Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Februāris, lai arī tik tikko nojaušami, tomēr ir pavasara vēstnesis. Laiks ik dienu kļūst par kripatiņu gaišāks un domas sliecas plaukstošu koku virzienā. Lai arī sniega kupenas mūs vēl kādu labu laiku lutinās un daba joprojām tērpusies baltās drānās, esam nonākuši vidū - starp ziemu un pavasari, ko apliecina senlatviešu Saules gada kalendārā minētie Meteņi, kas izgaismo šo nedēļu. Lai ikvienam izdodas iegūt prieku ik dienu, ko šī gadalaiku spēle mums sniedz! Lai nedēļas nogale izdotos par patīkamu piedzīvojumu, iesakām apmeklēt kādu no Latvijas pilsētu un novadu pasākumiem!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Daugavpilī nedēļas nogale paies «Muzikālās bankas» zīmē

"Muzikālā Banka 2018" finālšovs notks 2019. gada 9. februārī plkst 19:00 Daugavpils olimpiskajā centrā, kad arī tik noskaidrota gada vērtīgākā dziesma. Tiešraidē finālšovu varēs dzirdēt LR2 un redzēt LTV1 kanālā. Visi aptaujas "Muzikālā banka 2018" finālisti saņems mākslinieka Armanda Jēkabsona darinātās piemiņas veltes. Biļetes uz "Muzikālās Bankas" noslēguma ceremoniju ir pilnībā izpārdotas, tāpēc organizatori aicina interesentus tajā pašā dienā nākt uz šova ģenerālmēģinājumu plkst. 14:00, uz kuru biļetes cena ir patiešām patīkami zema. Vienīgā atšķirība – ģenerālmēģinājumā netiks paziņota gada vērtīgākā dziesma un vietu secība. Citādi tas būs pilnvērtīgs koncerts ar visiem dalībniekiem un bez tehniskajām pauzēm. "Muzikālā Banka" ir Latvijas Radio 2 radio šovs, kurā jau 18 gadus ar klausītāju balsojumu tiek noteiktas vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. Latvijas Radio 2 ēterā "Muzikālā Banka" skan trīs reizes nedēļā – otrdienās un ceturtdienās plkst. 14:05 un sestdienās no plkst. 12:10. Ar klausītāju balsojumu tīmekļa vietnē tiek noskaidrotas nedēļas, mēneša un gada vērtīgākās popa un roka dziesmas. Lielais fināla balsojums, kurā piedalīsies katra mēneša aptaujas populārākās dziesmas, sākās 2019. gada 3. janvārī un ilga līdz 31. janvārim. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

2. Reinis Nitišs sezonu iesāks Gulbenē notiekošajā rallijā «Sarma»

Jau šajā nedēļas nogalē - 2019. gada 8. un 9. februārī Gulbenes apkārtnē norisināsies Latvijas rallija čempionāta 2019. gada sezonas otrais posms – Rallijs Sarma, kas, kā ierasti, sportistiem metīs ziemīgus un sniegpilnus izaicinājumus. Kā "nulles" ekipāža šajā rallijā startēs arī Reinis Nitišs ar stūrmani Andri Mālnieku. "Kopš pirmā rallija starta 2015. gadā esmu kāpinājis savu rallija braukšanas tempu un krājis pieredzi, tādēļ arī pieņēmām lēmumu spert nākamo soli un pārkāpt jau augstāka līmeņa tehnikā un rallijā Sarma braukt ar Škoda Fabia R5 auto no Sports Racing Technologies komandas," iesāk jēkabpilietis Reinis Nitišs. "Rallijs Sarma būs lieliska iespēja apgūt jauno auto kaujas apstākļos. Lai arī startēsim kā "nulles" ekipāža – trasē dosimies trīs līdz sešas minūtes pirms pirmās sporta automašīnas. Lai gan nepiedalīsimies kopējā rallija rezultātu ieskaitē, mēs veiksim pilnu rallija distanci un priecēsim visus klātesošos autosporta līdzjutējus. Šis rallijs mums kalpos par atskaites punktu tālākiem plāniem un iespējamiem rallija startiem 2019. gada sezonā." Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

3. Oficiāli tiks atklāts Latvijā pirmais gastrotirgus

2019. gada 2.februārī testa režīmā atvēra Centrālais Gastro Tirgus, kas ir pirmais iekštelpu gastrotirgus Latvijā. Vairāk nekā 20 dažādi ēdinātāji un 2 bāri piedāvā viesiem plašu starptautisko un vietējo ēdienu klāstu. Gastronomijas paviljona un Centrālais Gastro Tirgus oficiālā atklāšana notiks 9. februārī, plkst 15:00. Ir paredzēta izklaides programma, mūzika, radošā darbnīca bērniem un īpašais vakara viesis. Idejas autors Viktors Ravdive stāsta: "Centrālais Gastro Tirgus ir sarežģītākais projekts, kuru ir nācies īstenot; Latvijā nevienam nav pieredzes šādu projektu realizēšanā. Un tomēr mums viss ir izdevies, un visa komanda ir priecīga, ka Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem tiks atklāta jauna vieta, kur baudīt dzīvi un gardu maltīti!" Centrālais Gastro Tirgus koncepts paredz, ka visi ēdieni tiek gatavoti uz vietas apmeklētāju acu priekšā un katra no vietām piedāvā savu ēdienkarti. Piedāvājums ir dažāds: grila restorāns, burgeri un picas, zupas un pelmeņi, hotdogi un suši, Āzijas street food piedāvājums, ēdieni tempurā, vistas gaļas ēdieni, pašmāju iecienītas receptes un daudzi citi. Centrālais Gastro Tirgus ir Eiropā pazīstams atpūtas un brīvā laika pavadīšanas modelis, kur brīvdienu vakaros satikties ar draugiem, kur doties pusdienās vai brokastīs kopā ar ģimeni un kur darba dienas laikā ieturēt pusdienas. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

4. Alūksnes muižas parkā svinēs Meteņdienu

Alūksnes muzejs 2019. gada 9. februārī pulksten 13.00 aicina piedalīties Meteņdienas svinībās Alūksnes muižas parkā pie Eola tempļa. Meteņi ir latviešu pavasara gaidīšanas svētki – viduspunkts starp ziemas un pavasara saulgriežiem. Meteņu svinēšanā ir saglabājušās senas vecā gada aizvadīšanas tradīcijas. Mūsu senči ticēja, cik labi un aktīvi nosvinēsi Meteņus, tik labvēlīgs un veiksmīgs būs nākamais gads. Pasākumu vadīs folkloristi, latvisko tradīciju zinātāji – Iveta un Vidvuds Medeņi un dziesmas skandinās Rankas tautas nama folkloras kopa "Ramkas Rakstīni". Kopā ar viņiem iesim rotaļās, lielīsimies, sacentīsimies, ēdīsim cūkas šņukuru, vizināsimies no kalna, meklēsim zelta pogas. Lai izjustu svētku latvisko noskaņu, aicinām vilkt ķekatnieku tērpus – "garo sievu", "lāci", "vilku", "nāvi", "siena gubu" u.c., ģerbties silti un ērti, lai var velties pa kupenām, kā arī paņemt ragaviņas vai citus braucamrīkus, jo kurš vistālāk no kalna nobrauks vai aizšļūks, tam visveiksmīgākais gads. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

5. Pieczvaigžņu viesnīcā «Grand Hotel Kempinski Riga» notiks unikāls pasākums «Fake Wedding»

Pieczvaigžņu viesnīca "Grand Hotel Kempinski Riga" sniedz unikālu iespēju pievienoties reālam notikumam un uzzināt, cik labi ir kāzu rīkotāji Rīgā ne tikai vārdos, bet reālos darbos! Pasākums notiks 2019. gada 9. februārī plkst. 18:00. "Fake Wedding" jeb "Viltotās kāzas" ir lieliska alternatīva jebkurai kāzu izstādei vai konferencei. Tas būs pirmais šāda veida pasākums Eiropā, kam ir potenciāls ļoti drīz kļūt par trendu. Galu galā, "Fake wedding" dienā ikvienam būs unikāla iespēja redzēt un uz savas ādas izbaudīt, kā kāzu industrijas uzņēmumi demonstrēt savus pakalpojumus tieši tādā veidā, kā viņi to darītu savu klientu kāzu dienā. Rūpīgi izvēlēti uzņēmumi prezentēs savus pakalpojumus tieši tādā veidā, kā to darītu jebkurās īstās kāzās. Kāzu viesiem būs unikāla iespēja redzēt kā ceremoniju vada dažādi laulību reģistrācijas vadītāji, vakara vadītāju uzstāšanos, kā arī iespēja baudīt dažādu kāzu muzikālo noformējumu. Katrs viesis sēdēs pie īpaši dekorētā galdiņa - kuru dekorācijas un dizains būs unikāls. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

6. Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs ielūdz uz jestrām Meteņa svinībām

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs ielūdz uz jestrām Meteņa svinībām 2019. gada 10. februārī no 12.00 līdz 16.00. Metenis ir ne tikai pavasara vēstnesis un jauna gada sākums, bet arī gada līksmākie svētki un lielākais ķekatu laiks. Arī Brīvdabas muzejā šajā dienā neiztikt bez maskošanās, dančiem un rotaļām, radošām darbnīcām un gardā Meteņa cienasta. Lai jaunais gads būtu brīvs no visām nelaimēm, senāk Meteņos lieli un mazi gāja no sētas uz sētu masku gājienā. Turpinot tradīciju un piesaistot veiksmi arī šajā gadā, Meteņa svinību viesiem Brīvdabas muzejā būs iespēja pašiem radīt vai piemeklēt tīkamāko ietērpu īpašajā masku darbnīcā. Kad īstā maska piemeklēta, kopā ar folkloras kopu "Zvīgzna" ikviens varēs rūpēties par auglību un brangu ražu jaunā gadā ar skaļām dziesmām un jautrām dejām, savukārt ar trokšņiem un klaigām dzīt prom visu nīgrumu un nelāgo, kas pa ziemu sakrājies. Tā kā februāris latviešu kalendārā ir ne tikai jauna gada sākums, bet arī sveču mēnesis, svinētājiem būs iespēja izmēģināt roku vaska sveču liešanā. Svētku laikā īstā smēdē varēs izkalt arī monētu kalēja vadībā, savukārt paši mazākie novērtēs iespēju doties izjādē zirdziņa mugurā caur ziemīgo muzeju. Esam parūpējušies arī par gardēžiem – Priedes krogā viesus sagaidīs gardais Meteņa cienasts. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

7. Tukumā skanēs īpašs Valentīna dienai veltīts estrādes mūzikas koncerts

2019. gada 10. februārī pulksten 18.00 Tukuma pilsētas kultūras namā ar brīnišķīgu estrādes mūzikas koncertu "Kurtizāņu ugunskurs" viesosies viens no Latvijas spožākajiem koriem - Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris "Sõla". Kopā ar kori uz skatuves muzikāli priecāsies kora mākslinieciskais vadītājs Kaspars Ādamsons, diriģenti Laura Štoma un Artūrs Oskars Mitrevics, kā arī kora muzikālie draugi – Jānis Miltiņš (taustiņi), Dmitrijs Tarasovs (ģitāra), Viesturs Samts (sitaminstrumenti) un Staņislavs Judins (bass). Koncertā skanēs tādu žanra grandu dziesmas kā Dakotas "Kurtizāņu ugunskurs", Bruģa "Kaija", Apvedceļa "Zemenes", Eduarda Rozenštrauha "Zilais lakatiņš", Raimonda Paula "Tā es Tevi mīlēšu", Dālderu "Dzeltenie aizkari" un daudzas citas visiem labi zināmas un mīļas estrādes dziesmas un šlāgeri. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86254096sec.