Kuldīgā tikai uz vienu dienu durvis vērs īpašs lielveikals

Tikai vienu dienu, 2019. gada 19. oktobrī, Kuldīgā, Piltenes ielā 32 (agrākā veikala "Selver" telpās) durvis vērs lielveikals "Ražots Kurzemē".

Tirdzniecības zālē pulcēsies mājražotāji un amatnieki no Kurzemes, Somijas un Ziemeļīrijas, kuri ikdienā ne tikai nodarbojas ar ražošanu, bet atver savas ražotnes durvis viesiem, piedāvā degustācijas, meistarklases un citus pakalpojumus. Dalībnieki piedāvās degustēt, izmēģināt un iegādāties pašu ražotos produktus, kā arī iepazīstinās lielveikala apmeklētājus ar tūrisma piedāvājumu rudens, ziemas un pavasara mēnešos. Dalībnieku vidū būs labi zināmi mājražotāji un amatnieki, piemēram, Pāces vilnas fabrika, Abavas vīna darītava, keramikas darbnīca "Ciparnīca", šitaki sēņu audzētava "Garīkas", zvejnieku sēta "Dieniņas", Meduspils, kokļu meistars Guntis Niedoliņš, kā arī daudzi citi. Būs iespēja iepazīt arī jaunākos piedāvājumus no ādas meistariem "StoneHill", Bee bite, Kabiles muižas vīna darītavas, kafijas grauzdētavas "Curonia" un daudziem citiem. Kā dalībnieki lielveikalā būs viesi no Somijas un Ziemeļīrijas, piedāvājot dažāda veida produkciju – akmens masas interjera priekšmetus, juveliera un koka izstrādājumus, audumu lelles, grāmatu iesiešanas un pīto virvju produktus u.c.

Lielveikalā darbosies ne tikai tirdzniecības zāle, bet arī jauno amatu meistaru dizaina preču veikaliņš. Lībiešu un suitu saimnieces piedāvās dažādus gardumus atvērtajā mājas kafejnīcā. Gardumu meistares ik stundu aicinās uz meistarklasēm, lai gūtu ieskatu dažādu gardumu gatavošanā. Kurzemes amatu meistari un pasākumu organizatori būs parūpējušies par nodarbēm bērniem – mālu mīcīšanu, darbnīcām patrepē un pie Pastariņa muzeja. Uz skatuves kāps dziesminiece Lauma Matule un muzikālā apvienība "Pupa" ar skanīgām un jautrām koncertprogrammām. Festivāls "Teātris ir visur" piedāvās radoši zinātnisku pārsteigumu Labratorium.lv. Pasākuma laikā pie lielveikala darbosies "street food", kur būs iespēja baudīt Kurzemes garšas šefpavāra Aigara Sīļa izpildījumā, klātienē vērot zivju kūpināšanu, kā arī nogaršot fonda "Viegli" ceptos kartupeļus. Pasākumu vadīs aktieris un režisors Gundars Silakaktiņš.

Pasākums tapis projekta Nr. 17-00-A019.332-000004 "Mājražotāju un amatnieku potenciāla attīstība un tūrisma piedāvājuma "Ražots Kurzemē" izveide" ietvaros. Dalība tajā ir bez maksas.

Projekts tiek īstenots starp vietējām rīcības grupām: Saldus rajona attīstības biedrību, biedrību "Partnerība laukiem un jūrai", biedrību "Talsu rajona partnerība" biedrību "Kandavas Partnerība", biedrību "Ziemeļkurzemes biznesa asociācija" un biedrību "Darīsim paši!".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.14702797sec.