Krāslavas Grāfu Plāteru pils kompleksā uzstāda jaunu foto stendu

Fotografēšanās, mirkļu iemūžināšana un sajūtu fiksēšana ir ikdienas paradums, kas kļuvis par neatņemamu dzīves sastāvdaļu daudziem cilvēkiem. Tā mēs parādām lietas, kas mūs sajūsmina, nodarbes, ar ko aizraujamies, mums tīkamus ēdienus, modes lietas un, protams, vietas, kurās esam nokļuvuši un kas mums liek justies īpaši.

Krāslavas grāfu Plāteru pils komplekss ir iecienītākā pastaigu un atpūtas vieta ne tikai pilsētas viesiem, bet arī vietējiem iedzīvotājiem. Un tā noteikti ir vieta, kur gribas fotografēties, uzņemt pašbildi, ko tajā pašā mirklī publicēt savos sociālajos tīklos, lai arī citi uzzina, ka tā ir vieta, ko apciemot.

Vairākus gadus pils kompleksā atradās foto stends, kur ikviens foto mīlis varēja iejusties gurķa tēlā, kas ir viens no Krāslavas simboliem. Gurķoties patika daudziem, foto stends bija populārs ceļotāju vidū. Tomēr gadu gaitā gurķi izbalēja un kļuva nepievilcīgi. Bija pienākusi diena, gurķu vietā stāties citam foto stendam.

Lai rastu idejas jaunā foto stenda izskatam, jau janvārī Krāslavas tūrisma informācijas centra kolektīvs vērsās pie iedzīvotājiem un aicināja piedalīties ideju konkursā "Lielformāta foto siena Krāslavas grāfu Plāteru pils kompleksā". Konkursā tika iesniegtas 9 idejas, no kurām konkursa žūrija izvēlējās vienu foto stenda skici. Uzvarētāja, kuras vārdu paziņojām jau 14. februārī, ir Aija Stivriņa.

Tuvojoties gada siltākajam periodam, tika uzsākts darbs pie foto stenda zīmēšanas. Māksliniece Vija Plotka, balstoties uz konkursā iesniegto Aijas idejas skici, meistarīgi uzgleznoja jauno foto stendu , kurā fotografēties gribētāji var iejusties kādā no Krāslavā dzīvojošo pamattautību pārstāvjiem, jo stendā ir attēlots stilizēts Krāslavas ģerbonis – laiva ar pieciem airiem un katras tautības (latvieši, krievi, poļi, baltkrievi, ebreji) pārstāvji.

Jaunais foto stends jau ir uzstādīts Krāslavas pils kompleksā. Dodoties pastaigā, uztaisi krāsainu, jauku fotogrāfiju jaunajā stendā un publicē to sociālajos tīklos, lai arī tavi draugi uzzina par jaunumu pils kompleksā.

Krāslavas novada TIC saka paldies idejas autorei Aijai Stivriņai, māksliniecei Vijai Plotkai, "Labiekārtošana K" par uzstādīšanas darbiem un Krāslavas novada domei par finansiālu atbalstu.

Lai daudz skaistu mirkļu un emociju jaunajā tūrisma sezonā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.47472692sec.