Gaidāma īsti vasarīga nedēļas nogale - padariet to neaizmirstamu!

Klāt atkal ceturtdiena, un tas nozīmē, ka atkal ir laiks mūsu aktīvās nedēļas nogales apskatam. Pēc kalendāra vasara tā kā jau lēnam virzās uz beigu pusi, bet pēc dabā notiekošā – tikai nupat tā īsti sākas. Jā, šo savādo gadu mēs laikam ilgi atcerēsimies. Bet tiem, kas dzīvojuši aktīvi par spīti laika apstākļiem, ap šo laiku jau vajadzētu būt krietni labā sportiskā formā, kad pieveicamie kilometri tik grūti vairs nemaz nešķiet. Ja neesat viņu vidū – arī nebēdājiet, jauku nedēļu mums vēl gana, un esat laipni aicināti pievienoties kādai no daudzveidīgajām aktivitātēm.

Pārgājienu cienītājiem šonedēļ ir ļoti plaša izvēle. Tradicionālais projekta 1836.lv “Apceļosim Latviju” gājiens šoreiz dosies ciemos pie igauņiem uz Valkas-Valgas pusi. Gājiena sākums Piksāros  (vai vispār zinājāt, ka Latvijā ir šāda vieta?), finišs ar stabiņa ierakšanu un tradicionālo koncertu – Valkā. Bez jau ierastās muzikālās programmas abus vakarus (sestdienā notiek dalībnieku sadziedāšanās ģitāras pavadībā) dalībnieki šoreiz bonusā saņems iespēju degustēt Mūrbūdu saimniecībā gatavotu sidru un citus lauku labumus, nopeldēties Bērzezerā, nakšņot pie Ērģemes Livonijas ordeņa pilsdrupām un noklausīties speciālista stāstījumu par vēsturi, un jā – pabūt arī Igaunijā!

Ļoti iecienīta pārgājieniem ir Baltijas jūras piekraste, tur šonedēļ veseli divi gājieni, dažādām gaumēm un varēšanām. Biedrība “Soli pa solim” dosies 68 km garā gājienā no Ventspils uz Pāvilostu. Šis uzskatāms par visai nopietnu pārbaudījumu miesai un garam, jo gājienu plānots uzsākt piektdienas vakarā, un ar nelielām pauzēm iet nākamās 29 stundas. Savukārt “Uzzini, iepazīsti!” rīkotais pārgājiens no Liepājas uz Pāvilostu jau ir daudz “draudzīgāks” – 50 km divās dienās, iešana notiks tikai pa dienu, paredzēta romantiska nakšņošana Ziemupes kempingā ar kopīgu zupas vārīšanu. Turklāt, ja nemainīsies patlaban piekrastē valdošo vēju virziens, šie gājēji, atšķirībā no “ekstrēmistiem” var cerēt arī uz pavēju.

Nakts gājienu īpašā maģija tuva arī biedrībai “Solis dabā”, jo arī viņi nakti no sestdienas uz svētdienu pavadīs, no Salacgrīvas soļojot aptuveni 25 km uz Rīgas pusi. Savukārt nūjošanas entuziasti no “Nūjo ar vēju!” šai nogalē apņēmušies pieveikt aptuveni 55 km garu ceļo apkārt Usmas ezeram, nakšņojot kempingā ezera krastā (ja kas, nūjas nav obligātas, ja ir vēlme pievienoties).

Ja vēl nekad neesat mēģinājuši pārvietoties pa purvu ar īpašajām purva kurpēm, sestdien atkal ir iespēja to izdarīt, jo Purvabridēji.lv rīko aptuveni 7 km garu pārgājienu pa Ķemeru tīreli. Turklāt, šajā pašā dienā tur notiek Ķemeru svētki, tā ka ir iespēja piedalīties arī kādā citā svētku pasākumā.

Divi mierīgi vienas dienas pārgājieni notiks svētdien – pa Mārupes ciema apkārtni, un dabas un foto entuziastes Baibas Ralles rīkotais gājiens gar jūru un Garezeriem Lilastes apkārtnē, kurš sola arī atsvaidzinošas peldes gan jūrā, gan ezeros.

Ja kāds no pārgājieniem jūs ieinteresējis, sīkāku informāciju meklējiet Facebook grupā “Pastaigas un pārgājieni” .

Šajā vasarīgajā nogalē tiek piedāvātas arī vairākas interesantas aktivitātes uz ūdeņiem, kas nudien būtu pašā laikā. Sestdien ir iespēja doties jaukā laivu izbraucienā pa Mazo Juglu, ko organizē “Ozo laivas” (informācija šeit). Savukārt svētdien šis pats organizators piedāvā laivu braucienu pa Buļļupi un Daugavu uz Mīlestības saliņu. Vai nav romantiski?

Outdoor Latvia piedāvā interesantu ekspedīciju uz Latgali, kur apvienoti  gan kanoe laivu brauciens pa Rēzeknes upi , gan makšķerēšana Pērtnieku zivju dīķos, gan atpūta, saules staru ķeršana un gardu kopīgo maltīšu baudīšana. Sīkāka informācija šeit.

Daudzos un dažādos veidos šajā nogalē iespējams izmēģināt arī šovasar tik ļoti iecienīto SUPošanu – no saullēkta sagaidīšanas uz Daugavas līdz pat ekspedīcijai uz noslēpumaino un ļoti neparasto Rummu karjeru Igaunijā. Īpašs jaunums gaidāms svētdien – Supadventures.lv pirmo reizi organizē SUP foto orientēšanās sacensības. Šīs aizraujošais pasākums norisināsies Daugavā, Rīgas un Zunda kanālos, kura laikā komandām 2 cilvēku sastāvā ir jāmeklē kartē atzīmētie foto punkti un jāveic dažādi izaicinājuma uzdevumi. Foto punkti atklās Rīgu no cita rakursa,   un orientēšanās brauciena laikā būs iespēja izmēģināt spēkus arī SUP fitnesā, SUP Polo un līdzsvarā uz divvietīgā dēļa. Starp citu, priekšzināšanu trūkums nav šķērslis SUP aktivitātēm – pat ja esat pilnīgs iesācējs, šo lielisko nodarbi apgūsit 10 minūšu laikā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 19.04.2024 Komandu rogaininga sacensības Liepājā Liepājas reģiona TIB
Jau otro gadu Liepājā notiks komandu rogaininga sacensības – 20. aprīlī Jūrmalas parkā tiks dots starts sacensībām “Liepājas Dienvidu fortu | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12701893sec.