«ŠKODA ENYAQ iV»: Emocionāls, efektīvs un elektrizējošs

2020. gada  1. septembrī Prāgā līdz ar pilnīgi jaunā ENYAQ iV atklāšanu ŠKODA sper nākamo sistemātisko soli pretī elektriskās mobilitātes (E-Mobility) stratēģijas ieviešanai. 

Pilnībā elektriskais SUV ir Čehijas auto ražotāja pirmais sērijveida modelis, kas balstīts uz Volkswagen Group MEB modulārās elektroauto platformas. ŠKODA ENYAQ iV tiek piedāvāts ar aizmugurējo vai visu riteņu piedziņu, kā arī ar virkni ikdienas dzīvei perfekti piemērotu akumulatoru, kas nodrošina līdz pat 510* km lielu sniedzamību WLTP ciklā, un zīmolam tik raksturīgu, pārsteidzošu ietilpību. ŠKODA turpina attīstīt savu emocionālo dizaina valodu - jaunais SUV ieguvis pilnīgi jaunu interjera koncepciju, kas piedāvā dizaina koncepcijas (Design Selections) ierasto aprīkojuma līmeņu vietā, turklāt ir pieejama pilnīgi jauna papildaprīkojuma risinājumu struktūra. Vēl kāda īpaša iezīme ir ekskluzīvā ENYAQ iV Founders Edition versija, kas tiks saražota 1 895 eksemplāros par godu uzņēmuma 125 veiksmes gadu jubilejai.

Tomass Šēfers (Thomas Shaefer), ŠKODA AUTO vadītājs pauž: "ENYAQ iV atklāšana ir jaunas ēras sākums zīmola ŠKODA vēsturē. Tā ir mūsu pirmā pilnībā elektriskā automašīna, kas ir balstīta uz MEB platformas. Atklājot šo modeli, mēs padarām elektrisko mobilitāti Simply Clever - a lielu sniedzamību, ātru uzlādi, vieglu darbību un pieejamām cenām. ENYAQ iV tiks ražots ŠKODA dzimtajā Mlada Boļeslavā, kas nozīmē, ka mūsu galvenā ražotne būs vienīgā uz MEB platformas balstītu automašīnu rūpnīca Eiropā, kas atrodas ārpus Vācijas. Tas ir lielisks apliecinājums ŠKODA zināšanām, un vēlos pateikties visiem tiem darbiniekiem, pateicoties kuriem mēs strādājam pie ENYAQ iV projekta. Tā ir lieliska automašīna, un esmu tiešām lepns par mūsu komandu."

Pilnīgi jaunā ŠKODA ENYAQ iV iezīmju pārskats:

  • Elektrisks spēka agregāts: ENYAQ iV var lepoties ar pilnīgi jaunu piedziņas koncepciju, kas izmanto Volkswagen Group MED modulārās elektroauto platformas sniegtās iespējas. MEB sastāv no, tā saucamās, skrituļdēļa platformas, kur akumulators ir iebūvēts automašīnas grīdā telpas taupības nolūkos. Ir pieejami trīs dažādu tilpumu akumulatori, piecas jaudas versijas no 109 līdz 225 kW un aizmugurējo vai visu riteņu piedziņa, pielāgojoties visdažādākajām prasībām un pielietojumam. Ar sniedzamību līdz 510 km* WLTP ciklā ENYAQ iV ir ideāls sabiedrotais ikdienā. Turklāt automašīna var pavilkt piekabi ar līdz pat 1 400 kg lielu svaru (8% gradients) vai 1 200 kg (12% gradients).

  • Drošība: Jaunās asistentu sistēmas iekļauj Ceļojuma asistentu, kas tagad ir papildināts ar vēl vairāk funkcijām, kā arī ar tālvadības un iemācīto parkošanos.

  • Eksterjers: ENYAQ iV dizaina valoda ir emocionāla, spēcīga un dinamiska. Jauno SUV raksturo perfektas proporcijas un pārsteidzoša ietilpība. Tas piedāvā līdzīgu interjera ietilpību kā ŠKODA KODIAQ, neskatoties uz to, ka tas ir īsāks pat par ŠKODA OCTAVIA. Papildaprīkojuma klāstā pieejama izgaismota Crystal Face - kas aprīkota ar animētu sagaidīšanas un pavadīšanas apgaismojuma funkciju - kā arī pilnībā LED Matrix priekšējiem lukturiem, kas rotā simpātisku, lielu ŠKODA priekšējā radiatora režģi. Pilnībā LED aizmugurējie lukturi ietver arī dinamiskus indikatorus un integrētu sagaidīšanas/pavadīšanas apgaismojumu.

  • Interjers: Jaunās dizaina koncepcijas (Design Selections) aizvieto klasiskos aprīkojuma līmeņus, kā arī uzstāda jaunus interjera apdares standartus. Katra dizaina koncepcija, ko izveidojuši ŠKODA materiālu koncepciju dizaineri, nodrošina gaumīgu interjeru ar nepārspējamu atmosfēru, kurā dominē dabiski materiāli, ilgtspējīgas ražošanas metodes un otrreiz pārstrādājami materiāli. Jauna, skaidra pieejamo izvēļu struktūra - desmit tematiskas pakotnes, kā arī dažas individuālas izvēles iespējas - padara automašīnas pielāgošanu īpašnieka gaumei vieglu un ātru.

  • Savienojamība: 13 collu ENYAQ iV centrālais ekrāns ir lielāks nekā jebkuram citam ŠKODA modelim. Turklāt pilnīgi jaunais SUV vienmēr ir tiešsaistē un atjautīgi savienots. Akumulatora uzlādi un interjera gaisa kondicionēšanu iespējams ērti un attālināti vadīt, izmantojot ŠKODA Connect lietotni.

  • Simply Clever: ŠKODA ir izstrādājusi Simply Clever risinājumus, kas ir īpaši izveidotas elektroauto vajadzībām, piemēram, uzlādes vada tīrītājs, uzlādes ligzdas aizsargvāciņš un nodalījums uzlādes vadam zem bagāžas nodalījuma grīdas. Jauna, divos līmeņos izkārtota viduskonsole nodrošina lielu telpas plašumu; atjautīgi nodalījumi nodrošina to, ka divlīmeņu bagāžas nodalījuma grīda vienmēr ir tīra un kārtīga. ENYAQ iV klasiskais ŠKODA ledus skrāpis atrodas automašīnas iekšpusē - konkrēti, bagāžas nodalījuma vāka iekšpusē.

  • kaste uzlādei mājās. Ar ātrās uzlādes vadu automašīnas īpašnieki var uzlādēt savu ŠKODA ENYAQ iV arī ātrās uzlādes stacijās.

ŠKODA ENYAQ iV Latvijā

Jaunā ŠKODA ENYAQ iV iepriekšrezervāciju Latvijā varēs veikt jau septembrī un pirmie auto pie klientiem nonāks 2021 gada pavasarī. Bāzes modelis ENYAQ iV 50 būs pieejams sākot no 34 423 EUR ar 55 kWh (brutto) akumulatora ietilpību un dzinēja jaudu 109 kW. Sniedzamība ar pilnu uzlādi 340 km pēc WLTP cikla un šī modifikācija Latvijā būs pieejama 2021. gada vasarā.

ŠKODA ENYAQ iV 60 modeļa cena ir sākot no 38 338 EUR, 62 kWh (brutto) akumulatora ietilpība un dzinēja jauda 132 kW. Šai modifikācijai sasniedzamība ar pilnu uzlādi būs 390 km pēc WLTP.

Uzsākot tirdzniecību, jaudīgākā un veiktspējīgākā versija būs ENYAQ iV 80, kas būs pieejama sākot no 44 744 EUR. Akumulatora  ietilpība šim modelim ir 82 kWh (brutto) un dzinēja jauda 150 kW, kas nodrošinās sniedzamība ar pilnu uzlādi līdz 500 km pēc WLTP cikla.

Sākotnēji visi ŠKODA ENYAQ iV modeļi būs pieejami ar aizmugures ass piedziņu un vēlāk tiem pievienosies arī pilnpiedziņas modeļi ar papildus dzinēju uz priekšējās ass.

ŠKODA ENYAQ iV Rīgā jau septembrī

Tikai dažas nedēļas pēc Pasaules pirmizrādes,  septembra beigās  ENYAQ iV būs apskatāms Rīgā, ŠKODA dīleru centros 24. un 25. septembrī.

Elektrisks spēka agregāts: Pirmais uz MEB platformas balstītais ŠKODA modelis

ŠKODA ENYAQ iV sākuma līmeņa versija ir praktisks un ilgtspējīgs ikdienas kompanjons ģimenei ar lielu telpas daudzumu un augsta līmeņa funkcionalitāti. Pieejams arī ENYAQ iV modelis cilvēkiem, kuriem nepieciešama maksimāla sniedzamība un ātra uzlāde, kā arī klientiem, kuriem svarīga dinamiska braukšana un optimizēta veiktspēja, neskatoties uz to, ka tas ir SUV.

Sākuma līmeņa varianti ar aizmugurē izvietotu dzinēju un aizmugurējo riteņu piedziņu

Ar ENYAQ iV ŠKODA pirmo reizi tiek pielietota pilnīgi jauna piedziņas koncepcija, kurā atrodama atsauce arī uz kompānijas vēsturi: līdzīgi kā daudziem iepriekšējiem modeļiem, arī jaunajā elektriskajā ŠKODA SUV pielietota aizmugurējo riteņu piedziņa. ENYAQ iV ir daudzpusīgs partneris ikdienas braucienos, kā arī garākos ceļojumos. Tā maksimālā sniedzamība ir 510 km* atbilstoši WLTP ciklam, un super ātrās uzlādes kapacitāte līdz pat 125 kW. 82 kWh akumulatora neto kapacitāte ir 77 kWh, bet tā uzlāde no 5 līdz 80 procentiem aizņem tikai 38 minūtes*, izmantojot atbilstošas jaudas līdzstrāvas (DC) uzlādes punktus. Mājās ENYAQ iV iespējams ērti "uzpildīt" nakts laikā, izmantojot maiņstrāvas "wall box" ar līdz pat 11 kW jaudu - atkarībā no akumulatora izmēra šis process var ilgt no sešām līdz astoņām stundām. Turklāt ENYAQ iV ir aprīkots ar īpašu iV universālo uzlādes sistēmu, kas ērti darbojas ar visām uzlādes ligzdām.

Piecas jaudas versijas, trīs akumulatoru izmēri, divi dzinēji un pilnpiedziņa

Piedāvājumā pieejami trīs akumulatoru izmēri un piecas dažādas jaudas versijas, kas ļauj ŠKODA ENYAQ iV braukt gan ilgtspējīgi, gan jautri. Papildu dzinējam uz aizmugurējās ass, divi jaudīgākie modeļi ir aprīkoti ar otru elektromotoru uz priekšējās ass, kas novada SUV 425 un 460 Nm lielo griezes momentu uz ceļa, izmantojot visus četrus riteņus. Sākuma līmeņa ŠKODA ENYAQ 50 iV ir aprīkots 109 kW dzinēju, kas izvietots aizmugurē, un aizmugurējo riteņu piedziņu; tās maksimālais griezes moments ir 220 Nm. Tā litija jonu akumulatora kopējā kapacitāte ir 55 kWh (52 kW neto) un sniedzamība - 340 km*. Ar 62 kWh akumulatoru (58 kWh neto) aprīkotais 132 kW ENYAQ 60 iV ar vienu uzlādi var nobraukt līdz pat 390 km*; automašīnas maksimālais griezes moments ir 310 Nm.

ENYAQ 80 iV ir 150 kW jauda, 310 Nm griezes moments un 510 km* sniedzamība WLTP ciklā, kas ir lielākā no pieejamajiem modeļiem. 82 kWh akumulators (77 kWh neto) tiek izmantots arī divos visu riteņu piedziņas variantos, kuri ir aprīkoti ar papildu otro elektromotoru uz priekšējās ass, kas nodrošina ENYAQ 80x iV 195 kW, bet ENYAQ RS iV 225 kW jaudu. Abu šo modeļu sniedzamība ir 460 km*.

Klāsta augšgalā esošais ŠKODA ENYAQ RS iV sniedz īpaši aizraujošu braukšanas pieredzi. Tas paātrinās no 0 līdz 100 km/h 6,2 sekundēs, un sasniedz 180 km/h maksimālo ātrumu, kas ir par 20 km/h ātrāk nekā citās jaudas versijās. Turklāt jaudīgākais ENYAQ iV var pavilkt līdz pat 1 400 kg smagu piekabi; SUV papildaprīkojumā iespējams izvēlēties elektriski izbīdāmu piekabes āķi.

Pārsteidzoša aerodinamika uzlabotai efektivitātei

ŠKODA ENYAQ iV aerodinamika - kas ir pārsteidzoši laba SUV automašīnai - ļauj panākt augstu efektivitāti un rezultātā arī lielu sniedzamību. Tas ir acīmredzami arī, aplūkojot pretestības koeficienta datus (cd), kas sākas ar 0,27, un ko iespējams panākt ar īpaši zemas rites pretestības riepām. Elektriskā SUV papildaprīkojumā pieejams siltumsūknis gaisa apsildei un kondicionēšanai salonā. Efektīvā siltumsūkņa sistēma saspiež aukstumnesēju zem augsta spiediena. Tas rada siltumu, kas tiek izmantots, lai uzsildītu auksto gaisu, kas ieplūst automašīnā. Tādējādi tiek izmantots par aptuveni 3 līdz 4 kW uz 100 km mazāk enerģijas no akumulatora, lai barotu augstsprieguma sildītāju - kas nozīmē, ka iespējamais nobraukums palielinās par 30 procentiem, salīdzinot ar elektroauto bez siltumsūkņa pie apkārtējās vides temperatūras līdz pat -25°C.

*visi dati ir provizoriski

Drošība: Jaunas asistentu sistēmas un līdz pat deviņiem gaisa drošības spilveniem

ŠKODA piedāvā ENYAQ iV klientiem visas inovatīvās un jaunās drošības un asistentu sistēmas. SUV var automātiski brīdināt par iespējamu sadursmi ar citām automašīnām, riteņbraucējiem, gājējiem un fiksētiem šķēršļiem, kas ir ideāls risinājums, lai izvairītos no negadījuma pilnībā vai, vismaz, samazinātu tā sekas. Līdz pat deviņiem gaisa drošības spilveniem pasargā pasažierus, ja noticis negadījums. Proaktīvais pasažieru aizsardzības asistents automātiski nospriego drošības jostas avārijas bremzēšanas gadījumā, kā arī aizver logus un bīdāmu panorāmas stikla lūku, ja tiek noteikta neizbēgama sadursme, vai pastāv automašīnas izslīdēšanas vai apgāšanās uz jumta risks.

ENYAQ iV standartaprīkojumā ir iekļauti LED priekšējie un aizmugurēji lukturi, savukārt papildaprīkojumā pieejami LED Matrix priekšējie un pilnībā LED C formas aizmugurējie lukturi.  Katrs matricas tālo gaismu modulis sastāv no 24 LED diodēm, ko iespējams kontrolēt individuāli, ļaujot vadītājam atstāt tālās gaismas pastāvīgi ieslēgtas, neapžilbinot citus ceļu satiksmes dalībniekus. Ja kamera uz vējstikla nosaka automašīnas vai cilvēkus, vai citus objektus, kas atstaro gaismu, inteliģentā apgaismojuma tehnoloģija automātiski izslēdz atsevišķus gaismas stara segmentus.

Divi head-up displeja apgabali

ENYAQ iV ir pirmais ŠKODA modelis, kas aprīkots ar head-up displeju ar paplašināto realitāti, kas projicē informāciju divās dažādās vietās. Papildu momentānajam braukšanas ātrumam un noteiktajām ceļazīmēm, informācija no asistentu sistēmām un navigācijas norādes tiek attēlotas uz vējstikla virs priekšējā paneļa tiešā vadītāja redzeslokā. Paplašinātās realitātes projicēšanas zona ir lielāka un izvietota augstāk uz vējstikla, tomēr aizvien vadītāja redzeslokā. Tas ir pavērsts pret ceļu automašīnas priekšā, kur ar lielākiem simboliem, piemēram, virziena bultiņām, tiek attēlotas navigācijas norādes un informācija, kas saistīta ar Adaptīvo joslu asistentu vai Adaptīvo kruīzkontroli, kā arī ceļa zīmes vai brīdinājumi. Vadītājs var individuāli pielāgot displeja zonas pozīciju uz vējstikla, iestatīt tā krāsu un spilgtumu, kā arī atlasīt informāciju, kuru attēlot informācijas un izklaides sistēmas izvēlnē.

Jaunas, inovatīvas asistentu sistēmas, kas uzlabo drošību

Nenovēršamas sadursmes gadījumā ar gājēju, velosipēdistu vai citu automašīnu, Sadursmes novēršanas asistents, piemēram, palīdz vadītājam, palielinot stūres pārnesumu, lai no negadījuma varētu izvairīties ar kontrolējamu automašīnas manevrēšanu. Pagriežoties pa kreisi krustojumos, Līkumu asistents laikus nosaka pretimbraucošus transportlīdzekļus, brīdina vadītāju un, ja nepieciešams, automātiski apstādina automašīnu. Kad tiek atvērtas durvis, Izkāpšanas brīdinājums informē pasažieri, ja no aizmugures tuvojas cits transportlīdzeklis vai velosipēdists. Tas tiek darīts akustiski un vizuāli, izmantojot apgaismojuma signālu sānu spoguļu korpusā.

Ceļojuma asistents sastāv no Adaptīvās kruīzkontroles, Adaptīvā joslu asistenta, ieskaitot ceļa remontu atpazīšanu, Sastrēgumu asistentu un Avārijas asistentu. Augstākos aprīkojuma līmeņos Ceļojuma asistents var pārņemt stūrēšanu šaurās vietās, izmantojot tiešsaistes informāciju, kas balstīta uz aktuālo datu klasteriem - pat ja atrodaties pilsētā. Adaptīvā kruīzkontrole, kas versijā ar prognozēšanu ietver sevī arī maršruta datu izgūšanu no navigācijas sistēmas un ceļazīmju atpazīšanu, spēs reaģēt tostarp uz šķēršļiem, par kuriem ziņo satiksmes dati.

Parkošanās asistenta paplašinātās funkcijas

Lai padarītu parkošanos ar ENYAQ iV vēl vieglāku, ŠKODA paplašināja Parkošanās asistenta funkcijas, kuras arī līdz šim ir pārņēmušas stūrēšanu, iebraucot un izbraucot no paralēli noparkotu automašīnu rindas. Jaunajā, vēl inteliģentākajā konfigurācijā sistēma var arī automātiski nobremzēt automašīnu, novēršot sadursmes ar gājējiem vai citiem objektiem.

Parkošanās ar attālinātu vadību nākamais solis: Sistēma ļauj vadītājam novietot ENYAQ iV īpaši šaurās stāvvietās paralēli vai perpendikulāri brauktuvei attālināti, izmantojot viedtālruni un ŠKODA Connect lietotni. Sistēma pārņem stūrēšanu un automātiski bremzē. Parkošanās asistentam tagad ir arī funkcija ar apmācīšanu. Tas ļauj vadītājam ierakstīt savu maršrutu biežāk lietotajā stāvvietā, piemēram, īpašas formas, šaurā piebraucamajā ceļā. Tas jādara tikai vienreiz, un automašīna automātiski atkārtos trajektoriju precīzi tādā pašā veidā, ikreiz, kad vadītājs nospiedīs pogu. Arī šeit sistēma pārņem stūrēšanu, bremzēšanu, kā arī izvairās no sadursmes.

Eksterjers: Izgaismota Crystal Face kristāla seja, lieli diski un neskaitāmi kristāla līniju dizaina elementi

ŠKODA dizaina vadītājs Olivers Stefani (Oliver Stefani) pauž: "Ar ENYAQ iV mēs esam papildus uzlabojuši mūsu labi pazīstamo ŠKODA priekšpuses dizainu - ar īpaši izteiksmīgu risinājumu Crystal Face. Apvienojumā ar emocionālo dizaina valodu un pārsteidzoši spēcīgo ārieni, ko paspilgtina lieli diski, mūsu jaunais ENYAQ iV ir patiešām simpātisks SUV, kas pats nosaka toni."

ENYAQ iV ir 4 649 mm garš, 1 879 mm plats un 1 616 mm augsts. 2 765 mm riteņu garenbāze un transmisijas tuneļa neesamība ļauj iegūt pārsteidzošu ietilpību un daudz vietas aizmugurējo pasažieru ceļiem. Bagāžas nodalījuma tilpums ir 585 l.

130 LED diodes veido draudzīgo Crystal Face

Modelim piemīt unikāla emocionālās ŠKODA dizaina valodas interpretācija, izteiksmīgs ŠKODA radiatora režģis un diski ar izmēru no 18 līdz 21 collai, kas padara ENYAQ iV par īstu ŠKODA un arī īstu SUV. Tā drosmīgā priekšējā daļa ar izteiksmīgām kontūrām ir papildināta ar īpašas formas dzinēja pārsegu un pilnībā LED Matrix priekšējiem lukturiem, kas acumirklī ļauj atpazīt modeļa piederību ŠKODA SUV saimei. Tomēr čehu ražotāja pirmais pilnībā elektriskais SUV ir ieguvis arī pats savu, unikālu raksturu, ko paspilgtina stāvs ŠKODA priekšējā radiatora režģis, kas ir pavirzīts tālāk uz priekšu. Tas ir paspilgtināts vēl vairāk ar SUV inovatīvo Crystal Face: sākot ar ENYAQ 80 iV, kas ir 130 LED diodes, kuras izgaismo vertikālas līstes, un horizontāla, izgaismota sloksne uz ŠKODA radiatora režģa.

Crystal Face veido sagaidīšanas/pavadīšanas apgaismojuma animāciju, kā arī apvienojumā ar LED moduļiem darbojas gan ar tuvajām, gan tālajām pilnībā LED Matrix priekšējām gaismām un dienas gaitas gaismām, radot draudzīgu iespaidu. Papildaprīkojumā pieejamajās pilnībā LED aizmugurējās gaismās integrēts kristāla līniju dizaina izgaismots apgabals, kas līdzīgi dinamiskajiem virzienrādītājiem, veido daļu no animētā sagaidīšanas/pavadīšanas apgaismojuma.  Tas tiek aktivizēts, kad vāja apgaismojuma apstākļos tiek atslēgta vai atslēgta automašīna.

Bagāžas nodalījuma vāka vidū atrodas uzraksts "ŠKODA", kuru ieskauj melns, matēts jumta spoileris un aizmugurējais bamperis ar pelēku izkliedētāju. Papildaprīkojumā ir pieejama bīdāma panorāmas lūka; hromēti, matēti vai spīdīgi logu ietvari un ŠKODA priekšējā radiatora režģa rāmis. Virsbūves krāsu klāstā iekļautas divas standarta un septiņas metāliskas krāsas.  ENYAQ 50 iV standartaprīkojumā iekļauti 18 collu tērauda diski, bet pārējie modeļi aprīkoti ar vieglmetāla diskiem. Kopumā pieejami astoņi dažādi disku komplekti ar diametru no 18 līdz 21 collai.

Interjers: Design Selections dizaina koncepcijas aizvieto ierastos aprīkojuma līmeņus

Ar Design Selections ŠKODA dizaineri ir izveidojuši holistiski koordinētas interjera apdares versijas, kuru pamatā ir mūsdienīgas dzīves vides. Koncepcijas atšķiras ar, piemēram, apdari, dekoratīvajiem elementiem un priekšējā paneļa dizainu, kā arī ar apdares materiāliem. Turklāt atkarībā no izvēlētās Design Selection koncepcijas atšķiras arī grīdas paklājiņi, viduskonsole un vides apgaismojums. Sākuma līmeņa ENYAQ 50 iV iekļauta vienkāršā Studio dizaina apdare. Loft, kas ir standartaprīkojums sākot no ENYAQ 60 iV ir papildināts ar mūsdienīgiem un mājīgiem elementiem, kas būs piemērots jaunām ģimenēm. Priekšējais panelis dažādos līmeņos izceļas ar divu toņu dizainu. Pārējās Design Selections koncepcijas ir pieejamas pēc pieprasījuma. Lodge ir veidots ar ilgtspējīgu un inovatīvu dizainu, bet Lounge izstaro kvalitāti un ekskluzivitāti, bet Suit un ecoSuit ietvertas klasiskas, izsmalcinātas detaļas. ENYAQ RS iV RS Lounge apdare uzsver automašīnas sportisko raksturu, bet papildaprīkojumā pieejamā RS Suite koncepcija izceļas ar dinamisku eleganci. Kopumā pieejamas desmit dažādas tematiskās pakotnes, kuru lielākā daļa ietverta pamata, kā arī izsmalcinātākajā Plus versijā.

Ilgtspējīgi materiāli

ŠKODA Lodge un ecoSuite dizaini koncentrējas uz ilgtspēju. Lodge sēdekļu apdare ir par 40 procentiem veidota no jauna tipa vilnas, kas ir neatkarīgi testēta un sertificēta, lai atbilstu stingrākajiem Woolmark Company standartiem. Wool Blend Performance apzīmējums tiek piešķirts produktiem, kuri ražoti no vilnas par 30 līdz 49,9 procentiem. Atlikušie 60 procenti ir poliesters, kas ražots no pārstrādātām PET pudelēm. Sēdekļu apdarei piemīt arī unikālas virsmas taustes sajūtas, kas nodrošina patīkamu sēdekļu temperatūru - ne par karstu, ne aukstu. Konjaka krāsas āda, kas izmantota ecoSuite Design Selection dizaina koncepcijā ir veidota īpaši ilgtspējīgi. Ķīmisku krāsu vietā tā apstrādāta ar olīvu lapu ekstraktu.

Plašs standartaprīkojums pat sākuma līmeņa versijās

Pat ŠKODA ENYAQ 50 iV standartaprīkojums ir pārsteidzoši visaptverošs. Tajā iekļauta divzonu Climatronic klimata kontrole, multifunkcionāla ādas stūre, bezatslēgas iedarbināšana KESSY GO, DAB digitālais radio, SmartLink tehnoloģija, LED priekšējie lukturi un ātrā uzlāde ar līdz pat 50 kW kapacitāti. Izvēloties lielākas ietilpības akumulatoru, standartaprīkojumā tiek iekļauti parkošanās sensori, atpakaļskata kamera vai, piemēram, apsildāma stūre. Atkarībā no izvēlētās ENYAQ iV versijas, standartaprīkojumā var būt pieejami arī ātrumu pārslēdzēji uz stūres. Vadītājs var tos izmantot, lai izvēlētos enerģijas atjaunošanas pakāpi.

Jauns, vienkāršotāks piedāvājums un tematiskas papildaprīkojuma pakotnes

ŠKODA ir reorganizējusi pieejamo papildaprīkojumu un restrukturizējusi standarta izvēles iespējas, lai padarītu ENYAQ iV konfigurāciju cik vien iespējams skaidru un vienkāršu. Arī pasūtīšanas process ir padarīts vienkāršāks, lai sniegtu labāku lietotāja pieredzi. Vien dažu klikšķi nodrošina klientam iespēju izveidot savu personalizēto ENYAQ iV. Dažas individuālās opcijas ir pieejamas visiem modeļiem.

Savienojamība: Liels 13 collu displejs, jauns Digitālais vadītāja displejs un īpaši tiešsaistes pakalpojumi

ENYAQ iV aprīkots ar iespaidīgu 13 collu brīvi stāvošu ekrānu - kas ir lielākais, kāds jebkad ir bijis pieejams ŠKODA modeļos. Tas nodrošina iespēju izvēlēties starp personalizējamiem izkārtojumiem, kā arī to iespējams kontrolēt ar skārienvadību, izmantojot skārienjutīgu slīdni, multi touch žestus vai ar rokas kustībām. Turklāt to iespējams vadīt arī, izmantojot digitālo balss asistenti Lauru. Viņa saprot 15 valodas, sešas no kurām viņa spēj apstrādāt arī brīvu, dabisku runu. Jauna dizain Digitālais vadītāja displejs nodrošina vadītājam svarīgāko informāciju, piemēram, ātrumu, braukšanas datus, navigāciju un aktīvo asistentu sistēmu informāciju 5,3 collu displejā. Vadītājs var intuitīvi pārslēgties starp dažādiem izkārtojumiem ar vadību no multifunkcionālās stūres.

Papildu analogajam radio informācijas un izklaides sistēma uztver arī DAB digitālo signālu, kā arī interneta un hibrīda radio. Ar SmartLink bezvadu tehnoloģiju,  Android Auto, Apple CarPlay vai MirrorLink™ sistēmā iespējas integrēt viedtālruni ar bezvadu savienojumu, kā arī veikt induktīvo uzlādi Phone Box nodalījumā. Par perfektu skaņu rūpējas četru 20 vatu kanālu pastiprinātājs. ENYAQ 50 iV, kas aprīkots ar 10 collu displeju ar skārienjutīgiem taustiņiem, standartaprīkojumā iekļauti četri skaļruņi, bet sākot ar ENYAQ 60 iV - iekļauti astoņi skaļruņi. Papildaprīkojumā pieejama CANTON skaņas sistēma ar divpadsmit skaļruņiem.

Vienmēr tiešsaistē ar iebūvētu eSIM un īpašām elektroauto funkcijām

Pastāvīgs tiešsaistes savienojums, ko nodrošina iebūvēta eSIM, ļauj izmantot un sinhronizēt daudzas tiešsaistes funkcijas. Piemēram, satiksmes dati izmantot tiešsaistes savienojumu, plānojot navigācijas sistēmas maršrutus. Visaptverošie ŠKODA Connect mobilie tiešsaistes pakalpojumi piedāvā arī īpaši elektroauto paredzētas funkcijas. Tas nozīmē, ka izmantojot ŠKODA Connect lietotni vai tīmekļa portālu automašīnas īpašnieks var attālināti kontrolēt akumulatora uzlādi, ieslēgt gaisa kondicionieri pirms brauciena vai iestatīt attiecīgus grafikus. Interneta savienojums nodrošina arī tiešsaistes karšu un sistēmas programmatūras atjauninājumus.

Simply Clever risinājumi: Praktiskas uzlādes vadu iespējas

Pateicoties modeļa koncepcijai, ENYAQ iV nav transmisijas tuneļa, kas parasti atrodams automašīnās ar iekšdedzes dzinēju. ŠKODA dizaineri ir izmantojuši šo priekšrocību, veidojot jauno interjera koncepciju, un izveidoja jaunas, atjautīgas uzglabāšanas iespējas. Papildu 6,2 litru Jumbo Box nodalījumam zem centrālā elkoņbalsta, viduskonsolē pieejams arī otrs 11,4 l nodalījums, kas veidots kā tilts. ŠKODA ir izstrādājusi arī jaunus Simply Clever risinājumus nodalījumiem zem pielāgojamās dubultās bagāžas nodalījuma grīdas: speciāls ieliktnis sadala vietu zem grīdas vairākos nodalījumos, lai priekšmeti brauciena laikā neslidinātos apkārt. Lielajā, galvenajā bagāžas nodalījumā pieejami tādi risinājumi, kā SigmaQuick bagāžas tīkli, kas nodrošina kārtību un tīrību nodalījumā, jo tīkli ir īpaši viegli nostiprināmi.

Papildu Simply Clever iespējas:

  • Miega pakotne

  • Elektriski izbīdāms piekabes āķis

  • Lietussarga nodalījumi ar lietussargu priekšējās durvīs

  • Bagāžas nodalījuma tīkli ar ērto SigmaQuick piekļuvi

  • Izvelkami saulessargi aizmugurējiem sānu logiem

  • Divas USB-C pieslēgvietas un 230-V ligzda aizmugurē

  • Elektrisks bagāžas nodalījuma vāks ar Tip-To-Close funkciju un virtuālo pedāli

  • Kabatas diviem viedtālruņiem uz priekšējo sēdekļu atzveltnēm

  • Nolaižami galdiņi uz priekšējo sēdekļu atzveltnēm

  • Pielāgojama dubulta bagāžas nodalījuma grīda

  • Stāvvietas kvīšu turētājs uz vadītāja puses A statnes

  • 1,5 litru pudeļu turētāji priekšējās un aizmugurējās durvīs

  • Elektrisks bērnu drošības slēdzis

  • Bagāžas nodalījuma vāka iekšpusē izvietots ledus skrāpis ar riepu protektora dziļuma mērītāju

ŠKODA iV ekosistēma: Viss zem viena jumta

Ar līdz pat 510 km* lielu sniedzamību WLTP ciklā jaunais ŠKODA ENYAQ iV ir perfekti piemērots garākiem pārbraucieniem. MyŠKODA Powerpass ļauj viegli veikt uzlādi ar vienu karti lielākajā daļā no 195 000 uzlādes vietu Eiropas Savienībā. Papildu lielākajai daļai publisko uzlādes staciju to vidū ir arī ātrās uzlādes stacijas, kas atrodas uz lielākajām starptautiskajām šosejām un uzlādes vietās pie ŠKODA dīleriem. Izmaksas ir caurspīdīgas un atbilst tirgus standartiem, un tās tiks ieturētas ar ikmēneša MyŠKODA Powerpass rēķiniem. Jaunā ENYAQ iV iegādes cenā ir iekļauta pirmo 3 gadu abonēšanas maksa.

ŠKODA paplašina uzlādes infrastruktūru un atbalsta atjaunojamās enerģijas ražošanu

Līdz ar ŠKODA CITIGOe iV un SUPERB iV pirmizrādi, ŠKODA jau ir aizsākusi uzlādes infrastruktūras paplašināšanu - koncentrējoties uz atjaunojamajiem energoresursiem. Piemēram, lai kompensētu ar laikapstākļiem saistītas saules enerģijas pieejamības svārstības, ŠKODA ir izstrādājusi ŠKODA iV enerģijas uzglabāšanas sistēmu - tas ir pirmais solis lietotu automašīnu akumulatoru pārstrādes ciklā. Stacijas ir aprīkotas ar 20 akumulatoriem, kas iepriekš tikuši izmantoti ŠKODA iV pie elektrotīkla pieslēdzamajās hibrīda automašīnās, un tajās tiek uzglabāta pāri palikusī ekoloģiskā elektrība izmantošanai apstākļos, kad enerģija netiek ražota. Šī enerģija tiek izmantota arī uzlādes staciju darbībai, apgaismojumam, apsildei un gaisa kondicionēšanai, kā arī jaunajos elektromobilitātes informācijas stendos pārdošanas zālēs. Šādā veidā iespējams darbināt ātrās uzlādes stacijas, lai tās būtu neatkarīgas no vietējā elektrotīkla kapacitātes. Kad akumulatori ir sava otrā dzīves cikla noslēgumā pēc izmantošanas enerģijas uzglabāšanas sistēmā, ŠKODA tos nodod pārstrādei īpašā, kontrolētā procesā.

Trīs dažādas ŠKODA iV wall box uzlādes iespējas un Ionity ātrās uzlādes tīkls

ŠKODA piedāvā trīs dažādas ŠKODA iV wall box uzlādes sistēmas uzlādei mājās. ŠKODA iV Charger ir pamata variants, kas piemērots uzlādei privātmājā. ŠKODA iV Charger Connect ir papildus aprīkots ar LAN un Wi-Fi savienojumu uzlādes procesa kontrolei attālināti, izmantojot ŠKODA Connect lietotni. Šīs wall box versija ir aprīkota arī ar RFID lasītāju, kas sistēmu pasargā no neautorizētas izmantošanas, piemēram, pagalmu autostāvvietās. ŠKODA iV Charger Connect+ var komunicēt ar serveri, izmantojot mobilo tīklu ar LTE savienojumu, kā arī papildus RFID lasītājam sistēma aprīkota ar sertificētu elektrības skaitītāju. Tas ļauj nepārtraukti uzraudzīt enerģijas patēriņu ar ŠKODA Connect lietotni. Katra wall box uzlādes sistēma pieejama kopā ar uzstādīšanas pakalpojumu, kā arī klientiem laikus tiks nodrošināts atbalsts tehniskajos jautājumos. Turklāt automašīnas īpašnieki var uzlādēt savu ŠKODA ENYAQ iV arī ātrās uzlādes stacijās, izmantojot ātrās uzlādes vadu. ŠKODA iesaistās Ionity ātrās uzlādes infrastruktūras izbūvē visā Eiropā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15684009sec.