tāpat kā citi Mazda automobiļi, arī Mazda MX-30 garantē dabisku un dinamisku vadību: automobilis vienmēr palielina ātrumu, veic pagriezienus un samazina ātrumu precīzi pēc autovadītāja komandām.

Jaunajā modelī to garantē dažādas tehnoloģiju pakotnē e-Skyactiv paredzētas sistēmas un aprīkojums, piemēram, automobiļa virsbūvē droši integrēta baterija, elektriskais dzinējs un transmisija, kas garantē lielāku virsbūves izturību un dinamisku vadīšanu.

Turklāt, ņemot vērā to, kā autovadītājs pēc salonā dzirdamās dzinēja skaņas nosaka dzinēja griezes momentu un automobiļa ātrumu, automobiļu ražotāja Mazda inženieri modelī Mazda MX-30 ierīkoja elektronisko audiosistēmu, kas imitē dzinēja iekšdedzes radīto skaņu. Šī sistēma palīdz saglabāt vienmērīgu automobiļa ātrumu un garantē lielāku automobiļa stabilitāti. Turklāt automobiļa stabilitāti garantē arī unikāla sistēma G-Vectoring Control (GVC), kas pielāgota darbībai ar elektrisko dzinēju (e-GVC).

Īpašs Kodo dizains

Tāpat kā projektējot citus savus modeļus, veidojot Mazda MX-30 ārpuses un salona dizainu, ievērojām principu "mazāk ir vairāk".

Visas salona apdares detaļas ir nevainojamā savstarpējā saskaņā – no A statņa līdz salona aizmugurē esošajiem apdares elementiem un pielāgotai griestu apdares krāsai. Unikāla dizaina durvis ar aizmugurējiem cilpveida stiprinājuma elementiem (angļu val. freestyle doors)veido īpašu un elegantu modeļa Mazda MX-30 virsbūves siluetu. Turklāt pasažieriem ir ērti iesēsties automobilī gan priekšpusē, gan aizmugurē.

Salona apdarē izmantoti ekoloģiski materiāli, piemēram, dabīgās ādas vietā piedāvājam izvēlēties mākslīgo ādu. Centrālā mantu nodalījuma, kas ir it kā gaisā pakarināts, apdarē arī izmantots ekoloģisks korķa materiāls.

Durvju apdarei radījām materiālu, kas izgatavots no pārstrādāta polietilēna tereftalāta (PET), bet atsevišķi sēdekļu pārvalku varianti ir pašūti no mūsu radītā Black Denim materiāla, kura sastāvā gandrīz 20 % ir pārstrādātu tekstiliju.

Kas slēpjas aiz šī modeļa nosaukuma?

Automobiļu ražotājs Mazda saīsinājumu MX izmanto vairākiem saviem produktiem, kas projektēti ar nolūku izaicināt tobrīd automobiļu rūpniecībā iesakņotus nosacījumus, piemēram, divu sēdekļu sporta modelim MX-5, kuru projektējām tobrīd, kad citi ražotāji vairījās no šī tipa automobiļiem.  

Mazda MX-30 ir pilnībā jauns mūsu veidots elektromobilis, kas izceļas ar Mazda automobiļiem raksturīgu salona un ārpuses dizainu, kā arī ar vadīšanas dinamiku, tādēļ varēsiet baudīt sevišķi patīkamu vadīšanu, ar ko ir slaveni visi Mazda automobiļi.

Automobiļa specifikācijas

Mazda MX-30 automobili jau varat pasūtīt vairākās ES valstīs. Eiropas automobiļu salonus tas sasniegs 2020. gada otrajā pusē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 25.03.2024 Juris Pavītols un Matīss Pavītols Valmieras TIC
24.martā plkst.16.00 kultūrtelpā Akustika rokgrupas “Līvi” dibinātājs Juris Pavītols kopā ar dēlu Matīsu Pavītolu sniegs akustisku koncertu. | Skatīt vairāk
15 EUR
Lieldienas  un skolēnu brīvdienas Estravel Latvia
Atpūta svētkos un skolēnu brīvlaikā - īsie ceļojumi un atpūta tepat Tartu ar izklaides programmu. Nepalaidiet garām, jo vietas kūst! | Skatīt vairāk
no 222 EUR
Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem Estravel Latvia
Neaizmirstama pieredze, augstākās klases apkalpošana! Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem - Piepildiet sapni! | Skatīt vairāk
no 2210 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34728503sec.