Latvijā var noķert Bali sajūtas

"Kaņiera niedrāja laipā sajutos kā Bali" teic Nīderlandē iecienītā bloga "Modernehippies.nl" un vloga "Professional wild child" dibinātāja Zoja van Līre (Zoe van Liere), kas šovasar atklāja Kurzemi. "Iepazīstot Latviju, tā nedaudz atgādina arī Skandināviju," viņa turpina.

Iespaidu netrūkst nedz Zojai, nedz ceļabiedrēm - video operatorei Alaijai Fonkai (Alaia Fonk) no Nīderlandes un pašmāju festivāla "Playground" rīkotājai Sibillai Šlēgelmilhai, kas uzņēmās gides lomu. "Šādu uzdevumu veicu pirmo reizi un centos parādīt ne tikai dabu, bet arī iepazīstināt ar latviešu virtuvi. Zoja un Alaija nogaršoja gan sklandraušus, gan auksto zupu, ķiploku grauzdiņus un citas latviešu virtuvei raksturīgās garšas," savos iespaidos dalās Sibilla.

Kopīgā ceļojuma mērķis bija iepazīstināt Zoju un Alaiju ar bagātīgajām tūrisma iespējām Kuldīgā, Karostā, Pāvilostā, Kolkā un Rīgas Jūras līča piekrastē - vietās, kas īpaši izmeklētas, lai būtu saistošas Zojas bloga un vloga sekotājiem Nīderlandē ar interesi par ilgtspējīgu tūrismu un videi draudzīgiem ceļošanas paradumiem. Sibilla atklāj, ka šis noteikti bija vislabākais veids, kā Zoju un Alaiju iepazīstināt ar Latviju.

"Es atklāju, ka Latvijā ir šķietami bezgalīgi daudz dabas - purvi, meži, stāvas klintis un atsvaidzinoša jūra. Te ir tik daudz vietas, kur dabai izplesties un palikt neskartai," savā blogā raksta Zoja. "Mans lielākais atklājums bija Ventas rumba un skaistais tilts uz Latvijas Venēciju - Kuldīgu," viņa turpina. Kuldīga neatstāja vienaldzīgu arī Sibillu, kas atzīst, ka ar caurbraucienu vien nepietiek, lai to iepazītu pilnībā.

Bieži vien klasiskajās tūrisma brošūrās un kartēs iekļauti ievērojamākie apskates objekti, taču vietējie iedzīvotāji zina parādīt arī apslēptas pērles. Tieši tāpēc Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departaments, rīkojot šo darba vizīti, Zojai un Alaijai nodrošināja vietējo pavadoni, kas citstarp zināja ieteikt, ka brokastis Pāvilostā jāietur tieši kafejnīcā "Laiva", braucot no Kuldīgas uz pludmali, noteikti jāpiestāj Ēdoles pilī, kā arī brīnišķīgs naktsmiers un saulrieti baudāmi mucu mājiņās kempingā "Melnsils".

Zojas ceļojuma piezīmes lasāmas viņas blogā: www.modernehippies.nl/reizen-in-letland-een-onontdekte-groene-parel/

Alaijas veidotais video pieejams "YouTube" platformā: www.youtube.com/watch?v=kZ72IpSPTYI

Darba vizīti Zojai, Alaijai un Sibillai nodrošināja LIAA Tūrisma departaments Eiropas Reģionālā attīstības fonda projekta "Latvijas starptautiskās konkurētspējas veicināšana tūrismā" ietvaros. Nīderlande Latvijas tūrisma mārketinga stratēģijā ir noteikta kā viena no mērķa tirgiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.421386sec.