Madonā jau trešo reizi norisināsies svētki par godu mellenēm

Madonas novada pašvaldības Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļa sadarbībā ar Vestienas pagasta saimniecību - augļu un ogu dārzu "Jāņkalni" (Vestienas pagastā) šogad jau trešo reizi organizē "Melleņu svētdienu"- svētkus par godu brīnumgardajai, veselīgajai un vitamīniem bagātajai ogai – MELLENEI.

13.augustā (svētdien) no plkst.11:00 "Jāņkalnos" darbosies tirdziņš, kurā piedāvāsim produkciju no "Jāņkalniem" - melleņu ievārījumu, sulu, sīrupu, tēju, "Madonas karameļu" ražotās karameļu končas, "Skrīveru mājas saldējuma" gatavoto melleņu-jogurta saldējumu un sorbertu, SIA "Domu pietura" ražoto piesātināto melleņu un citu ogu vīnus, kā arī būs iegādājami melleņu krūmu stādi un vietēji lauku labumi – siers, maize un gaļa.

Tirdziņā piedalīsies arī televīzijas šova "Īstās latvju saimnieces" Silvija Čurkste un Antra Gotlaufa, kuras piedāvās gardās pankūkas ar melleņu ievārījumu un senu mūsu novada saldo ēdienu- melleņu ķīseli ar klimpām.

Starp našķošanos ar melleņogām un melleņu kārumiem z/s "Līvi" piedāvās gardo auksto tomātu zupu ar kazas siera bumbām,uz vietas taps arī svētku īpašais - melleņu ķīselis, kuru piedāvās paši "Jāņkalnu" saimnieki.

Par bērnu radošu un aktīvu izklaidēšanu rūpēsies Kristīne Lukaševica ar vīru, dodot iespēju pavizināties īpašā vilcieniņā un piedalīties bērnu radošajās darbnīcās. Danute Vēze no Madonas mākslas skolas ikvienam, kas to vēlēsies, ļaus iejusties mākslinieka tēlā, rodot iespēju gleznot brīvā dabā. Kā arī būs piepūšamās atrakcijas bērniem.

No plkst. 13:00- 13:30 notiks LIELO BURBUĻU ŠOVS, pēc šova ikviens pasākuma apmeklētājs varēs izveidot savu krāsaino, lielo ziepju burbuli.

Ievērojot saimnieku noteikumus un norādījumus, par īpašām svētku cenām ikvienam būs iespēja doties melleņu laukos lasīt ogas- spainīšus ogu lasīšanai varēs iegādāties turpat uz vietas, savus spainīšus šogad līdzi neņemam! Tāpat saimnieki organizēs vairākas ekskursijas pa saimniecību, lai iepazīstinātu ar saviem plašajiem ogu dārziem un pārstrādes cehu, kā arī sniegs muzikālu priekšnesumu visiem apmkelētājiem, lai dienu padarītu vēl aizraujošāku!

Visa pasākuma laikā, radot patīkamu noskaņu un siltu atmosfēru, dziedot un muzicējot, mūs priecēs dziedošo Milleru-Balandīnu ģimeņu grupa "CanZone", Artūrs Grandāns un saksofonu kvartets "N[ex]t move". Pasākumu vadīs atraktīvais Mārcis Feldbergs.

Pasākumā ieeja ir bez maksas, vien iesakām līdzi paņemt naudiņu vietējiem gardumiem, spainīšiem un bērnu atrakcijām.

Informācija: www.visitmadona.lv 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.00024796sec.