Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Lai arī ziema šogad vairāk atgādina aizkavējušos rudeni, Meteņdiena iezīmējusi ilgas pēc pavasara. Dienas kļūst aizvien garākas un gaisma mūsu ikdienu pavada aizvien ilgāk. Lai februārī - sveču mēnesī - izgaismojas mūsu labās domas, darbi un ieceres, bet mēs paši - dāvajam gaismu citiem! Lai ikkatram Travelnews.lv lasītājam šonedēļ izdodas smelies prieku un iedvesmu kādā no brīvdienu pasākumiem vai vienkāršas atpūtas Latvijas dabā.

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Oda grafikai – Rotko centrā atklās jaunu izstāžu sezonu

2020. gada 7. februārī plkst. 16.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā kā oda grafikas mākslas medijam ar septiņiem starptautiskiem mākslas projektiem tiks atklāta jaunā izstāžu sezona. Pirms izstāžu sezonas svinīgās atklāšanas plkst. 14.00 – dokumentālās filmas "Abstrakto ekspresionistu gaistošās pēdas" demonstrācija un tikšanās ar filmas autori Karo Jostu (Caro Jost). Plašāka informācija šeit.

2. Tukuma pusē aicina izbaudīt nedēļas nogales pasākumus

Šajā nedēļas nogalē Tukuma pusē būs iespēja palīdzēt dabai, piedaloties talkā zāļu purvā Ķemeru nacionālajā parkā, apmeklēt ģimeņu dienu Jaunmoku pilī un muzikāli literāru tikšanos Lestenē, piedalīties sarunā par video sižetu veidošanu Tukuma vēstures muzejā "Pils tornis", kā arī radoši padarboties Pūres Šokolādes muzejā un baudīt vēlās brokastis Tukumā un Pūrē. Arī Tukuma pusē šonedeļ būs iespēja noskatīties jauno spēlfilmu "Pilsēta pie upes". Plašāka informācija šeit.

3. Randu pļavās notiks Niedru skulptūru festivāls

Dabas aizsardzības pārvaldes tradicionāli rīkotais niedru skulptūru festivāls plānots 2020. gada 8. februārī ar norises vietu dabas liegumā "Randu pļavas" Salacgrīvas novadā, taču jāņem vērā, ka pasākuma veiksmīga norise atkarīga arī no laika apstākļiem. Dabas liegums "Randu pļavas" dibināts jau 1962. gadā, lai aizsargātu piejūras pļavas un tajās atrodamās retās augu sugas. Šī ir arī nozīmīga ligzdojošo bridējputnu un ūdensputnu dzīvotne. Randu pļavās niedres sastopamas ļoti lielās platībās un tās jāpļauj, lai ar tām neaizaugtu bioloģiski vērtīgie zālāji, bet mitrainēs tiktu saglabāti putnu ligzdošanai labvēlīgi apstākļi. Plašāka informācija šeit.

4. Mitrāju dienas pārgājienā Slīterē iepazīs mazās mežupītes

Dabas aizsardzības pārvalde par godu Pasaules Mitrāju dienai 2020. gada 8. februārī aicina uz izzinošu pārgājienu pa Slīteres Nacionālā parka un dabas lieguma "Ances purvi un meži" robežupes krastiem, lai pētnieka Viļņa Skujas pavadībā iepazītu neparastās dabas vērtības šajā teritorijā. Slīteres Nacionālo parku un dabas liegumu "Ances purvi un meži" vieno ne tikai meža biezokņi, bet arī mežonīga un dzīvības pilna upīte ar vairākiem nosaukumiem: Ķikena, Kikānstrauts, Celmupe. Pārgājienā apmēram 7 kilometru garumā ikvienam interesentam būs iespēja iepazīt dabas norises tās krastos. Plašāka informācija šeit.

5. Alūksnes muzejs aicina svinēt Meteņus

Alūksnes muzejs aicina svinēt latviešu tradicionālos gadskārtu svētkus – Meteņus. Pasākums norisināsies 2020. gada 8. februārī, Alūksnes Muižas parkā pie Eola tempļa. Kopā ar Viļakas novada folkloras kopu "Upīte" sanāks pašā ziemas viducī – Meteņos, kad parasti dzen to ziemu prom un aicina pavasari ar dziesmām, dančiem un rotaļām, kā arī dažādām jautrām izdarībām un spēlēm. Arī šogad kurs ugunskuru un sadedzinās iepriekšējo Jāņu vainagus. Plašāka informācija šeit.

6. Turaidā ar pasākumu «Ej projām, ledutiņ!» svinēs Meteņdienu

Ziema šogad tā īsti nav sākusies, bet klāt ir Meteņi, kad laiks ir atvadīties no ziemas. Turaidas muzejrezervāts 2020. gada 8. februārī plkst. 14.30 aicina svinēt latviešu gadskārtu svētkus – Meteņus, iezīmējot zemnieku jaunā gada sākumu un simboliski metot gadskārtu metus uz pavasari. Meteņu dienas tradīciju pamatā ir rūpes par jaunā gada auglību un labklājību, tāpēc bieži Meteņos brauca tālu ciemos, lai raža labāka. Muzejrezervāta ļaudis tāpēc aicina ikvienu braukt uz Turaidu, lai veicinātu paši sev un savai saimei labu gadu un veiksmi darbos. Plašāka informācija šeit.

7. Ģimeņu dienā Jaunmoku pilī varēs spēlēt galda spēles un baudīt dažādas aktivitātes

Pilnvērtīgai un kopīgai laika pavadīšanai ģimenes un draugu lokā 9. februārī no plkst. 10:00 - 16:00 Ģimeņu dienā Jaunmoku pilī aicina ļauties galda spēļu priekam pils salonos, putnu barotavas gatavošanai Meža muzejā, unikālās rakstu zīmes veidošanai Zīmes centrā un liesmu atspulgu valdzinājumam vides objektā "Gaismas zīmes". Spēles visos laikos ir pulcējušas pie viena galda ģimenes, draugus, entuziastus un cilvēkus, kas vēlas kopīgi pavadīt laiku. Ģimeņu dienā pils salonos varēs veikt dažādas kombinācijas, stratēģiskus gājienus un īstenot taktikas senajās un mūsdienu galda spēlēs. Šahs, dambrete, nardi, muciņas, riču raču būs tikai dažas no tām. Plašāka informācija šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.14706898sec.