Kuldīgā norisinās restorānu nedēļa, kur īpašā godā ceļ kaņepes

No 2019. gada 11. līdz 17. martam Kuldīgā norisinās restorānu nedēļa, kurā ir baudāmi dažādi ēdieni no svaigiem, vietējiem produktiem, īpašu uzsvaru liekot uz kaņepes daudzveidīgo pielietojumu un vērtīgajām īpašībām uzturā.

Kaņepe latvietim vienmēr ir bijis tuvs augs. Mūsu senčiem kaņepju sēklas bija viens no svarīgiem olbaltumvielu avotiem un to bagātīgā uzturvērtība tika novērtēta jau vairākus gadu simtus senā pagātnē. Mūsdienās ar kaņepi saistās dažādas asociācijas, tāpēc Kuldīgas restorānu nedēļas laikā, Kaņepe ir izvēlēta par galveno akcentu, lai atgādinātu par tās vērtīgajām uzturvielām un daudzveidīgo pielietojumu uzturā.

Kaņepju sēklas ir pilnvērtīgs olbaltumvielu avots, jo tās satur visas neaizvietojamās aminoskābes, turklāt kaņepes ir vienīgais augs, kuru olbaltumvielas ir ķermenim tik ļoti viegli asimilējamā formā. Kaņepju eļļā ir ļoti augsts šķiedrvielu un neaizvietojamo taukskābju Omega-3 un Omega-6 saturs. Kaņepju sēklas ir arī bagātas ar vitamīniem B1, B2, B6, C, E un minerālvielām - nātriju, kalciju, dzelzi.

Kaņepju lapas arī ir ēdamas. Tās, tāpat kā nātres, satur ļoti daudz silīcija, kas ir kritiski nepieciešams stipriem kauliem, skaistai ādai, matiem un nagiem.

Kaņepju sēklām piemīt arī plašas ārstnieciskās īpašības –  tās stiprina imunitāti, palīdz attīrīt organismu no toksīniem, mazina stresu, noņem bezmiegu, uzlabo koncentrēšanos spējas un atmiņu.

Nav noslēpums, ka kaņepēm ir specifiska garša, toties kombinējot tās ar dažādiem svaigiem vietējiem produktiem, tās ēdienam piešķir īpašu garšas izteiksmi, par ko ikviens varēs pārliecināties Kuldīgas restorānu nedēļas ietvaros, kur kaņepju produkcijas plašo piedāvājumu varēs baudīt vairāk kā 10 restorānos, kafejnīcās un krodziņos.

Kā ierasts, Restorānu nedēļas laikā tiks pasniegti ēdieni, kuri ikdienā netiek iekļauti restorānu un kafejnīcu ēdienkartēs, par īpaši vilinošām cenām – 2 ēdieni par 10 EUR vai 3 ēdieni par 12 EUR.

Ieplāno savu garšas baudījumu nedēļu jau laicīgi! Seko līdzi jaunumiem tastekuldiga.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57299685sec.