Muzeju naktī šogad piedalīsies gandrīz 200 muzeji un sabiedriskās dzīves veidotāji

Piedāvājot daudzveidīgas norises, rekordliels iestāžu skaits - 190 Latvijas muzeji un citas sabiedrisko dzīvi veidojošas organizācijas – šogad 18. maijā bez maksas uzņems apmeklētājus Muzeju naktī. Šogad nakts pasākumi Latvijas muzejos notiks jau 15. reizi.

"Muzeju nakts ik gadu iezīmē vasaras sākumu, kad daudzveidīgo, naksnīgo kultūras pasākumu piedāvājumu izbauda aptuveni ceturtdaļmiljons iedzīvotāju visā Latvijā. Šogad muzeji, sabiedriskās dzīves veidotāji un dažādas iestādes sagatavojušas īpaši plašu piedāvājumu, lai Latvijas valsts simtgades ietvaros izceltu varonību gan pirms 100 gadiem, Neatkarības kara cīņās izcīnot valsts neatkarību, gan šodien, ikdienas gaitās sabiedrības labā apzinīgi veicot vairāk nekā no mums tiek sagaidīts," piedalīties Muzeju nakts aktivitātēs un izbaudīt tās aicina kultūras ministre Dace Melbārde.

Šā gada Muzeju nakts tēma ir "Tālavas taurētājs," aicinot izcelt varonību Neatkarības kara cīņu simtgades atzīmēšanā. Rīgā Muzeju naktī durvis apmeklētājiem vērs 69 kultūrvietas, savukārt reģionos 121 vietā interesantas aktivitātes rīko pašvaldības un nevalstiskās organizācijas. Ar Muzeju nakts programmu iespējams iepazīties mājas lapā muzeju-nakts.lv kā arī Kultūras ministrijas tīmekļvietnē km.gov.lv

Tāpat kā aizvadītajos gados arī šogad aktīvākais reģions Muzeju naktī solās būt Vidzeme, vidzemnieki un reģiona viesi 18. maija vakarā un naktī varēs apmeklēt pasākumus 41 kultūrvietā. Kurzemē Muzeju naktī apmeklētājiem durvis tiks vērtas 38 vietās, Latgalē – 28 vietās, savukārt Zemgalē – 14 vietās.

Jau 15. gadu Latvijā vislielākais muzeju apmeklējums vienas diennakts laikā būs Muzeju nakts ietvaros. Kopš 2008. gada ik gadus cilvēku iesaiste Muzeju nakts pasākumos pārsniedz 200 000 apmeklējumu. Veidojot aizraujošas ekspozīcijas, izstādes un izglītojošas programmas un pārdomātu komunikāciju ar sabiedrību, Latvijas muzejiem izdodas piesaistīt un noturēt augstu pašmāju cilvēku un ārvalstu viesu uzmanību.

Iemesls, kādēļ maijs tiek uzskatīts par muzeju mēnesi, ir 18. maijs – Starptautiskā muzeju diena, ko ICOM ir izsludinājis 1977. gadā. Latvija Starptautisko muzeju dienu atzīmē kopš 1978. gada. 1999. gadā Francijas Kultūras un komunikāciju ministrija aicināja Eiropas muzejus organizēt kopīgu starptautisku akciju – Muzeju nakti, tās mērķis - iepazīstināt ar muzejiem arī tos iedzīvotājus, kas ikdienā muzejus neapmeklē. Pēc dažiem gadiem tika panākta vienošanās, ka Muzeju nakts kļūst par vienu no aktivitātēm, kas saistīta ar Starptautiskās muzeju dienas atzīmēšanu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45245719sec.