17. augusts vēsturē: Indonēzijā atzīmē Neatkarības dienu

Indonēzijā dzīvo vairāk kā 300 dažādas etniskās grupas, katra ar savām tradīcijām, ieražām un dialektiem. Kaut gan oficiālā Indonēzijas valoda ir indonēziešu valoda, šajā valstī var dzirdēt vairāk kā 700 valodas.  17. augusts Indonēzijai zīmīgs ar to, ka 1945. gadā tā ieguva savu neatkarību.

Indonēzija, oficiāli Indonēzijas Republika, ir lielākā valsts Dienvidaustrumāzijā gan pēc platības, gan pēc iedzīvotāju skaita. Tā atrodas uz 17 508 salām un ir pasaulē lielākā valsts, kas atrodas uz arhipelāga. Pēc iedzīvotāju skaita, kas ir gandrīz 230 miljoni, šī valsts ir ceturtā lielākā pasaulē. Indonēzija ir republika, kurā tiek ievēlēts parlaments un prezidents, un tās galvaspilsēta ir Džakarta. Šī valsts robežojas ar Papua Jaungvineju, Austrumtimoru un Malaiziju. Vēl tuvākās aizjūras kaimiņvalstis ir Singapūra, Filipīnas un Austrālija, kā arī Indijai piederošās Andamanu un Nikobaru Salas. Indonēzija atrodas starp Kluso un Indijas okeānu. Valsts teritoriju šķērso ekvatora līnija.

1510. gadā Indonēzijā pirmo reizi ieradās portugāļu tirgotāji. Drīz šeit ieradās arī nīderlandieši un angļi. Ap 1700. gadu Indonēzijas salās vislielākā ārzemnieku ietekme piederēja nīderlandiešiem. Izņemot īsu laika posmu no 1811. līdz 1816. gadam, kad valdīja angļi, nīderlandieši Indonēziju bija kolonizējuši līdz pat 20. gadsimta sākumam.

Nīderlandieši zaudēja kontroli pār Indonēziju 1942. gadā, kad to Otrā pasaules kara laikā iekaroja Japāna. Pēc Japānas kapitulācijas 1945. gadā Nīderlande mēģināja atgūt Indonēziju, bet tas viņiem neizdevās. 1945. gada 17. augustā Indonēzija kļuva par neatkarīgu valsti. Taču Nīderlande Indonēzijas neatkarību atzina tikai 1949. gadā.

Šobrīd nācija ir nabadzīga, ar ļoti zemu dzīves līmeni, lai gan valsts ir bagāta ar dažādiem dabas resursiem. Taču šī valsts tik un tā noteikti ir lielisks galamērķis tūristiem. Viena no galvenajām Indonēzijas vērtībām ir daba un skaistie dabas skati. Arī Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā ir daudz apskates vērtu vietu. Piemēram, "Monas" – valsts piemineklis. Pieminekļa pamatā atrodas vēstures muzejs un halle meditācijai. Pēc pieprasījuma tūristi var uzbraukt ar liftu līdz pieminekļa pašai augšai un ieraudzīt pilsētu no putna lidojuma.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com