Kur izlocīsim kājas gaidāmajās siltajās brīvdienās?

Nemanot ir pienākusi nedēļas otrā puse, kad sākam domāt par to, ko darīsim nedēļas nogalē. Pavasara ziedonis ir pašā plaukumā, un beidzot izskatās, ka arī vasara lēniem soļiem mums tuvojas, brīvdienās solot maija beigām atbilstošas temperatūras. Grēks būtu šādu izdevību laist garām, un nedoties kaut kur pie dabas. Lielākais un nozīmīgākais pasākums šajā nogalē ir Muzeju nakts, kas piedāvā neskaitāmus interesantus pasākumus visā Latvijā. Arī dārza darbi vai/un pikniks daudziem droši vien būs spēcīgs arguments. Taču daudz ko ir iespējams arī apvienot. Jo arī pārgājienu un citu aktīvas atpūtas veidu iespēju šajā nogalē ir ļoti daudz.

Rīdzinieki un arī citi velo draugi sestdien var pievienoties apvienības KSMR Fitness rīkotajam pavasara velo braucienam no Rīgas uz Dzintaru pludmali, kur diena tiks pavadīta spēlējot futbolu, volejbolu un jautras pludmales spēles. Izbraukšana 9:00 no veikala Gandrs Kalnciema ielā, dalības maksas nav.

Savukārt svētdien pedāļu minēji tiek aicināti uz ne pārāk grūtu (aptuveni 45 km), bet ļoti interesantu un izzinošu velo pārgājienu Ropažu apkārtnē ar kopīgu ugunskuru noslēgumā. Maršutā iekļauti tādi kultūrvēsturiskie un dabas mantojumi kā Ropažu pildrupas, muižas vieta – Leduskalni – Kangaru stacija – Rudāju meža mazbānīša valnis – Vāverkrogs – Kangaru ezers – Ķoderu pilskalns. Sīkāka informācija šeit.

Projekta “1836 – Apceļo, aplido, apmīļo Latviju” šosezon otrais gājiens vedīs gar Baltijas jūru – no Papes līdz Liepājai. Gājiens sāksies sestdienas rītā vēsturiskā „Ķoņu ciema” „Mikjāņos”, viesosies Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja zvejnieku sētā „Vītolnieki” un noslēgsies Atpūtas kompleksā „Draudzība” Bernātos. Svētdien pēc svaigi ceptu bada pankūku nobaudīšanas un galējā Latvijas Rietumu punkta „Zaļais stars” apmeklēšanas gājiens turpināsies līdz Liepājai, kur 17:00 Jūrmalas ielas galā tiks ierakts kārtējais „1836” ceļa stabiņš un 21. maija vakarā plkst. 18:36 koncertdārzā „Pūt, vējiņi!” notiks fonda „1836” koncerts.  Ja vēl ņemam vērā, ka nakšņošanas vietā Bernātos vakarā Muzeju nakts ietveros notiks Imanta Ziedoņa muzeja programma “Varenā tumsa”, bet Liepājā šajā nogalē norisinās vasaras sezonas atklāšana un “Līvas ciema svētki” – nu kur vēl labāku programmu brīvdienām!

Interesantu akciju dabas draugiem 20.maijā rīko projekts “Mangaļi ūdens dižvietas”. Šajā dienā notiks bezmaksas ekskursijas gida pavadībā pa mūsu zemes ūdens dižvietām –upēm, ezeriem, strautiem un avotiem, kas vislabāk raksturo Latviju, apvītas ar leģendām un stāstiem. Ekskursijām izvēlētas  patiešām interesantas vietas, katra savā ziņā unikāla - būs iespēja gidu pavadībā doties uz Vējiņu pazemes ezeriem Straupē, ar laivu nokļūt Sv.Meinarda salā Daugavas vidū Ikšķilē, apceļot Lubānu un uz dienu iejusties dabas pētnieka lomā, kā arī labāk iepazīt Ventas rumbu un Alekšupītes ūdenskritumu vai Gauju pie Ērgļu klintīm. Plašāk par šo aizraujošo iespēju lasiet šeit.

Pasākumu ar  vēsturiski izzinošu ievirzi “Pa Rūsiņa pēdām” 20.maijā organizē biedrība “Vēsturiski aktīvs Latvijā”. Sekojot rakstiem Indriķa hronikā, dalībnieki dosies pa pēdām vienam no drosmīgākajiem Letu cilšu karavadoņiem – Rūsiņam. 4 stundu aktīvs pārgājiens (~ 8-9 km) caur Gaujmalas vienu no senākajiem mežiem, pa Beverīnas ceļu, sasniedzot seno karavadoņa Rūsiņa pili – mūsdienās Kvēpenes pilskalnu. Pārgājiena beigās pikniks pie ugunskura ar vietējo Raiskuma gardumu degustācju un vēsturiskajām aktivitātēm. Sīkāka informācija šeit.

Aktīvu divu dienu ekskursiju pa vienu no skaistākajiem Latvijas apvidiem – Salacas upes ieleju ar daudzveidīgajiem dabas veidojumiem tās krastā, šajās brīvdienās organizē tūristu klubs “Triāde”. Paredzēti maršruti gan kājāmgājējiem, gan velo braucējiem; tiks apmeklētas vietas ar tādiem intriģējošiem nosaukumiem kā Velna ala, Skābuma baļļa, Silmaču akmens, Daugēnu labirints, Ceipu upurozols, Lībiešu pilskalns, Dzelves kalns, Eņģeļu ala, Neļķu klintis, Skaņkalns, Kāvu akmens, Govs ala. Triādes pasākumiem vienmēr raksturīga sirsnīga atmosfēra, vakarā tiek vārīta kopīga zupa un baudīti pirts prieki. Sīkāk par ekskursiju šeit.

Ja vēlaties piedzīvot ko nebijušu un mazliet sevi izaicināt, varbūt jums domāts biedrības 25Wolves (25 vilki) pasākums – pārgājieni pa Cenas tīreli, Ložmetējkalnu un Ķemeru purvu ar nakšņošanu brīvā dabā – šūpuļtīklos, un vakara maltītes gatavošanu uz ugunskura. Iespējams pievienoties arī tikai vienas vai otras dienas pārgājienam. Sīkāka informācija šeit.

Vai zinājāt, ka Latvijā mīt augi – kukaiņēdāji?  Tos uzmeklēt, kā arī iepazīt  Pirtsmeža purvu Staiceles apkārtnē, kurā sācies ziedēšanas laiks, dodoties pārgājienā ar purva kurpēm piedāvā organizācija purvabridēji.lv. Maršruts priecē ar daudziem ezeriņiem, plašu ainavu, nervus kutinošām spraigām vietām un kukaiņēdāju augiem - rasenēm, kas Pirtsmeža purvā ir bagātīgā skaitā. Sīkāka informācija šeit.

Šīs nebūt nav vienīgās aktīvās atpūtas iespējas šajā nedēļas nogalē; pārgājieni notiks arī Mākoņkalna apkārtnē, Vidzemes jūrmalā Tūjā, un daudz kur citur. Dabas atmoda ir pamodinājusi arī pārgājienu entuziastus visā Latvijā. Ja jūs interesē šādā veidā pavadītas brīvdienas, un arī tālāki aktīvi ceļojumi , ieteiktu pievienoties Facebook interešu kopai “Pastaigas un pārgājieni”, kur allaž atradīsit aktuālu informāciju par gaidāmajiem pasākumiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.21957803sec.