Kuldīgas Adatu tornis pirmo reizi tiks atvērts apmeklētājiem

2019. gada 28. un 29. septembrī ikvienam interesentam būs iespēja gida pavadībā apskatīt Kuldīgas industriālā mantojuma torni, jeb t.s. Adatu torni, Liepājas ielā 37, kurš iekļauts arī Industriālā mantojuma nedēļas nogales unikālo objektu vidū.

Ēkas četros stāvos izvietotā ekspozīcija iepazīstina ar torņa vēsturisko attīstību, adatu izgatavošanas un izmantošanas vēsturi, kā arī ar adatas nozīmi, tās ietekmi medicīnā, mūzikā, ģeogrāfijā un apģērbu izgatavošanā. Ekspozīcija noslēdzas ar adatu rūpnīcu vēsturi Kuldīgā, savukārt no torņa jumta terases gada siltajos mēnešos apmeklētājiem paveras ainavisks skats pāri Kuldīgas vecpilsētas jumtiem.

28. un 29. septembrī bezmaksas ekskursijas sāksies plkst. 11.00, 12.00, 14.00, 15.00 un 16.00. Dalībnieku skaits tajās ir ierobežots. Pieteikšanās līdz 27. septembrim, zvanot pa tālr. 29433674.

Turpmāk, oktobrī, tornis būs atvērts no trešdienas līdz svētdienai, savukārt ziemas sezonā, sākot no novembra līdz maijam, apmeklēt ekspozīciju jaunradītajā tūrisma objektā varēs, iepriekš piesakoties.

Šo industriālā mantojuma objektu – agrākā telegrāfa komunikācijas un pasta torņa pārbūvi, kas līdz šim nav izmantots kā tūrisma objekts, Kuldīgas novada pašvaldība īstenojusi kā projekta “Industriālā mantojuma atdzīvināšana tūrisma attīstībai (Industrial Heritage)” partneris. Projektā pārbūvēts adatu fabrikai piegulošais tornis un tajā ierīkota ekspozīcija par Kuldīgas adatu fabrikas vēsturi.

Industriālā mantojuma nedēļas nogalē apmeklētājiem būs pieejami arī citi unikāli industriālā mantojuma objekti Latvijā - Vidzemē, Kurzemē, Rīgas reģionā –, kā arī Rietumigaunijā un Dienvidigaunijā. Industriālā mantojuma nedēļas nogale norisināsies jau otro gadu, sniedzot iespēju aplūkot arī tādus objektus, kas ikdienā apmeklētājiem nav pieejami. Daudzu objektu saimnieki piedāvās dažādas aktivitātes. Kopumā būs iespēja apmeklēt vairāk nekā 40 objektus: bākas, dzirnavas, hidroelektrostacijas, ūdenstorņus un dzelzceļu objektus, kas apvienoti jaunizveidotajā industriālā mantojuma maršrutā. Ar Industriālā mantojuma nedēļas nogales norisi 27. – 29.septembrī, pilnu objektu sarakstu, kā arī dažādo aktivitāšu programmu var iepazīties industrialheritage.travel mājas lapā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38683701sec.