Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Pasaulē Janvāris iesācies ar tik dažādiem laika apstākļiem - ja Austrijā nākas "izbaudīt" pēdējos gados spēcīgāko snigšanu un sniega grēdas vairāku metru augstumos, tad Austrālijā tiek uzstādīti karstuma rekordi. Un "pa vidu" tam visam esam mēs, Latvijā, kur termometra stabiņš, gluži kā pēc noskaņojuma, lec te plusos, te mīnusos. Lai vai kā, janvārī netrūkst notikumu, kuros vienkārši ir jābūt klāt, tādēļ iepazīsties ar šīs nedēļas nogales TOP notikumiem un dodies uz kādu no tiem!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Alūksnē dod startu lielajam autosporta notikumam «Rally Alūksne 2019»

Jau šonedēļ, 2019. gada 18.-19. janvārī startēs pirmais Latvijas un Igaunijas rallija čempionāta posms ''Rally Alūksne". Tā ietvaros norisināsies arī "RK Historic" un Latvijas rallijsprinta čempionāta pirmais posms. Uz starta līnijas Alūksnes rallijā kopumā stāsies 85 ekipāžas. "Rally Alūksne 2019" solās būt īsts ziemas rallijs, jo šogad Alūksnē izveidojusies biezākā sniega sega kopš 2013. gada. Jaudīgākajā grupā favorīta statusā "Rally Alūksne 2019" startēs Latvijas rallija čempionāta 2018. gada absolūtais čempions ukrainis Valērijs Gorbans, kuru rallija fani noteikti atpazīst pēc spilgtās un jaudīgās "Mini John Cooper Works WRC" automašīnas. Ar viņu spēkiem mērosies astoņi R5 pasaules klases sporta auto piloti, starp kuriem divi Polijas čempioni un citi augstas klases autosportisti no Igaunijas, Lietuvas un Krievijas. Šajā kategorijā savu debiju piedzīvos arī slavenā norvēģu Pasaules rallija čempiona Petera Solberga dēls Olivers Solbergs, kurš startēs ar VW Polo R5 auto. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

2. Valmierā skanēs Ziemas mūzikas festivāls «Sadosim rokas, sasiesim sirdis mūzikā»

Valmierā jauns gads jau tradicionāli sākas ar svētkiem vairāku dienu garumā mūzikas gardēžiem. No 2019. gada 17. līdz 20.janvārim ikviens aicināts apmeklēt Starptautisko Ziemas mūzikas festivālu. Gaidāmi vairāki koncerti, uzstājoties profesionāliem mūziķiem, kā arī muzikāls maratons, kurā cits citu nomainīs jaunie mākslinieki. "Šī gada festivāla devīze ir "Sadosim rokas, sasiesim sirdis mūzikā". Ne tikai Latvija, bet arī Lietuva un Igaunija atzīmē valsts dibināšanas 100. gadadienu. Baltijas valstis un Ziemeļvalstis vieno kultūrvēsturiskās, politiskās un ekonomiskās saites. Lai svinētu neatkarību un stiprinātu sadarbību, arī festivālā uzsvars likts uz kopā būšanu. Baltijas un Ziemeļu valstu mūzika caurvīs visus festivāla koncertus," stāsta Valmieras Mūzikas skolas direktore Inese Sudraba. Ziemas mūzikas festivāls tiks atklāts 17. janvārī ar koncertu "Tu saki?" plkst.18.00 Valmieras 5.vidusskolā. Tā būs iespēja baudīt latviešu kino mūziku citādākā skanējumā. Latvijas kinomūzikas šedevri iekļaujas pasaules kinomūzikas klāstā. To aicinām izbaudīt kamerskanējumā. Iemīļotās Raimonda Paula, Jāņa Ivanova, Marģera Zariņa, Pētera Plakida u.c. kinomelodijas pieklusinātākā, līdz šim nedzirdētā izpildījumā ļauj atklāt jaunas šķautnes un smalkas nianses. Īpašu noskaņu piešķir arī mūziķu teatrāli izspēlētas filmu ainiņas. Tīkams ausij, dvēseli sildošs, prātu uzmundrinošs un kā medusmaize garam – tāds ir šis koncerts. Programmā: Jānis Ivanovs, Marģeris Zariņš, Romualds Kalsons, Ringolds Ore, Imants Kalniņš, Pēteris Plakidis, Ivars Vīgners, Raimonds Pauls. Muzicēs: Dita Krenberga (flauta), Inga Sunepa (čells), Jānis Maļeckis (klavieres). Ieeja – bez maksas. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

3. Dabas draugus aicina doties aizraujošā ziemas pārgājienā «Dzīvniekiem pa pēdām»

2019. gada 19. janvārī, plkst. 11:00, pulcējoties pie Lubāna mitrāja informācijas centra,  ikvienam dabas draugam, kā mazam, tā lielam, ir iespēja piedalīties aizraujošā ziemas pārgājienā "Dzīvniekiem pa pēdām", dabas liegumā "Lubāna mitrājs". Divu - trīs stundu gājienā izzināsim kādi dzīvnieki dzīvo mūsu pārgājiena maršrutā, kā pēc viņu atstātajām pēdām varam tos atpazīt. Mērķis ir izglītot pasākuma dalībniekus par dzīvniekiem ziemā, atstātajiem pēdu nospiedumiem, nosaidrot no kurienes atceļojušas un kurp aizved to pēdas, ar ko tie ziemā barojas un kur mitinās. Pasākuma kopējais ilgums līdz 3 stundām, kas ietver divu stundu pārgājienu, pusdienošanu informācijas centra telpās ar līdzpaņemtām pusdienu maizītēm (nodrošinām siltu tēju un iespēju sapildīties pie kamīna). Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

4. Gulbenē notiks gada pirmais Zaļais tirdziņš

Gulbenes iedzīvotāji un viesi tiek laipni aicināti uz šī gada pirmo Zaļo tirdziņu, kas notiks 2019. gada 19. janvārī no plkst. 9:00 līdz 13:00, tirdzniecības centrā "Beta", Brīvības ielā 56, Gulbenē. Kā jau ierasts, pie vietējiem un citu novadu mājražotājiem varēs iegādāties zivs un gaļas izstrādājumus, maizi, sieru, medu, sulas un citus gardumus, bet amatnieki būs sagādājuši dažādus adījumus un tamborējumus, kā arī varēs iegādāties rotas, keramikas izstrādājumus un tekstilizstrādājumus. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

5. Īpašā pianista koncertprogrammā tiks atklāta nakts dažādā būtība

2019. gada 19. janvārī, Latgales vēstniecības GORS Mazajā zālē gaidāma satikšanās ar pianistu Reini Zariņu jaunā koncertprogrammā "Nakts dziesmas", kuru mūziķis pats raksturo kā muzikālas vīzijas par cilvēku naktī un nakti cilvēkā. Reinis Zariņš ir viens no Latvijas izcilākajiem pianistiem, vairākkārtējs Lielās mūzikas balvas laureāts. "Viņa interpretācijas ir sajūsminājušas klausītājus daudzviet pasaulē – gan Ņujorkas Kārnegi un Steinveja zālēs, gan Amsterdamas "Concertgebouw", gan arī Vigmora zālē Londonā. Kaut arī Reinis ar savu ģimeni dzīvo Londonā, viņš ir patiess Latvijas patriots, un to apliecina gan dzimtenē sniegtie koncerti, gan latviešu mūzikas izvēle savās koncertprogrammās, gan arī latviešu autoru jaundarbu pirmatskaņojumi," – tā par Reini saka Latvijas Radio, kuras rezidences mākslinieks viņš bija pērn. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

6. Kalsnavas arborētumā norisināsies «Sniega diena»

Šajā dienā ikviens - liels un mazs - ir aicināts brīvo laiku pavadīt ziemas priekos. No plkst. 11.00 LVM Kalsnavas arborētuma teritorijā un Kasē/Informācijas centrā norisināsies dažādas aktivitātes par un ap sniegu. Sasildīties varēs pie ugunskura baudot tēju. Jāģērbjas laikapstākļiem atbilstošā apģērbā, kā arī līdzi jāņem kāds ziemas braucamrīks. Pasākums visai ģimenei. Dalība – bezmaksas. Arī pēc plkst. 14.00 izturīgākie varēs baudīt ziemas priekus. Šajā dienā būs atvērta arī "Slodu" (slēgtā arborētuma teritorija), kurā spēkā ir apmeklējums ar ieejas biļetēm. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

7. Rīgā notiks 1991. gada barikāžu atcerei veltīts koncerts un piemiņas pasākumi

Janvāris ir barikāžu atceres mēnesis, tāpēc Rīgā notiks vairāki šiem spriedzes pilnajiem notikumiem veltīti pasākumi, un viens no lielākajiem ir barikāžu aizstāvju atcerei veltītais koncerts "Sirds ticēt grib" Rīgas Domā, kas notiks 2019. gada 20. janvārī plkst. 16.00. Ieeja koncertā ir bez maksas. Tradicionāli barikāžu aizstāvju atcerei Rīgas Domā notiek koncerts. Šogad Rīgas dome iedzīvotājus aicina uz koncertu "Sirds ticēt grib", kurā piedalīsies solisti Kristīne Zadovska, Elizabete Lukaševiča, Zigfrīds Muktupāvels, Uģis Roze, aktieris Andris Keišs, koris "Sōla", diriģents Kaspars Ādamsons, zvanu ansamblis "Primus", kā arī komponists Mārtiņā Brauns un mūziķi Jāņa Lūsēna vadībā. Koncerta programmā skanēs komponistu Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna un Mārtiņa Brauna skaņdarbi, kas tapuši apmēram pirms 30 gadiem. "Barikāžu laiks katra atmiņā palicis ar savu personīgu un īpašu stāstu. Arī mūziķiem, komponistiem, kuru vārdi jau ir paliekoša vērtība mūsdienu Latvijas kultūras kopainā, šis laiks bija jaunu radošu izaicinājumu piepildīts. Vārdi "brīvā Latvija", kuri ikkatram bija ilgi pulsējuši sirdī, nu varēja pārtapt konkrētā vēstījumā, vienot un stiprināt tautas kolektīvo apziņu ceļā uz savas valsts atgūšanu. Jau padomju laikā trīs pieminēto  komponistu dziesmas bija latviskās identitātes atgādinājums – nepārstāt ilgoties, sapņot, ar gara un mūzikas spēku iedvesmot cilvēkus gan ikdienā, gan domājot par tautas vienotību. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58631396sec.