«Riekstukalns» un «Milzkalns» palielina darbinieku skaitu, bet samazina rezervāciju apjomu [1]

Pēc milzīgā iedzīvotāju pieplūduma pagājušās brīvdienās, Latvijas lielākais slēpošanas kalns “Riekstukalns” un saistītais “Milzkalns” spiesti samazināt līdz šim jau tā ierobežoto pacēlāju rezervāciju apjomu par 30 %. Lēmums pieņemts, lai nodrošinātu Covid-19 epidemioloģisko noteikumu ievērošanu.

"Kā apliecināja pēdējā nedēļas nogale, šis ir liels izaicinājums – samērot milzīgo iedzīvotāju vēlmi slēpot ar epidemioloģisko ierobežojumu ievērošanu. Šonedēļ esam vēl par 20 % palielinājuši darbinieku skaitu, kas palīdzēs regulēt slēpotāju plūsmu un nodrošināt epidemioloģisko noteikumu ievērošanu gan pie pacēlājiem, gan autostāvvietu teritorijā," stāsta Ervīns Kišuro, “Riekstukalns” vadītājs.

Līdz šim uz kalniem gan inventāra noma, gan kases un viss cits nepieciešamais tiek nodrošināts āra apstākļos. Regulāri tiek veikta nomas inventāra dezinfekcija un citi drošības pasākumi.

Kristaps Zvejnieks, treneris, trīskārtējs Olimpietis, vairākkārtējs Latvijas čempions kalnu slēpošanā norāda: "Šobrīd ir ļoti svarīgi, ka Latvijas kalni strādā un cilvēki var slēpot, kustēties un veselīgi pavadīt laiku svaigā gaisā ¬– tas ir būtiski vienmēr, bet īpaši nozīmīgi veselības uzturēšanai Covid-19 laikā. Latvijā tāda ziema, kā šobrīd, ir reti pieredzēta un kalnu slēpošana ir viena retajām atļautajām sporta aktivitātēm, tāpēc aicinu visus lielus un mazus slēpotājus ievērot epidemioloģiskos noteikumus. Darīsim visu, lai varam baudīt ziemas priekus un kalni turpinātu strādāt!"  

Šobrīd galvenais noteikums, kas uz kalna jāņem vērā apmeklētājiem, ir 2 m distances ievērošana. Par pārējo rūpējas kalnu apsaimniekotāji.

"No savas puses esam darījuši un darīsim visu iespējamo, bet ļoti aicinām arī pašus slēpotājus sadarboties. Piemēram, izsvērt nepieciešamību visiem ģimenes locekļiem - līdzbraucējiem atrasties uz kalna, ja ziemas priekus bauda tikai viens no viņiem,” uzsver “Milzkalns” vadītājs Viesturs Ošinieks.

Šonedēļ tiek pārstrukturēts arī autostāvvietu darbs ¬– sestdienās un svētdienās tajās turpmāk iebraukt varēs tikai ar pacēlāju rezervācijām.

“Riekstukalnā” darbojas 11 slēpošanas trases un 15 pacēlāji. Tāpat pieejama viena no plašākajām inventāra nomām Latvijā.

“Milzkalnā” strādā 10 trases un 8 pacēlāji, distanču slēpošanas trase, kā arī viens no labākajiem Baltijas snovborda parkiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Nauris 02/03/2021 13:09 Diemžēl nožēlojami, kad tāda attieksme. Informācija tiek novēloti ielikta mājaslapā kalnu. vispār aicinātu cilvēkus boikotēt visus šos kalnus. Tel neceļ, izliekas par mirušiem. nožēlojami.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.74723506sec.