Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Dabu silti sveicina māklinieks rudens, kurš neapšaubāmi ir klāt - to pavada rīta dzestrums un saltie vēji. Vasara negribīgi ir prom, bet ikkatra atmiņā tā atstājusi paliekošus piedzīvojumu nospiedumus. Laukos rit ražas svētki, katlos burbuļo ķirbju zupas un zobos sprakšķ sārti āboli. Lai ikkatram šis rudens sākums nes prieku un enerģiju, gada tumšākajiem mēnešiem tuvojoties.

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Alūksnes novadā svinēs Pļaujas svētkus, Dzejas dienas un baudīs rudeni

Šī ir sezona, kad vasara vēl liliju aromā mijas ar rudeni, darbi - ar atpūtu, izklaides - ar izziņu, un visa gada garumā - Alūksnes kultūrvēstures sadzīvošana ar tagadni! Alūksnes pilsētā un novadā, kā allaž, ir ko redzēt, ko izjust un ko uzzināt atkal no jauna! Saplānojiet brīvdienas, brauciet ciemos un atpūtieties skaisti! Eiropas kultūras mantojuma dienu ietvaros Alūksnes Muižas parkā norisināsies izzinošs pārgājiens mazākajiem interesentiem, un tējas baudīšana smalko aprindu gaumē Aleksandra paviljonā. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

2. Salaspilī notiks stādu gadatirgus «Vitamīnu diena»

2019. gada 14. septembrī ikviens tiek aicināts uz Nacionālo botānisko dārzu Salaspilī, kur notiks tradicionālais stādu un amatnieku gadatirgus "Vitamīnu diena". Šoreiz Nacionālā botāniskā dārza stādu stendā varēs iegādāties dažādu pārtikā izmantojamos augu - dižaugļu lazdu, upeņu, irbeņu, vīnogu, dzērveņu, aktinīdiju, citronliānu un smiltsērkšķu stādus. Plašā klāstā tiks piedāvāti telpaugi, kā arī būs nopērkami dekoratīvo piparu, ciklamenu un piparmētru podiņi. Koku un krūmu piedāvājumā atradīsiet japānas kļavas, aronijas un citus dārza retumus. Nacionālā botāniskā dārza stendā būs iespēja iepazīties ar informāciju par lielogu dzērveņu audzēšanu, kā arī saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem par dzērveņu kopšanu. Būs arī degustācija. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

3. Dabas liegumā «Lubāna mitrājs» norisināsies sēņu un sūnu izziņas pārgājiens

2019. gada 14. septembrī plkst. 10:30 Lubānas pilsētā pie tūrisma centra aicina pulcēties tos, kuriem patīk ielūkoties dabā. Pētīt, izzināt un iepazīties ar mazāk pazīstamām gļotsēnēm un sūnu sugām, kas atrodas Seldžu ozolu audzē, dabas lieguma "Lubāna mitrājs" teriotrijā. Zināšanās dalīsies dabas fotogrāfe, sēņu pazinēja – Julita Kluša un sūnu speciālists Ansis Opmanis. Pēc pulcēšanās visi kopā ar automašīnām dosies uz pārgājiena sākuma punktu, lai aptuveni trīs stundu gājienā izzinātu gļotsēņu un sūnu pasauli, Seldžu ozolu audzi un dabas liegumu "Lubāna mitrājs". Pārgājienā laikā veidos sarakstu ar piefiksētajām un atrastajām sēņu, gļotsēņu un sūnu sugām, kas tieši raksturīgas pārgājiena teritorijai – Seldžu ozolu audzei, tas būs vērtīgs ieguldījums teritorijas izziņā. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

4. Gaujas Nacionālā parka ceļotāju dienās būs pārgājieni, piedzīvojumi, degustācijas un aktivitātes dabā

Dabas aizsardzības pārvalde (turpmāk – Pārvalde) sadarbībā ar vietējām pašvaldībām un uzņēmumiem 2019. gada 14. un 15. septembrī aicina uz Gaujas Nacionālā parka ceļotāju dienām, kas šogad izceļas ar īpaši plašu pasākumu programmu – piedāvājumā ir gan pārgājieni, piedzīvojumu spēles, velobrauciens, plosta brauciens, gan degustācijas un dažādas citas aktivitātes dabā. "Ceļotāju dienu plašais pasākumu klāsts apliecina, ka nacionālais parks demonstrē ne tikai dabas vērtības vien, bet arī plašu kultūrvēsturisko mantojumu, cilvēka un dabas kopdarbību un sabiedrības ieguvumus," pauž Pārvaldes Vidzemes reģionālās administrācijas vadītājs Rolands Auziņš. Gaujas Nacionālā parka ceļotāju dienas notiek tieši 46. gadadienā, kopš izveidota šī īpaši aizsargājamā dabas teritorija. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

5. Dabas parkā «Numernes valnis» norisināsies nakts sēņošanas festivāls

Kārsavas novada pašvaldība organizē tradicionālo nakts sēņošanas festivālu, kas notiks 2019. gada 14. septembrī dabas parka "Numernes valnis" teritorijā. Brango sēņu guvums tiks vērtēts vairākās nominācijās - gan individuāli, gan komandu vērtējumā. Tiek aicināts ikviens sēņošanas entuziasts! Komandā 3 dalībnieki, laikapstākļiem atbilstošs apģērbs un ekipējums – lukturītis labākam redzējumam, nazītis medījumiem un grozs atradumiem. Balvas saņems arī interesantāko tērpu komandas. Komandu reģistrācija jau no plkst. 20.00. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

6. Daugavpilī svinēs Rīgas ielas svētkus

2019. gada 14. septembrī plkst. 20.00 VIII Mūzikas un mākslas festivāla "Daugavpils ReStArt 2019" atklāšanas dienā norisināsies jau par tradīciju kļuvušie Rīgas ielas svētki. Tā kā Daugavpils ir viena no tām Latvijas pilsētām, kur ir vistīrākais ikdienā lietojamais ūdens, un sakarā ar to, ka SIA "Daugavpils ūdens" šogad atzīmē savu 130 gadu jubileju, pasākuma rīkotāji šoreiz piedāvā Rīgas ielas svētkus ūdens zīmē. Līdz ar to arī visas aktivitātes radoši apspēlēs ūdens nozīmi ikviena cilvēka dzīvē un, kā norāda svētku režisors Māris Susejs: "Rīgas ielas svētku laikā Daugavpils iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja iegremdēties radošumā, kas ikvienu attīrīs tieši tāpat kā ūdens." Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

7. Valmierā uz skriešanas svētkiem pulcēsies sportisti un līdzjutēji

2019. gada 15. septembrī Valmierā valdīs īsta rosība. Pilsētas ielas piepildīs lielāki un mazāki sportot, sacensties un piedalīties gribētāji, sporta profesionāļi un entuziasti, līdzjutēji un tūristi – 13. reizi kopš tā atjaunošanas norisināsies tradicionālās skriešanas sacensības "Valmieras maratons", skriešanas seriāla "BIGBANK Skrien Latvija 2019" 7. posms. Dalībniekiem, izvērtējot savus spēkus un personiskos mērķus, būs iespēja startēt dažādās distancēs: maratonā – 42,195 km, pusmaratonā – 21,0975 km, 12 km skrējienā, tautas skrējienā – 6 km, kā arī nūjošanas pārgājienā – 7,5 km. Valmiera ik gadu izceļas ar lielu dalībnieku skaitu bērnu skrējienos dažādās vecuma grupās. Valmierā uz skriešanas svētkiem pulcēsies sportisti un līdzjutēji. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63214588sec.