Noslēgusies gaismas festivāla «Staro Rīga» līdzdalības akcija «# Staro mājās»

Līdz ar patriotisma mēneša novembra beigām noslēgusies arī gaismas festivāla “Staro Rīga” līdzdalības akcija “# Staro mājās”, kuras laikā gan privātpersonas, gan dažādu iestāžu pārstāvji ar tēmturi #staromajas sociālo mediju tīklos publicēja pašu radīto gaismas objektu attēlus un video materiālus.

“Atsaucība bija liela gan no privātpersonām, gan izglītības un kultūras iestāžu darbiniekiem, to pedagogiem un audzēkņiem,” secina gaismas festivāla “Staro Rīga” mākslinieciskā vadītāja Diāna Čivle. “Turklāt ne tikai Rīgā, kas ļauj secināt, ka šādas akcijas noteikti jārīko arī citos gados, aicinot valsts svētku laikā gaiši svinēt un starot visus Latvijas iedzīvotājus.”

Festivāla mājas lapā staroriga.lv notika arī publikas balsojums par sociālajos medijos publicētajiem gaismas objektiem. Tajā par labāko tika atzīts Alekseja Podzuka iesūtītais video rullītis, kurā redzami krāsaini izgaismoti mājas logi un pie tiem plīvojošs Latvijas karogs, uzsverot valsts svētku laikā notikušās līdzdalības akcijas patriotisko nozīmi.

Gan ar patriotisku, gan citādi vizuāli krāšņu un idejiski aizraujošu gaismas objektu attēliem un video materiāliem dalījās arī izglītības un citas iestādes. Ar īpašu aktivitāti izcēlās Rīgas Juglas vidusskola, Rīgas 64. vidusskola, mākslinieciskās jaunrades centrs “Praktiskās estētikas skola” un Pārdaugavas bērnu un jauniešu centrs “Altona”, bet ar izteikti krāšņu fasādes noformējumu – VEF Kultūras pils un kultūras pils “Ziemeļblāzma”.

Izglītības un interešu izglītības iestāžu lielā aktivitāte saistāma ar konkrētu pedagogu uzņēmību un straujo reaģēšanu, šajā sarežģītajā laikā sarīkojot bērniem aizrautīgas gaismas objektu veidošanas meistarklases, tādēļ festivāla rīkotāji īpaši vēlas pateikties Rīgas 64. vidusskolas interešu izglītības skolotājai Initai Reimandovai, Rīgas Jauno tehniķu centra interešu izglītības skolotājai Ilzei Kalējai, mākslinieciskās jaunrades centra “Praktiskās estētikas skola” interešu izglītības skolotājai Janai Šķerbergai un stikla studijas “Lotosa zieds” stikla māksliniecei Ingai Jaunzemei, Rīgas 19. vidusskolas interešu izglītības skolotājām Ivetai Bērziņai un Dacei Timulei, bērnu un jauniešu centra “Rīgas Skolēnu pils” Spēļu istabas skolotājai Ivetai Vainauskai, Pārdaugavas bērnu un jauniešu centra “Altona” izglītības metodiķei Janai Liepiņai un floristikas studijas interešu izglītības skolotājai Ievai Mednei, kā arī bērnu un jauniešu centra “Daugmale” brīvā laika pedagogiem.

Bērnu paveikto atzinīgi novērtēja arī līdzdalības akcijas “# Staro mājās” mentori: mākslinieki Helēna Heinrihsone, Katrīna Neiburga, Kristians Brekte, Kristaps Ancāns un Miķelis Mūrnieks.

Miķelis Mūrnieks īpaši izceļ Pārdaugavas mūzikas un mākslas skolas iesaisti akcijā, komentējot: “Priecājos novērot, kā skolēni kopā izveidoja apjomīgu gaismas dekorāciju projektu. Asprātīgi un veikli tika atveidoti augu un dzīvnieku valsts pārstāvju motīvi, izmantojot rūpnieciski ražotus sintētiskos materiālus. Savstarpēji šis satura un tehniskā izpildījuma kontrasts neuzkrītoši aktualizē arī konceptuālo darba pusi, kas man arī šķita visinteresantākais.”

Kristaps Ancāns par saviem favorītiem nosauc gan Pārdaugavas mūzikas un mākslas skolu, gan Latvijas Kultūras koledžu, sakot: “Abos darbos autori domājuši par vietas transformāciju, kas izdarīts ļoti interesantā un kreatīvā veidā. Lokācijas pašas kļuvušas par daļu no darba. Tika spekulēts ar sava veida portālu uz citu dimensiju, uz turieni pārvietojot arī skatītāju. Liels prieks par jaunajiem, kreatīvajiem talantiem!”

Gaismas festivāla “Staro Rīga” rīkotāji cer uz epidemioloģiskās situācijas uzlabošanos un tikšanos ar visiem klātienē gaismas festivālā jau janvāra beigās. Festivāls “Staro Rīga” no ierastajiem novembra vidus datumiem ir pārcelts uz Latvijas simtgades programmas noslēgumu 2021. gadā no 27. līdz 30. janvārim. Plašāka informācija par festivālu jau drīzumā būs atrodama mājas lapā staroriga.lv, kā arī “Staro Rīga” sociālo mediju profilos “Facebook” un “Instagram”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40482998sec.