Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Jūlijs reibina ar smaržām un krāšņi ziedošiem dārziem. Mirklīgais vasaras pilnbrieds ir jābauda pilnām riekšavām, lai sasmeltās garšas, smaržas un atmiņas silda tad, kad vasaru nomainīs drēgnie rudens vakari. Dodies dabā, baudi nedēļas nogali un esi atbildīgs, apmeklējot publiskus pasākumus! Lai patīkamām emocijām pildītas brīvdienas!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Latvijas jūras pilsētās un ciemos atzīmēs Zvejnieksvētkus

Jūras svētki, jeb, kā tos arī dēvē - Zvejnieksvētki, Latvijā ik gadu tiek svinēti jūlija otrajā sestdienā. Šogad Jūras svētki būs 11. jūlijā. Zvejnieku svētku pirmsākumi meklējami 1936. gadā – Pāvilostā, un nu tie jau ir kļuvuši par tradīciju. Lai arī šogad pandēmijas dēļ svinēšana būs daudz klusāka un ierobežotāka, galvenā doma ir nemainīga - svētkos tiek godināti dabas spēki un cilvēki, kuru darbs ik dienas ir saistīts ar jūru. Plašāka informācija atrodama šeit.

2. Rāznas Nacionālajā parkā norisināsies Ceļotāju diena

Lai arī nedaudz citādāk nekā ierasts, tomēr Rāznas Nacionālā parka Ceļotāju diena norisināsies arī šovasar - 2020. gada 11. jūlijā. Vietējie tūrisma pakalpojumu sniedzēji gaida individuālos ceļotājus, ceļotājus ģimenēs un nelielās grupās, lai vedinātu iepazīt dabu, atklāt mazāk pazīstamas vietas vai ieraudzīt sen zināmo citādām acīm. Plašāka informācija atrodama šeit.

3. Ventspilī lustīgi atzīmēs Jūras svētkus

2020. gada 11. jūlijā Ventspilī atzīmēs Jūras svētkus. Svētku aktivitātes šogad noritēs pavisam netradicionāli – koncerti, sporta aktivitātes, darbnīcas un izklaides notiks vairākās vietās pilsētā, galvenokārt piejūras zonā. Svētku diena tiks iesākta ar piemiņas brīdi. Plkst. 11.00 tiks godināti bojā gājušie jūrnieki un zvejnieki pie pieminekļa "Jūrniekiem un zvejniekiem, kuru kaps – jūras dzelme". Folkloras kopa "Laipa", Ventspils teātra aktieri un deju kolektīva "Strautuguns" jaunieši gaidīs ikvienu, kurš vēlas nolikt ziedus un atcerēties sev tuvus cilvēkus. Plašāka informācija atrodama šeit.

4. Valmierā aicina izbaudīt spēli «Dziedi, dejo un cilpo»

Tā kā XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notiks nākamgad, Valmieras pilsētas pašvaldība aicina jau šovasar sajust īpašo svētku gaisotni, piedaloties spēlē "Dziedi, dejo un cilpo". Rakstu rakstos nākamvasar savīsies dziedāšana, dejošana, muzicēšana, spēlēšana un cita mākslinieciskā izpaušanās, bet šovasar īpašus rakstus veidosim kartē. Plašāka informācija atrodama šeit.

5. Tukuma pusē aicina izbaudīt daudzveidīgus nedēļas nogales pasākumus

Šajā nedēļas nogalē Tukuma pusē visi laipni aicināti atzīmēt Šokolādes dienu, izbaudīt vakaru akustiskās noskaņās un izdejoties "Liepu ballē", paviesoties kādā daiļdārzā, piedalīties Zvejnieksvētkos, noskatīties brīvdabas kino, kā arī noklausīties Igo skaistāko dziesmu koncertu. Plašāka informācija atrodama šeit.

6. Ģimeņu dienā Jaunmoku pilī aicina baudīt rožu un liepu ziedēšanas laiku

Skaistajā liepu un rožu ziedēšanas laikā 2020. gada 12. jūlijā no plkst. 10:00 - 16:00 Jaunmoku pilī notiks Ģimeņu diena. Tās ietvaros varēs piedalīties izzinoši praktiskās aktivitātēs Meža muzejā, kavēties sarunās Tējas salonā un izveidot rakstu simbolu Zīmes Centrā. Kad jūlijā pils apkārtni grezno liepu un rožu ziedu skaistums un gaisā virmo to aromāts, ir vispiemērotākais laiks, lai viesotos Jaunmokās un sajust vietas unikālo un neaizmirstamo burvību. Plašāka informācija atrodama šeit.

7. Pokaiņu mežs aicina uz vijoles un dzejas saskaņas koncertu dabā

Latvijas mistiskākā vieta LVM Pokaiņu mežs aicina visus uz brīnišķīgu vijoles un dzejas saskaņas koncertu dabā "Dzejas un vijoles maģija… Starp debesīm un zemi." Skaistajā melodiju un dzejas burvības pasaulē, kas ļaus izbaudīt dvēseles viskrāšņākās varavīksnes toņus, ievedīs vijolnieks Edgars Ziņģe un literāte Solveiga Puķīte. Par cik koncerts notiek dabā, katrs koncerta dalībnieks varēs izvēlēties sev jaukāko vietu kāda bērza paēnā, tāpēc savām ērtībām iesakām ņemt līdzi sev tīkamu sēžamo. Plašāka informācija atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.07304406sec.