Vakcīnu trūkst, bet gribētāju skaits jau iespaidīgs

Kopš piektdienas, 5.februārī, rīta, kad no plkst.10 darbību uzsāka agrīnās pieteikšanās vakcīnai pret Covid-19 vietne www.manavakcina.lv, savai vakcīnai pieteikušies vairāk nekā 61 500 iedzīvotāju.

Veselības ministrija aicina iedzīvotājus reģistrēties savai vakcīnai, lai vieglāk un ātrāk varētu nodrošināt vakcinācijas procesu brīdī, kad vakcīnas tiks nogādātas uz Latviju. Agrīnā pieteikšanās ir svarīga divu būtisku iemeslu dēļ: pirmkārt, piesakoties iedzīvotājs sniedz nepārprotamu piekrišanu vēlmei vakcinēties, un, otrkārt, tiek nodrošināti vakcinācijas procesam nepieciešamie iedzīvotāju aktuālie kontakti, lai nosūtītu uzaicinājumu ar vietu un laiku savas vakcīnas saņemšanai.

Veselības ministrija aicina iedzīvotājus rūpīgi un akurāti ievadīt savu kontaktinformāciju – tālruņa numuru un e-pasta adresi – vietnē www.manavakcina.lv pēc autentifikācijas veikšanas ar latvija.lv. Tieši vietnē norādītā kontaktinformācija tiks izmantota gan veiktā pieteikuma apstiprinājuma izsūtīšanai, gan arī saziņai brīdī, kad jāierodas uz vakcīnas saņemšanu.

Vietne www.manavakcina.lv ir pirmā no četrām plānotajām pieteikšanās iespējām. Pavisam drīz darbu uzsāks arī tālruņa līnija pieteikumu reģistrēšanai.

Vakcinācija pret Covid-19 ir brīvprātīga, un kā pirmie vakcīnas saņems iedzīvotāji, kas atrodas prioritārajās grupās, jo viņu dzīvība vai veselība Covid-19 dēļ ir visvairāk apdraudēta.

Aktuālie jautājumi un atbildes par vietnes www.manavakcina.lv darbību atrodamas šajā saite: https://www.spkc.gov.lv/lv/manavakcinalv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42667198sec.