Aktīvi un interesanti piedzīvojumi jūs gaida arī šajā nedēļas nogalē

Sveiciens aktīvajiem un nenogurdināmajiem! Atkal pie durvīm klauvē nedēļas nogale un brīvdienas, un, protams, arī šoreiz mūs gaida dažāda veida aktīvi piedzīvojumi un izaicinājumi.

Tie, kas ir uz “tu” ar skriešanu vai orientēšanās sportu, savos kalendāros droši vien jau sen ir atzīmējuši, ko darīs pirmajā jūlija nedēļas nogalē. Visu orientieristu ceļi šonedēļ vedīs uz tālo Krāslavas novadu, kur Daugavas loku dabas parka teritorijā norisināsies starptautiskās trīs dienu orientēšanās sacensības “Kāpa 2017”. Jau trīsdesmit gadus (pirmās Kāpas daudzdienu sacensības notika 1987.gadā) šī ir visu orientieristu plašākā un gaidītākā tikšanās reize gadā, sportiski svētki, kur sacensību azarts mijas ar Latvijas novadu iepazīšanu un kopā būšanas prieku.

Savukārt meža taku skrējēji (tie, kuriem ceļš mežā pašiem nav jāmeklē) dosies uz citu interesantu un diezgan maz apmeklētu Latvijas malu – Kornetiem Alūksnes novadā, pie pašas Igaunijas robežas, kur norisināsies kārtējais taku skriešanas seriāla “Stirnu buks 2017” posms. Šī seriāla tradīcijas ir daudz jaunākas, taču priecē, ka ar savu pozitīvo atmosfēru, lielisko organizāciju un vienmēr izcili ainaviskajām un interesantajām sacensību norises vietām tas kļūst arvien vairāk dalībnieku iemīļots. Varbūt ir vērts pamēģināt, arī ja neesat rūdīts garo distanču skrējējs – īsākā distance ir tikai ap 5 km, un skrējiena/gājiena tempu katrs var izvēlēties pats.

Pēc laivošanas pa Mēmeles upi un īsu atelpu Līgo svētkos, pie tradicionālā gājienu formāta atgriežas fonda 1836.lv Latvijas apceļošanas projekts. Šajā nogalē gājiens dodas uz Zemgali, Jelgavas novadu, un notiek maršrutā Svitene – Vilce. Pārgājiena laikā ne tikai kārtīgi izlocīsiet kājas, bet arī apskatīsit Elejas un Blankenfeldes muižas, Vilces dabas parku, paviesosieties viesmīlīgajā saimniecībā “Pārupji”, kur saimniece cienās ar pašas vārītu zupu, bet nakšņošana teltīs un kopīgs dziesmu vakars paredzēts romantiskajā Elejas muižas parkā.

Pārgājienu cienītājiem tiek piedāvāts doties arī vienas dienas gājienos Jāņmuiža – Cēsis (sestdien), pa Dobeles novadu Zemgalē, apmeklējot arī Kārļa Ulmaņa dzimtās mājas “Pikšas” (svētdien), pa Skultes apkārtni tepat Pierīgā vai  pievienoties īpašā pārgājienā (arī bridienā un dažādu šķēršļu pārvarēšanā) pa ārkārtīgi ainavisku, bet mežonīgu upi pašā Vidzemes sirdī - Rauni!  Sīkāku informāciju par šiem pasākumiem, kā vienmēr,  meklējiet Facebook grupā “Pārgājieni un pastaigas”.

Ārkārtīgi interesantu un daudzpusīgu pasākumu – nedēļas nogales nometni “NūJoMe” piedāvā Latvijas Tautas sporta asociācija. Nometne notiks vienā no skaistākajām neprastākajām Latvijas vietām – pie Lubānas ezera, ūdens tūrisma attīstības centrā “Bāka”, un tās laikā varēs baudīt patiešām piesātinātu programmu gan miesai, gan garam – doties nūjošanas pārgājienos pa unikālu Lubāna mitrāju ekosistēmu un Salas purvu, nodoties jogas un meditācijas nodarbībām saullēktā un saulrietā, izzināt meditācijas, elpošanas tehniku, ajūrvēdas un maiju kalendāra gudrības, priecāties par vietējo muzikantu koncertu, piedalīties deju nodarbībā un vēl daudz ko citu. Sīkāka informācija šeit.

Vasaras priekšrocība ir tā, ka tad iespējams veikt daudzas patīkamas aktivitātes saistībā ar ūdeņiem, kas parasti cilvēkiem ļoti iet pie sirds. Daudzi šai laikā dodas laivu braucienos individuāli, ģimenes vai draugu lokā, bet, ja jums tādas iespējas nav, vai vienkārši vēlaties izmēģināt vēl nebijušu pasākumu jaunā kompānijā, tiekat aicināti pievienoties sestdien laivu braucienā Misas upē Kalmes-Ezītis –Dalbe (kāds tam sakars ar populārās multfilmas varoni, uzzināsit šeit) vai svētdien Rundāles atpūtas centra rīkotajā laivu ekspedīcijā “Mūsas un Lielupes meldru labirintos” (informācija šeit).

Tiem, kas jau pazīstami vai ir gatavi izmēģināt azarta un emociju pilnu dienu un SUP dēļa, arī ir ļoti saistoši piedāvājumi. Red Paddle Co Latvia svētdien organizē braucienu pa vienu no skaistākajām Latvijas upēm – Salacu (informācija šeit), savukārt Supadventures.lv piedāvā doties uz vienu no Igaunijas ilgi un labi noslēptajiem dārgumiem – savdabīgo Rummu karjeru un iespaidīgajām Pakri klintīm. Stāstu par to, kas šajās vietās tik īpašs, kā arī sīkāku informāciju par pasākuma norisi meklējiet šeit.

Mēs Latvijā vasarās varbūt reizēm varam sūdzēties par vēsumu, bet nu par garlaicību gan nekādi ne! Žēl tikai, ka vasara tik īsa, labu pasākumu tik daudz, un visos vienlaicīgi pabūt nav iespējams …  


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16773105sec.