Madonā notiks 22. latviešu mūzikas svētki

No 28.jūlija līdz 3.augustam Madonā ar sešiem koncertiem un meistarklasēm jaunajiem mūziķiem atzīmēs 22. latviešu mūzikas svētkus. Kā ierasts, šie svētki ļaus pārliecināties par latviešu klasiskās un laikmetīgās mūzikas daudzveidīgumu un rokrakstu dažādību - no Jāņa Mediņa un Lūcijas Garūtas līdz Pēterim Plakidim, Andrim Dzenītim un visjaunākajiem skaņražiem. Topošajiem mūziķiem un komponistiem šie svētki ir iespēja slīpēt prasmes pie izciliem meistariem. Koncertos uzstāsies pianists Reinis Zariņš, klavierkvartets Quadra, meistarklašu pasniedzēji, pianists Aldis Liepiņs, baritons Armands Siliņš, mecosoprāns Ieva Parša.


Koncertā 28.jūlijā 16.00 svētkus atklās pianists Reinis Zariņš ar Romualda Grīnblata “Iespaidiem” un “Sonāti” - darbiem, kas rakstīti 20.gs. 50. un 60.gados, Tālivalda Ķeniņa komponētajām “Šūmaņa parafrāzēm un fūgu” un Andra Dzenīša “Astoņstūri”.


Ķeniņa un Dzenīša skaņdarbus līdzās Imanta Zemzara un Jura Karlsona rakstītajiem dzirdēsim arī 29.jūlija kamermūzikas koncertā 20.30, kur spēlēs klavierkvartets Quadra. Tā sastāvā Arvīds Zvagulis (vijole), Pēteris Trasuns (alts), Kārlis Klotiņš (čells) un Rihards Plešanovs (klavieres).


Jaunas tradīcijas sākums ir pianistes Agneses Egliņas ierosinājums šogad meistarklašu vadītājiem sagatavot koncerta programmu, kuru būs iespēja noklausīties arī nometnes dalībniekiem. Tas notiks 30.jūlijā 18.00 Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolā. Meistarklašu vadītāji šogad ir Agnese Egliņa (klavieres), Vita Rozēna-Gaļicka (flauta), Rasa Kumsāre (vijole), Juris Kļaviņš (čells) un Hanss Bloks (trompete).


31.jūlija koncerts mūzikas skolas Laimas zālē veltīts Andra Dzenīša mūzikai. Pianists Aldis Liepiņš, dziedātāji Armands Siliņš un Ieva Parša atskaņos “Vīriešu dziesmas” un “Dagdas paralēles”.


Jauno komponistu meistarklases šogad vadīs Linda Leimane, Rolands Kronlaks un Krists Auznieks. Kursus vainagos jaunradīto skaņdarbu koncerts, kas izskanēs 1.augustā 20.30 Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolā. Mūziķu vidū ir Reinis Zariņš (klavieres), Rihards Plešanovs (klavieres, midi), Jānis Porietis (trompete), Ilmārs Bērziņš (mežrags), Pēteris Trasuns (alts), Toms Timofejevs (kontrabass) un Edgars Vaivods (sitaminstrumenti).


Neatņemama svētku sastāvdaļa ir Vidzemes jauno talantu atbalsta fonda un Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolas organizētā nometne Daba pilna mūzikas, kas ik gadu pulcē jo vairāk dalībnieku. Noslēguma koncertā “Daba pilna mūzikas” Madonas pilsētas kultūras namā uzstāsies nometnes dalībnieki, mūzikas skolu audzēkņi. Koncerta laiks - 3.augustā 15.00.


Koncertu abonementus un biļetes var iegādāties “Biļešu Paradīze” kasēs, biļetes iespējams nopirkt arī norises vietās pusstundu pirms koncerta.

Vairāk informācijas par koncertiem meklējiet vietnē www.musicmadona.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34888983sec.